Composite Video Connections Explained

Inhoudsopgave:

Composite Video Connections Explained
Composite Video Connections Explained
Anonim

Composietvideo is een analoog formaat voor het overbrengen van videosignalen in standaarddefinitie. Veel moderne elektronica voor thuisentertainment ondersteunt nog steeds composiet video-ingangen, dus u kunt uw oude combinatie van dvd/videorecorder en andere analoge apparaten aansluiten op uw smart-tv.

Het composiet videosignaalformaat wordt ook wel CVBS (Color, Video, Blanking en Sync) genoemd.

Wat is composiet video?

De composiet video-aansluiting is de oudste en meest gebruikte video-aansluiting die nog in gebruik is. Het is nog steeds te vinden op veel videobroncomponenten en weergaveapparaten, waaronder videorecorders, camcorders, dvd-spelers, kabel-/satellietboxen, videoprojectoren en tv's. Composite video-verbindingen zijn echter geëlimineerd van Blu-ray disc-spelers en de meeste nieuwere streaming-apparaten.

Samengestelde videosignalen zijn analoog en bestaan doorgaans uit 480i (NTSC)/576i (PAL) videosignalen met standaarddefinitieresolutie. De kleur-, zwart-wit- en luminantiegedeelten van een analoog videosignaal worden samen overgebracht van een bron naar een video-opnameapparaat (videorecorder, dvd-recorder) of videoweergave (tv, monitor, videoprojector). Composietvideo, zoals toegepast in de consumentenomgeving, is niet ontworpen om high-definition analoge of digitale videosignalen over te dragen.

Samengestelde video-aansluitingen

Composietvideo- of CVBS-ingangen zijn er in drie soorten. Voor professioneel gebruik is het belangrijkste type connector dat wordt gebruikt BNC. In Europa is SCART het meest voorkomende type voor consumenten, maar het meest voorkomende type connector dat wereldwijd wordt gebruikt, is de klassieke RCA-videoconnector. RCA-composietvideoconnectoren hebben een enkele pin in het midden, omgeven door een buitenring. De connector heeft meestal een gele behuizing voor gemakkelijke identificatie.

Image
Image

Samengestelde video is niet hetzelfde als een RF-signaal (Radio Frequency) dat wordt overgebracht van een antenne of kabelbox met behulp van een coaxkabel.

Samengestelde video-aansluitingen en audio-aansluitingen

Samengestelde videoconnectoren laten alleen video door. Wanneer u een bron aansluit die zowel composiet video- als audiosignalen heeft, moet u audio overdragen met een andere connector. De meest gebruikelijke audioconnector die wordt gebruikt in combinatie met een composietvideoconnector is een paar analoge stereoconnectoren van het RCA-type, die er net zo uitzien als een composietvideo-connector van het RCA-type, maar die meestal rood en wit zijn bij de uiteinden.

De meeste tv's die sinds 2013 zijn gemaakt, hebben gedeelde composiet-/componentvideo-aansluitingen. Aangezien er slechts één poort is voor zowel video als audio, hebt u een adapter nodig om een standaard RCA-kabel te gebruiken.

Andere soorten analoge video-aansluitingen

Andere analoge formaten voor video-overdracht zijn:

  • S-Video heeft dezelfde specificaties als composiet video wat betreft resolutie, maar het scheidt de kleur- en luminantiesignalen bij de bron en combineert ze opnieuw op het scherm of op een video-opname.
  • Componentvideo scheidt helderheid en kleur in drie kanalen. Componentvideokabels kunnen zowel standaard- als high-definition (tot 1080p) videosignalen overbrengen.

Aanbevolen: