Wat te doen als de USB-poort van uw auto uw telefoon niet kan opladen

Inhoudsopgave:

Wat te doen als de USB-poort van uw auto uw telefoon niet kan opladen
Wat te doen als de USB-poort van uw auto uw telefoon niet kan opladen
Anonim

Vraag je je af waarom de USB-poort van je auto je telefoon niet oplaadt? Je bent niet alleen. Het gebeurt de hele tijd en het is een van de meest voorkomende vragen die we krijgen.

Als de USB-poort van uw auto uw telefoon niet oplaadt, kan het probleem liggen bij de poort, de kabel of zelfs de telefoon. Niet alle USB-poorten in de auto zijn ontworpen om telefoons op te laden of randapparatuur van stroom te voorzien, dus de kans bestaat dat je met dat soort situaties te maken hebt.

Image
Image

Er is ook een kans dat er een compatibiliteitsprobleem is tussen de poort en je telefoon, dat al dan niet kan worden opgelost door een andere kabel te gebruiken.

De sterke en zwakke punten van het opladen van USB-telefoons in auto's

USB is geweldig omdat het een standaard is die vrijwel iedereen heeft opgepikt, dus je kunt dezelfde kabels gebruiken om een heleboel verschillende dingen aan te sluiten. Het probleem is dat hoewel USB zowel stroom als gegevens via dezelfde verbinding kan verzenden, niet elke USB-poort is bedraad om dat te doen. En zelfs als een USB-poort is ontworpen om stroom te leveren, kunnen kleine verschillen in de manier waarop sommige bedrijven, zoals Apple, omgaan met USB-opladen in de weg staan.

Toen USB voor het eerst werd geïntroduceerd, stond de oorspronkelijke standaard twee verschillende versies van USB-poorten toe: datapoorten en gevoede datapoorten. USB-gegevenspoorten verzenden alleen gegevens heen en weer tussen een apparaat en een computer, terwijl gevoede gegevenspoorten zowel gegevens als stroom verzenden. Dit is de reden waarom sommige apparaten, zoals harde schijven en scanners die stroom verbruiken via een USB-verbinding, op specifieke USB-poorten moeten worden aangesloten om te kunnen werken.

USB-gegevensverbindingen in auto's

In sommige voertuigen die een USB-poort hebben, is de poort alleen ontworpen om gegevens te verzenden. Met dit type USB-poort kunt u meestal een USB-flashstation aansluiten om naar muziek te luisteren of firmware-updates te installeren, en u kunt mogelijk ook een smartphone of MP3-speler aansluiten om naar muziek te luisteren. Aangezien dit type poort alleen de dataverbindingsterminals gebruikt en niet de stroomterminals, kan het geen enkel type randapparaat van stroom voorzien of uw telefoon opladen.

Als je niet zeker weet of je voertuig een data-only USB-poort heeft, en het staat niet op de een of andere manier in je gebruikershandleiding, dan zijn er een paar manieren om dit te controleren. Het gemakkelijkst is om verschillende USB-kabels en apparaten te proberen om te zien of er een verbinding met de voeding is.

USB-gegevenskabels versus oplaadkabels

De USB-standaard specificeert een configuratie van vier terminals, genummerd van één tot en met vier. Terminals één en vier zenden stroom uit, terwijl terminals twee en drie data verzenden. De meeste USB-kabels zijn gewoon rechte verbindingen tussen de terminals aan het ene uiteinde van de kabel en de terminals aan het andere uiteinde, waardoor de kabel zowel gegevens als stroom kan verzenden.

Alleen datakabels laten klem één en vier volledig weg, en alleen stroomkabels laten klem twee en drie weg. De situatie is echter iets gecompliceerder dan dat. Om ervoor te zorgen dat computers of sommige infotainmentsystemen een hogere laadstroomsterkte leveren, volstaat het niet om gewoon een oplaadkabel aan te sluiten. De computer moet een specifieke cue ontvangen die aangeeft dat hij een hogere stroomsterkte moet leveren, en die cue verschilt afhankelijk van het apparaat in kwestie.

De USB-specificatie vereist dat alleen-oplaadkabels de datadraden, of terminals twee en drie, aan het uiteinde van het apparaat kortsluiten. Dus om van een gewone USB-kabel een oplaadkabel te maken, kunnen de aansluitingen twee en drie aan het apparaatuiteinde van de kabel worden kortgesloten. Dit werkt voor de meeste apparaten, maar Apple-producten doen de dingen anders.

Powered USB-poorten in auto's

Hoewel het voor een auto mogelijk is om een power-only-poort te hebben, zijn de meeste USB-poorten in auto's nog steeds verbonden met het infotainmentsysteem. Dus zelfs als een voertuig een aangedreven poort heeft, zal het primaire gebruik van de poort nog steeds zijn om gegevens te verzenden. Het probleem hier is dat u in sommige gevallen uw telefoon kunt aansluiten en dat het infotainmentsysteem niet herkent welk type apparaat het is. Als dat gebeurt, kan het zijn dat uw telefoon niet wordt opgeladen, zelfs als de poort dit wel kan.

Een manier om dit probleem soms te omzeilen, is door een USB-kabel te gebruiken die speciaal is ontworpen om op te laden. Dit type USB-kabel is totaal niet in staat om gegevens te verzenden, dus u kunt het niet gebruiken om bestanden over te zetten of naar muziek te luisteren. Het feit dat het infotainmentsysteem echter niet kan vertellen dat een apparaat is aangesloten, betekent dat uw telefoon hoe dan ook stroom krijgt van de poort.

Een ander probleem met USB-poorten met voeding en oplaadapparaten zoals telefoons is dat verschillende bedrijven USB-opladen op verschillende manieren benaderen. Het probleem is dat, hoewel USB-poorten allemaal zijn ontworpen om op 5v te werken, ze in staat zijn om verschillende stroomsterkten uit te voeren, en verschillende telefoons hebben verschillende stroomsterkten nodig om op te laden. Sommige telefoons laden bijvoorbeeld prima op 1,5 A, terwijl andere heel langzaam opladen of zelfs meer stroom verbruiken dan wordt bijgevuld door de USB-oplader.

Als uw auto uw telefoon herkent en deze aansluit in de mediaspelermodus, via een normale USB-kabel, bestaat de kans dat de geleverde laadstroomsterkte niet hoog genoeg is om het laadniveau van uw telefoon te behouden. In elk geval kunt u proberen een oplaadkabel te gebruiken die is ontworpen om met uw specifieke telefoon te werken, wat misschien de juiste oplossing is. Als dat niet het geval is, zit je waarschijnlijk vast aan het gebruik van een USB-adapter voor sigarettenaansteker.

Aanbevolen: