AcuRite 00589 Review: een betaalbare manier om uw lokale weer te volgen

Inhoudsopgave:

AcuRite 00589 Review: een betaalbare manier om uw lokale weer te volgen
AcuRite 00589 Review: een betaalbare manier om uw lokale weer te volgen
Anonim

Bottom Line

Het AcuRite 00589 Pro Color Weerstation is een geweldig instapmodel, maar mist belangrijke metingen zoals windrichting en regenval.

AcuRite 00589 Pro Color Weerstation

Image
Image

We hebben het AcuRite 00589 Pro Color-weerstation gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

AcuRite is een opkomende uitdager in de wereld van weerstations voor hobbyisten, en hun Pro Color 00589-kit biedt een betaalbare toegangspoort tot de hobby. Dit weerstation wordt geleverd met een aantrekkelijk meerkleurig display en de hoofdsensorbehuizing die windsnelheid, luchtdruk, omgevingstemperatuur en vochtigheid kan meten.

Mijn favoriete weerstation is de eerbiedwaardige Davis Vantage Vue, dus ik kon een AcuRite Pro Color 00589-sensorkop in de buurt van mijn Vantage Vue plaatsen en echt op de proef stellen. Ik liet ze ongeveer een maand naast elkaar lopen, waarbij ik de relatieve nauwkeurigheid van de Pro Color versus mijn Vantage Vue en lokale NOAA-metingen bijhield, en ik vond de Pro Color een verrassend competent klein weerstation voor de prijs.

Ontwerp: Compact en goed doordacht

Zoals de meeste hobby-weercentra, heeft de Pro Color 00589 een enkele sensorkop die alle buitensensoren bevat. Dit is niet ideaal, omdat je meestal geen metingen wilt doen zoals temperatuur en windsnelheid op dezelfde locatie of hoogte, maar dit is een probleem dat de meeste hobbyistische weercentra gemeen hebben, inclusief aanzienlijk duurdere eenheden zoals de Davis Vantage Vue, Ambient Weather WS-2902A en AcuRite Pro Weerstation 01036M.

Wat het algehele ontwerp betreft, is de Pro Color 00589 zeer goed doordacht. Het heeft een enigszins ijshoornachtig ontwerp, met de windsnelheidsanemometer bovenop, gevolgd door stralingsafscherming die dient om de barometer-, temperatuur- en vochtigheidssensoren te beschermen.

De onderkant van de kegel scheidt van het stralingsscherm om een batterijcompartiment te onthullen. In tegenstelling tot veel van de duurdere weerstations, gebruikt dit apparaat standaard AA-batterijen en heeft het geen zonnepaneel om ze opgeladen te houden.

Ten slotte heb je de montagebasis, die goed is ontworpen. Het bevat twee sets bevestigingspunten, zodat u het op een horizontaal of verticaal oppervlak kunt monteren, afhankelijk van wat u beschikbaar heeft. U kunt ook afzien van de basis en de sensoreenheid direct op een paal monteren.

Image
Image

Configuratieproces: snel en eenvoudig

Het instellen van de AcuRite Pro Color 00589 is zo gemakkelijk als het maar zou kunnen zijn. In tegenstelling tot sommige meer gecompliceerde weerstations, is deze bijna volledig gemonteerd, direct uit de doos. Het enige wat u hoeft te doen is de batterijen te installeren, de kanaalschakelaars in de sensoreenheid en de ontvangereenheid op hetzelfde kanaal in te stellen, de montagebeugel in de sensoreenheid te schuiven en het installatieproces is bijna voltooid.

Als beide eenheden zijn ingeschakeld en op hetzelfde kanaal zijn ingesteld, moet u de tijd en datum op de ontvangereenheid instellen en vervolgens kiezen welke temperatuur-, windsnelheid- en drukeenheden u wilt weergeven. Daarna moet u de sensoreenheid binnen 300 voet van de ontvanger installeren en bent u klaar om te beginnen met meten.

Het instellen van de AcuRite Pro Color 00589 is zo eenvoudig als het maar zou kunnen zijn.

Zodra u het eerste installatieproces hebt voltooid, heeft uw Pro Color 00589 nog eens twee weken nodig om prognosegegevens te verzamelen. Gedurende deze tijd ziet u een bericht over de leermodus op het display. Nadat er twee weken zijn verstreken, begint uw Pro Color 00589 basisweersvoorspellingen te geven op basis van historische gegevens en huidige metingen.

Image
Image

Display: gemakkelijk te lezen, maar de term kleur wordt losjes gebruikt

AcuRite factureert dit apparaat als onderdeel van hun Pro Color-lijn, wat betekent dat de displays in kleur zijn in plaats van zwart-wit. In feite is het display een eenvoudig tweekleurig LCD-scherm met een veelkleurige statische achtergrond. Het effect is dat elk gedeelte van het scherm zijn eigen kleur heeft, waardoor elk deel opv alt, maar het scherm zelf is slechts een eenvoudig LCD-scherm met achtergrondverlichting.

Het display is helder en gemakkelijk af te lezen, zelfs op afstand, met grote cijfers en pictogrammen die alle essentiële informatie in één oogopslag weergeven. Het enige probleem is dat de kijkhoeken verschrikkelijk zijn. Het ziet er geweldig uit als je het van bovenaf bekijkt, maar de cijfers vervagen als je er recht naar kijkt, en het scherm is leeg als je het van onderaf bekijkt.

Als je van plan bent het scherm aan een muur te bevestigen, wat een optie is vanwege de meegeleverde hangarsleuven, zorg er dan voor dat je het onder ooghoogte monteert van de kortste persoon die het regelmatig moet gebruiken. Er is wat ghosting wanneer bekeken vanuit extreme hoeken van bovenaf, maar een gezichtspunt dat zelfs iets onder het midden van het scherm ligt, veegt het volledig weg.

Het display is helder en gemakkelijk te lezen, zelfs op afstand, met grote cijfers en pictogrammen die alle essentiële informatie in één oogopslag weergeven.

Sensoren: basissensorsuite met acceptabele nauwkeurigheid

Dit weerstation bevat een anemometer voor wind, temperatuursensor, luchtdruksensor en een vochtigheidssensor. Deze sensoren worden allemaal als redelijk nauwkeurig beoordeeld, en dat was mijn ervaring. De temperatuur had de neiging om buiten een graad of twee te laag te zijn in vergelijking met mijn Vantage Vue, andere lokale stations en het dichtstbijzijnde station van NOAA, maar ze waren redelijk dichtbij.

Ik vond ook dat de luchtdrukmetingen een beetje laag waren en de vochtigheidsmetingen ook een beetje laag, maar de windsnelheid bleef redelijk in lijn met mijn Vantage Vue.

Dit apparaat heeft geen manier om windrichting of regenval te meten, dus houd daar rekening mee als dit metingen zijn die u wilt kunnen bijhouden.

Image
Image

Bottom Line

De AcuRite Pro Color 00589 heeft geen enkele vorm van connectiviteit buiten de draadloze verbinding tussen de sensoreenheid en de weergave-eenheid. AcuRite verkoopt wel een identieke sensoreenheid met een bijgewerkt basisstation dat gegevens kan uploaden naar Weather Underground, maar deze eenheid heeft die functionaliteit niet.

Prijs: goede waarde voor een instapmodel

De AcuRite Pro Color 00589 is geen goede koop voor de adviesprijs van $ 130, omdat je voor dezelfde prijs de verbeterde versie kunt krijgen die compatibel is met Weather Underground. Met een prijs van ongeveer $ 80 tot $ 100 is dit een veel betere koop. Je mist een aantal belangrijke sensoren, connectiviteit en een beetje nauwkeurigheid in vergelijking met duurdere apparaten, maar het is een geweldig startpunt voor iedereen die aan de slag wil met het weer als hobby.

Het weer in de gaten houden kan een dure hobby zijn, en de AcuRite Pro Color 00589 vertegenwoordigt een redelijk betaalbaar instappunt.

AcuRite Pro Color 00589 Vs. La Crosse Technology C83100-INT

Met een adviesprijs van $ 166 en een straatprijs dichter bij $ 90, is de La Crosse Technology C83100-INT (bekijk op Amazon) een directe concurrent van de Pro Color 00589 in termen van zowel prijs als functionaliteit.

La Crosse wordt vaker geassocieerd met goedkope desktop-temperatuur- en vochtigheidsmonitoren, maar de C83100-INT komt min of meer overeen met de lagere modellen van AcuRite en Ambient Weather. Het omvat binnen- en buitentemperatuur- en vochtigheidssensoren, windsnelheid, regenval en luchtdruk.

Naast het toevoegen van een regenmeter, bevat de C83100-INT ook Wi-Fi-connectiviteit, zodat u uw sensoren kunt volgen via een telefoon-app of zelfs uw gegevens kunt delen met een externe service.

Ik hou van de AcuRite-eenheid wat meer vanwege de algehele duurzaamheid en de iets lagere prijs, maar de La Crosse-eenheid is het bekijken waard als je zowel een regenmeter als wifi-connectiviteit wilt toevoegen voor een meerprijs.

Geen van beide eenheden meet de windrichting, dus daarvoor moet je overstappen op een duurder apparaat.

Een goed weerstation voor beginners

Het weer in de gaten houden kan een dure hobby zijn, en de AcuRite Pro Color 00589 vertegenwoordigt een redelijk betaalbaar instappunt. Het mist enkele van de sensoren en een beetje van de nauwkeurigheid van duurdere modellen, maar het is heel eenvoudig in te stellen, werkt redelijk goed en biedt zelfs een redelijk nauwkeurige micro-voorspelling zodra de leerperiode voorbij is. Kijk ergens anders als u windrichting- en regenvalmetingen nodig heeft, maar de Acurite pro Color 00589 is een geweldige optie als temperatuur, vochtigheid en barometrische druk alles is wat u nodig heeft.

Specs

  • Productnaam 00589 Pro Color Weerstation
  • Product Merk AcuRite
  • UPC 00589
  • Prijs $129,99
  • Productafmetingen 7,7 x 1,3 x 7,1 inch.
  • Garantie beperkt 1 jaar, beperkt 10 jaar
  • Connectiviteit Geen
  • Display LCD (kleurenoverlay)
  • Buitensensoren Temperatuur, vochtigheid, windsnelheid, luchtdruk
  • Binnensensoren Temperatuur, vochtigheid
  • Binnentemperatuurbereik 32ºF tot 122ºF
  • Vochtigheidsbereik binnenshuis 1% tot 99%
  • Buitentemperatuurbereik -40ºF tot 158ºF
  • Buitenvochtigheidsbereik 1% tot 99%
  • Transmissiebereik 330 voet

Aanbevolen: