Wat te doen als Gmail niet synchroniseert

Inhoudsopgave:

Wat te doen als Gmail niet synchroniseert
Wat te doen als Gmail niet synchroniseert
Anonim

Als Gmail problemen ondervindt bij het synchroniseren van de mobiele app met uw Gmail-account, kunt u mogelijk geen standaard e-mailfuncties uitvoeren, e-mails verzenden en ontvangen en nieuwe e-mails openen of lezen. Synchronisatieproblemen kunnen er ook voor zorgen dat apps langzaam werken. Om alles naar behoren te laten werken, synchroniseert u uw Gmail-account opnieuw.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op mobiele apparaten met Android 10, 9.0, 8.1 of 8.0 en Apple-apparaten met iOS 13, iOS 12, iOS 11 of iPadOS 13.

Oorzaken waardoor Gmail niet synchroniseert

Een mobiele app stopt mogelijk met synchroniseren wanneer een anomalie in de gegevensoverdracht een fout achter de schermen veroorzaakt waardoor de app niet meer werkt totdat de fout is verholpen. Als de fout niet automatisch kan worden gewist, lijkt hij vast te lopen en werkt hij niet zoals verwacht.

De meeste overdrachtsfouten zijn afkomstig van onverwachte storingen in de netwerkverbinding of time-outs die verband houden met het verzenden of ontvangen van grote hoeveelheden gegevens.

Image
Image

Hoe Android Gmail te repareren die niet synchroniseert

De meest voorkomende oorzaak van synchronisatieproblemen met Gmail is tussen het hoofdaccount en de Android-app.

Volg deze stappen om Gmail te synchroniseren met je Android-apparaat:

  1. Voer een handmatige synchronisatie uit. Open de Gmail-app en veeg van de bovenkant van het scherm naar de onderkant.

    Handmatig synchroniseren van Gmail is handig als je het maar af en toe op één apparaat controleert.

  2. Geautomatiseerde synchronisatie inschakelen Als u liever niet handmatig synchroniseert, kunt u dit automatiseren in de instellingen. Open de Gmail app, tik op Menu (het pictogram met drie streepjes) en tik vervolgens op InstellingenTik op je accountnaam. Selecteer in het gedeelte Gegevensgebruik het selectievakje Sync Gmail.
  3. Zorg ervoor dat het apparaat online is. Controleer of het apparaat is verbonden met een wifi-netwerk of dat mobiele data is ingeschakeld om de Gmail-app te synchroniseren.

    Schakel Vliegtuigmodus uit als deze is ingeschakeld. Vliegtuigmodus schakelt internet- en dataverbindingen uit en voorkomt dat Gmail synchroniseert met mobiele apparaten.

  4. Controleer uw wachtwoord: Log in bij Gmail. Als je een wachtwoordfout krijgt, kan dat de reden zijn waarom de app niet goed synchroniseert. Wijzig je Gmail-wachtwoord op beide apparaten.
  5. Update de app: het downloaden van de nieuwste versie van de Gmail-app kan Gmail-synchronisatieproblemen oplossen. Ga naar de Gmail-app in de Play Store; als je Update naast Gmail ziet staan, tik je erop. Als je Open ziet, betekent dit dat je de nieuwste versie gebruikt.
  6. Gmail-app-gegevens en opgeslagen Gmail-bestanden wissen. Het opruimen van opslag kan problemen met apps oplossen.

    Open de Instellingen app. Tik op Apps en meldingen of, in oudere versies van Android, tik op Apps. Tik op de Gmail app. Tik op Opslag en cache > Opslag wissen en bevestig de actie.

    Ga op Samsung-apparaten naar Instellingen > Apps > Gmail >Permissions > Opslag . Tik vervolgens op Gegevens wissen en bevestig uw keuze.

    Het wissen van app-gegevens mag geen e-mail of andere inhoud van een Gmail-account verwijderen, alleen van het lokale apparaat. Als je echter belangrijke e-mails op dat apparaat hebt staan, maak dan een back-up van je gegevens.

  7. Start het Android-apparaat opnieuw op. Soms is een herstart voldoende om een smartphone of tablet correct te laten werken.

Hoe iOS of iPadOS te repareren Gmail synchroniseert niet

Synchronisatieproblemen met de officiële Gmail-applicatie op iOS of iPadOS of met Gmail in de Mail-app zijn een beetje anders. Hoewel sommige van dezelfde stappen voor probleemoplossing voor Android van toepassing zijn, zijn een paar oplossingen specifiek voor Apple-apparaten.

  1. Zorg ervoor dat IMAP is ingeschakeld. IMAP is de technologie die Gmail gebruikt om e-mails van de e-mailserver naar het apparaat te verzenden. Het zou standaard ingeschakeld moeten zijn, maar als dat om de een of andere reden verandert, schakel het dan opnieuw in.

  2. Controleer je push-instellingen Als je Gmail-account in iOS Mail is ingesteld om handmatig te synchroniseren, ha alt de app alleen nieuwe e-mails op wanneer je hem gebruikt, wat kan vertragen dingen naar beneden. Open Instellingen Tik op Wachtwoorden en accounts > Nieuwe gegevens ophalen > Gmailen selecteer Fetch
  3. Zorg ervoor dat het apparaat online is. Controleer of mobiele data is ingeschakeld of dat het apparaat is verbonden met wifi.
  4. Controleer of de app een update nodig heeft. Soms verstoort een app-update die in behandeling is het synchroniseren van gegevens.
  5. Start je iPhone opnieuw op. Het herstarten van je iPhone kan dit en vele andere problemen oplossen.
  6. Installeer de Gmail-app opnieuw. Verwijder de Gmail-app van uw iOS-apparaat. Ga vervolgens naar de iOS App Store, zoek naar Gmail en installeer de app opnieuw.
  7. Verwijder je account Soms moet je gewoon opnieuw beginnen door je account te verwijderen en opnieuw in te stellen. Ga naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts en tik op uw Gmail-account. Tik op Account verwijderen en bevestig door nogmaals op Account verwijderen te tikken. Als u uw account verwijdert, worden uw externe gegevens niet verwijderd; het wist gewoon alles op je iPhone of iPad.

Aanbevolen: