Wat te doen als uw iPhone geen verbinding maakt met uw computer

Inhoudsopgave:

Wat te doen als uw iPhone geen verbinding maakt met uw computer
Wat te doen als uw iPhone geen verbinding maakt met uw computer
Anonim

Hoewel iPhones over het algemeen onafhankelijke, zelfvoorzienende apparaten zijn, kunt u uw iPhone op een computer aansluiten om een back-up van gegevens te maken of grote bestanden ernaartoe te verplaatsen.

Laten we eens kijken waarom je Mac je iPhone niet ziet.

iPhone maakt geen verbinding met computer

In afnemende volgorde van ernst en complexiteit, hier zijn de dingen die u moet proberen als uw pc of Mac uw iPhone niet herkent wanneer u deze aansluit met een Lightning-naar-USB-kabel.

  1. Doe het voor de hand liggende. Staat de iPhone daadwerkelijk aan? Is er voldoende batterijlading om op te laden? Is het ontgrendeld?
  2. Zorg ervoor dat u uw computer 'vertrouwt' Als u uw iPhone op uw computer aansluit met uw USB-kabel, zoek dan naar een " Vertrouw deze computer?" melding op je telefoon. Als je er een ziet, tik je op Trust Anders maakt je iPhone geen verbinding met je pc of Mac en kun je geen bestanden overzetten van en naar elk apparaat (onder andere).

    Het is ook mogelijk dat je, om welke reden dan ook, eerder op "Niet vertrouwen" hebt getikt, waardoor je iPhone geen verbinding kan maken met je computer. In dit geval moet u de instellingen voor "Locatie en privacy" van uw iPhone opnieuw instellen door het volgende te doen:

    1. Start Instellingen.
    2. Tik op Algemeen.
    3. Tik op Reset.
    4. Tik op Locatie en privacy resetten.

    Als je dit doet, kun je je computer opnieuw vertrouwen wanneer je hem via een USB-kabel erop aansluit.

  3. Controleer de kabel. Vaak is het falen van uw iPhone om verbinding te maken met uw computer gewoon het gevolg van een defecte kabel. Daarom moet u ervoor zorgen dat u de kabel gebruikt die bij uw iPhone is geleverd, of op zijn minst een officiële Apple-kabel die u apart hebt gekocht.
  4. Controleer de USB-poort. Probeer de iPhone op een andere USB-poort aan te sluiten. Net als bij het proberen van verschillende USB-kabels, kan het de moeite waard zijn om te proberen uw iPhone op een andere USB-poort van uw computer aan te sluiten als deze er meer dan één heeft.
  5. Start je iPhone en/of computer opnieuw op Dit is weer een simpel advies, maar het is verbazingwekkend hoe vaak een simpele herstart problemen kan oplossen. Om te beginnen, herstart je iPhone normaal en kijk of hij daardoor weer verbinding maakt met je computer. Als dit niet het geval is, probeer dan uw computer opnieuw op te starten.

  6. Update iTunesOver het algemeen gebruiken iPhone-bezitters iTunes om verbinding te maken met hun computers, ongeacht of ze een Mac of een Windows-pc gebruiken. Als zodanig is het altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat u de nieuwste versie van iTunes gebruikt, aangezien het probleem kan worden veroorzaakt door een of andere bug die de nieuwste versie heeft opgelost.
  7. Update uw besturingssysteem. Als je al het bovenstaande hebt gedaan, inclusief het updaten van iTunes, update je macOS of update je versie van Windows (als er een update beschikbaar is).
  8. Update uw stuurprogrammasoftware. Deze stap is alleen van toepassing op Windows-gebruikers en omvat het bijwerken van de software die zorgt voor hoe uw computer verbinding maakt met uw iPhone.

    In de meeste gevallen zou u iTunes hebben gedownload van de Microsoft Store, wat betekent dat u de onderstaande stappen moet volgen:

    1. Ontgrendel je iPhone en open het startscherm, sluit het vervolgens via een USB-kabel aan op je pc (sluit iTunes als het wordt geopend bij het verbinden).
    2. Klik op Start.
    3. Klik op Apparaatbeheer.
    4. Scroll naar beneden en klik op het tabblad Draagbare apparaten (let op: dit kan "Beeldapparaten" of "Overige apparaten" worden genoemd, afhankelijk van uw versie van Windows).
    5. Klik met de rechtermuisknop op de driveroptie die uw iPhone vertegenwoordigt. Dit kan worden geschreven als "Apple iPhone" of "Apple Mobile Device" of "Apple Mobile Device USB Driver".
    6. Klik op Stuurprogramma bijwerken.
    7. Klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware.

    Na het updaten moet je je iPhone loskoppelen en vervolgens opnieuw verbinden. Hopelijk herkent uw pc het.

    Maar als je iTunes hebt gedownload van Apple (d.w.z. van de website van Apple), moet je een iets andere route nemen om je stuurprogramma's bij te werken, zoals hieronder beschreven:

    1. Ontgrendel je iPhone en open het startscherm, sluit het vervolgens via een USB-kabel aan op je pc (sluit iTunes als het wordt geopend bij het verbinden).
    2. Druk tegelijkertijd op de Windows+ R toetsen om het opdrachtvenster Uitvoeren te openen.
    3. Type: %ProgramFiles%\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
    4. Klik op OK.
    5. Klik met de rechtermuisknop op het bestand usbaapl64.inf (kan in plaats daarvan worden vermeld als "usbaapl.inf").
    6. Klik op Installeren.

    Na de installatie moet u uw iPhone loskoppelen, uw pc opnieuw opstarten en vervolgens uw iPhone opnieuw aansluiten.

Image
Image

Als al het andere fa alt…

Overweeg om je iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Als je iPhone nog steeds geen verbinding kan maken met je computer nadat je al het bovenstaande hebt geprobeerd, kun je overwegen de fabrieksinstellingen te herstellen. Dit is een drastische optie, maar het werkt soms wel. Hiermee worden alle gegevens van uw apparaat gewist, dus beschouw het als een laatste optie.

  1. Start Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Reset.
  4. Tik op Reset alle inhoud en instellingen.

    Deze optie moet alleen worden geprobeerd als je een recente back-up hebt om te herstellen na het resetten van je iPhone. En aangezien je je iPhone niet op je computer hebt kunnen aansluiten, kan het zijn dat je geen recente hebt. Als dit het geval is, kunt u wellicht beter een afspraak maken bij een Apple Store.

Aanbevolen: