YouTube sluit Discord Music Bot, Rythm af

YouTube sluit Discord Music Bot, Rythm af
YouTube sluit Discord Music Bot, Rythm af
Anonim

YouTube heeft een opzeggingsbericht gestuurd naar Rythm, een populaire muziekbot voor Discord, en het is van plan om woensdag te stoppen.

De bot trok enorme aantallen. Volgens The Verge is Rythm geïnstalleerd op meer dan 20 miljoen Discord-servers, wat 20% is van het maandelijks actieve gebruikersbestand van het platform.

Image
Image

Rythm stelde gebruikers in staat om rechtstreeks naar muziek of elke vorm van audio van YouTube te luisteren. Dit is echter in strijd met de servicevoorwaarden van Google en YouTube. Eind augustus begon Google met het hardhandig optreden van de Discord-muziekbot door een soortgelijke kennisgeving te sturen naar Groovy Bot.

In dat specifieke geval verklaarde een YouTube-woordvoerder dat Groovy de Servicevoorwaarden van de site heeft geschonden door deze te wijzigen en "… te gebruiken voor commerciële doeleinden". Iets soortgelijks lijkt te spelen met Rythm.

Het Rythm-ontwikkelingsteam plaatste een bericht op zijn website waarin het de sluiting van de bot aankondigde en de gebruikers bedankte voor de vijfjarige run. Ondanks deze gang van zaken verklaren de ontwikkelaars dat ze zullen blijven werken aan een nieuw project en dat gebruikers uitkijken naar toekomstige updates.

Image
Image

Wat Discord betreft, het team erachter is buiten het vizier van Google gebleven. Het platform stelt gebruikers in staat om allerlei soorten bots er naadloos in te integreren, maar vermijdt ondersteuning in enige vorm van officiële hoedanigheid om problemen met grotere bedrijven te voorkomen.

Er zijn andere kleinere Discord-muziekbots die de aandacht hebben vermeden. Google heeft nog geen opzeggingsmeldingen gestuurd of zelfs de kleinere bots genoemd, maar het kan slechts een kwestie van tijd zijn voordat het ook na hen komt.

Aanbevolen: