Verliest u uw iPad-gegevens of apps als u een upgrade uitvoert?

Inhoudsopgave:

Verliest u uw iPad-gegevens of apps als u een upgrade uitvoert?
Verliest u uw iPad-gegevens of apps als u een upgrade uitvoert?
Anonim

Het upgradeproces voor iOS en iPadOS is ontworpen om naadloos te zijn. Deze upgrades zullen uw gegevens niet verwijderen of wijzigen.

Vóór september 2019 hadden zowel de iPad als de iPhone hetzelfde besturingssysteem - iOS. Vanaf versie 13 is iOS opgesplitst in twee versies die zijn geoptimaliseerd voor grotere en kleinere vormfactoren. De iPhone draait op iOS 13 en nieuwer, terwijl de iPad op iPadOs 13 en nieuwer draait. De Apple Watch heeft altijd zijn eigen variant gehad, WatchOS genaamd, en de desktop- en laptopcomputers van Apple draaien nu op macOS.

Hoe Apple-apparaten worden bijgewerkt

Apple brengt regelmatig nieuwe versies van zijn mobiele besturingssystemen uit. Door hun ontwerp hebben deze updates alleen invloed op het kernbesturingssysteem van het apparaat en wijzigen ze geen gebruikersgegevens. Daarom kunt u erop vertrouwen dat een iOS-, iPadOS- of WatchOS-upgrade uw foto's, muziek of andere gegevens niet zal verwijderen.

Image
Image

Bottom Line

Hoewel upgrades geen invloed hebben op gebruikersgegevens, is het niet ongehoord dat een update om de een of andere reden mislukt. De meest voorkomende boosdoener is een stroomonderbreking tijdens het updateproces. Vaak maakt een mislukte upgrade het hele apparaat onbruikbaar, tenzij je een complex herstelproces onderneemt of het naar een Genius Bar brengt voor persoonlijke aandacht van Apple-technici.

Beste praktijken voor upgrades

Je garandeert dat je nooit je gegevens kwijtraakt door een back-up van je iPad of iPhone te maken voordat je met een update begint. Back-ups kunnen een paar minuten duren, dus ze worden vaak opzij gezet als vervelend, maar back-ups betekenen dat als uw upgrade mislukt en u iOS of iPadOS helemaal opnieuw moet installeren, u deze met uw gegevens zult herstellen zonder verlies of corruptie.

Aanbevolen: