Hoe maak je een Discord Bot

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Discord Bot
Hoe maak je een Discord Bot
Anonim

Discord-bots zijn er in alle soorten en maten en kunnen voor een breed scala aan doeleinden worden gebruikt, variërend van het modereren van gebruikersgedrag op uw server, het automatisch uitdelen van straffen zoals het dempen of verbieden van gamers die uit de pas lopen, tot spelen muziek waar iedereen van kan genieten.

Bij de onderstaande instructies wordt ervan uitgegaan dat je al een Discord-account en server hebt. Als dat niet het geval is, moet u dit instellen op discordapp.com voordat u doorgaat.

Hoewel Discord-bots zijn geschreven in de JavaScript-taal, hoef je geen ervaren coder te zijn om ze te maken. In feite is het proces een stuk minder intimiderend dan je zou denken. Blijf lezen om te leren hoe u een Discord Bot maakt die uw biedingen doet.

Deze tutorial is bedoeld voor gebruikers met macOS- of Windows-besturingssystemen.

Image
Image

Download en installeer Node.js

Voordat u aan de slag gaat met het maken van Discord-bots, moet u eerst Node.js installeren, een JavaScript-runtime-omgeving die is gebouwd op de V8-engine van Google Chrome.

  1. Open een webbrowser en navigeer naar de officiële Node.js-downloadpagina.

    Image
    Image
  2. Selecteer het juiste installatiepakket voor uw specifieke platform (macOS of Windows) en klik op de downloadlink.

  3. Open het gedownloade bestand en volg de aanwijzingen op het scherm om Node.js. te installeren
  4. Eenmaal voltooid, start u de Command Prompt (Windows) of Terminal (macOS) applicatie.
  5. Typ de volgende tekst bij de prompt en druk op Enter op uw toetsenbord: node -v

    Image
    Image
  6. Als een versienummer wordt geretourneerd, is Node.js correct geïnstalleerd. Als dit niet het geval is, herha alt u de bovenstaande stappen en controleert u of de installatie is voltooid.

Maak een Discord-toepassing

Nu je de vereisten uit de weg hebt geruimd, is het tijd om een nieuwe applicatie te maken waaraan je bot later kan worden toegevoegd.

  1. Open een browser en navigeer naar de Discord Developer Portal voor uw server, log indien nodig in.
  2. Klik op Nieuwe toepassing.

    Image
    Image
  3. Voer een naam in voor uw nieuwe toepassing in het daarvoor bestemde veld en klik op Create wanneer u klaar bent.

    Image
    Image
  4. Het scherm Algemene informatie voor uw nieuwe toepassing zou nu moeten worden weergegeven, zoals weergegeven in de bijgevoegde schermafbeelding. Selecteer Bot, te vinden in het linkermenuvenster.

    Image
    Image
  5. Klik op Bot toevoegen.

    Image
    Image
  6. Er verschijnt nu een bericht met de vraag of je zeker weet dat je een bot aan je applicatie wilt toevoegen. Klik op Ja, doe het!

    Image
    Image
  7. Uw nieuwe bot zou nu moeten worden aangemaakt, met de informatie en opties weergegeven in de BUILD-A-BOT sectie. Selecteer Click to Reveal Token.

    Image
    Image
  8. Er moet nu een lange reeks tekens worden weergegeven in plaats van de bovengenoemde link. Klik op Copy om dit token naar je klembord te sturen.

    Image
    Image
  9. Plak deze token voorlopig in een tekstbestand met Kladblok, Teksteditor of een vergelijkbare toepassing.

    Je moet dit bestand verwijderen en uit je Prullenbak of Prullenbak halen zodra je deze tutorial hebt voltooid.

Uw bot coderen

Je hebt een bot gemaakt en aan je server toegevoegd. Vervolgens komt het leuke gedeelte, namelijk het coderen van je bot om te doen wat je wilt.

  1. Start de Command Prompt (Windows) of Terminal (macOS) applicatie.
  2. Typ de volgende tekst bij de prompt en druk op Enter of Return op je toetsenbord: mkdir discord-test -bot

    Image
    Image

    Je kunt discord-test-bot vervangen door een naam naar keuze.

  3. Typ vervolgens het volgende commando om naar je nieuw aangemaakte directory te gaan: cd discord-test-bot

    Image
    Image
  4. De opdrachtprompt zou nu moeten worden bijgewerkt, met de naam van de projectmap van uw botmap. Typ het volgende en druk op Enter of Return: npm init -y

    Image
    Image
  5. Een bestand met de naam package.json zou nu in uw projectmap moeten worden aangemaakt, zoals weergegeven in de bovenstaande schermafbeelding. Typ het volgende bij uw opdrachtprompt en druk op Enter of Return: npm install --save discord.js

    Image
    Image
  6. Er kan nu een lijst met WARN-berichten worden weergegeven, die kan worden genegeerd zolang er geen fouten (ERR) worden weergegeven en het bericht onderaan uw opdrachtprompt of terminalvenster "added 7 packages" of "8 pakketten toegevoegd". Typ het volgende en druk op Enter of Return om het auth.json-bestand te maken: touch auth.json

    Image
    Image

    Als u een foutmelding krijgt wanneer u de opdracht touch probeert te gebruiken, moet u deze mogelijk eerst installeren door de volgende syntaxis achter uw opdrachtprompt in te voeren: npm installeer touch-cli -g

  7. Er zal een bevestigingsbericht verschijnen dat dit bestand is aangemaakt, maar u kunt ls -al (macOS) of dir typen (Windows) om de inhoud van uw projectdirectory te zien en voor uzelf te bevestigen dat auth.json inderdaad wordt vermeld.

    Image
    Image
  8. Lanceer uw favoriete code- of teksteditor zoals Atom, Notepad of TextEdit en navigeer naar uw nieuwe projectmap.
  9. Open het auth.json-bestand en voer de tekst in die wordt weergegeven in de bijgevoegde schermafbeelding, waarbij u AUTH-TOKEN vervangt door de authenticatietokenreeks die u eerder in de zelfstudie hebt opgeslagen. Sla het bestand op als u klaar bent.

    Image
    Image

    You must kopieer en plak de volledige authenticatiereeks tussen de getoonde aanhalingstekens. Als je ook maar één teken mist, werkt je bot niet zoals verwacht.

  10. Ga terug naar de editor en maak een nieuw bestand aan in je projectmap met de naam bot.js.
  11. Het bot.js-bestand bevat de code die het gedrag van uw bot dicteert, wat volledig aan u is. Voor deze zelfstudie raden we u echter aan de volgende code te gebruiken en uw bot end-to-end te testen om er zeker van te zijn dat alles werkt zoals verwacht. U kunt dan teruggaan en de inhoud van bot.js naar eigen inzicht bewerken.

    const Discord=required('discord.js');

    const client=nieuwe Discord. Client();

    const auth=vereisen('./auth.json');

    client.on('ready', ()=> {

    console.log(`Aangemeld als ${client.user.tag}!`);

    });

    client.on('bericht', msg=> {

    if (msg.content===‘hallo’) {

    msg.reply(‘hallo!’);

    }

    });

    client.login(auth.token);

    Deze voorbeeldcode schrijft een bericht naar de opdrachtregelconsole wanneer de bot wordt aangeroepen, om een succesvolle aanmelding te bevestigen en uw gebruikerstag te bevatten.

  12. Sla je bijgewerkte bot.js bestand op.
  13. Ga terug naar de opdrachtprompt of terminal en typ het volgende om je botscript uit te voeren: node bot.js
  14. Als je alles tot nu toe correct hebt gedaan, zou de volgende tekst in je opdrachtprompt of terminalvenster moeten verschijnen: Aangemeld als discord-test-bot

Integreer de botcode met uw server

Je bent er bijna…

  1. Open een browser en navigeer naar de Discord Developer Portal voor uw server, log indien nodig in.
  2. Selecteer de applicatie die we eerder hebben gemaakt in het scherm MIJN TOEPASSINGEN, als daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  3. Klik op OAuth2, in het linkermenuvenster.

    Image
    Image
  4. Scroll naar de onderkant van het scherm totdat u de sectie SCOPES vindt. Plaats een vinkje naast de bot optie door er één keer op te klikken.

    Image
    Image
  5. Scroll weer naar beneden naar de BOT PERMISSIONS sectie, waarbij u vinkjes plaatst naast elk machtigingstype dat uw individuele bot mogelijk nodig heeft om te functioneren zoals verwacht. Voor deze voorbeeldbot hebben we de volgende machtigingen nodig: Berichten verzenden, Geschiedenis van berichten lezen

    Image
    Image

    Uw specifieke bot heeft waarschijnlijk een aanzienlijk andere set machtigingen nodig. Het is belangrijk om te begrijpen wat elke toestemming inhoudt voordat u deze inschakelt, zodat botgebruikers deze niet voor snode doeleinden kunnen misbruiken.

  6. Click Copy, gelegen tussen de secties SCOPES en BOT PERMISSIONS en vergezeld van een lange URL.

    Image
    Image
  7. Open een nieuw browsertabblad en plak deze URL in de adresbalk, druk op Enter of Return om de pagina te laden.
  8. De CONNECT TO DISCORD-interface zou nu moeten worden weergegeven, zoals weergegeven in de bijgevoegde schermafbeelding. Klik op Selecteer een server en kies de naam van uw server uit de lijst.

    Image
    Image
  9. Klik op Authorize.

    Image
    Image
  10. Plaats een vinkje naast I'm not a robot door één keer op het selectievakje te klikken.

    Image
    Image
  11. Er zou nu een bevestigingsbericht moeten worden weergegeven waarin staat dat uw bot is geautoriseerd en is toegevoegd aan uw server.

    Image
    Image

Hoe u uw bot op de server kunt testen

U kunt uw bot testen door de Discord-client te starten en deze opdrachten of berichten te sturen die overeenkomen met uw specifieke code. Stuur in dit voorbeeld het woord hello naar je bot en deze zou moeten antwoorden met hi!

Aanbevolen: