Terminal Tips en trucs om uw Mac sneller te maken

Inhoudsopgave:

Terminal Tips en trucs om uw Mac sneller te maken
Terminal Tips en trucs om uw Mac sneller te maken
Anonim

Wie zou niet zoveel mogelijk snelheid en prestaties uit zijn computer willen halen? Mac-gebruikers kunnen hun apparaten op een aantal manieren optimaliseren, waaronder:

  • RAM upgraden
  • Opwaarderen van opslag
  • Sneller processors installeren
  • Zorgen voor voldoende vrije ruimte

Niet al deze opties zijn van toepassing op elke Mac, maar zelfs als je het RAM-geheugen van je Mac niet kunt upgraden, zijn er stappen die je kunt nemen om de algehele prestaties te verbeteren zonder geld uit te geven aan updates.

Van alle hierboven genoemde items, is het eerste dat u moet doen ervoor zorgen dat u een overmaat aan vrije ruimte op de opstartschijf van uw Mac hebt. Als u geen redelijke hoeveelheid vrije ruimte kunt krijgen door onnodige of ongewenste apps, documenten en gegevens te verwijderen, kunt u overwegen uw gebruikersmap naar een externe schijf te verplaatsen om ruimte vrij te maken.

Image
Image

Terminal-trucs om de prestaties te verbeteren

Een veelgebruikte manier om de prestaties te verbeteren, is het verminderen van de hoeveelheid oppervlakkige eye-candy die bij macOS wordt geleverd. Een voorbeeld is het gebruik van animatie om een geopend venster te verkleinen zodat het in het Dock past. Dit type animatie vereist niet veel rekenkracht in vergelijking met bijvoorbeeld het toepassen van een complex filter in Photoshop. Maar als je Mac bezig is met het maken van nieuwe afbeeldingen in je favoriete app voor het bewerken van afbeeldingen terwijl je in je favoriete database-app werkt, kan het toevoegen van de benodigde bronnen om een venster te animeren voldoende zijn om je Mac te vertragen tot een crawl.

Hoewel afzonderlijk genomen, laten deze Terminal-trucs misschien geen drastische verbetering zien in snelheid en prestaties, maar in combinatie doen ze veel. Het eindresultaat is dat uw Mac taken sneller kan voltooien, met minder belasting van de processorkernen.

We zullen Terminal voor al deze trucs gebruiken, en hoewel geen van de commando's op zichzelf problemen zou moeten veroorzaken, is het altijd verstandig om ervoor te zorgen dat je een actuele back-up hebt voordat je verder gaat. Als je er klaar voor bent, laten we dan beginnen.

De Terminal app is te vinden in /Applications/Utilities/.

Vensteranimaties uitschakelen

Zoals vermeld, vereisen vensteranimaties een bepaalde hoeveelheid grafische afbeeldingen en verwerkingskracht, wat geen echt voordeel oplevert, behalve een beetje eye candy. Ga als volgt te werk om animaties voor het openen van een venster uit te schakelen:

Elk van deze Terminal-commando's kan handmatig in de app worden getypt of vanaf deze pagina worden gekopieerd en geplakt.

  1. Voer de volgende opdracht in de Terminal-prompt in:

    standaard schrijf NSGlobalDomain NSAutomaticWindowAnimationsEnabled -bool false

  2. Druk op enter of return op je toetsenbord.
  3. Voer de volgende opdracht in om de animaties te herstellen:

    standaardwaarden schrijven NSGlobalDomain NSAutomaticWindowAnimationsEnabled -bool true

  4. Druk op enter of return op je toetsenbord.

Een andere vensteranimatie vindt plaats wanneer u het formaat van een venster wijzigt en wanneer u een bestand in een app Open of Save selecteert. U kunt ze als volgt uitschakelen:

  1. Voer de volgende opdracht in Terminal in:

    standaard schrijf NSGlobalDomain NSWindowResizeTime -float 0.001

  2. Druk op enter of return op je toetsenbord.
  3. Voer het volgende in om de animatie te herstellen:

    standaardwaarden schrijven NSGlobalDomain NSWindowResizeTime -float 0.2

  4. Druk op enter of return op je toetsenbord.
  5. Je kunt de Quick Look-vensteranimatie uitschakelen met dit commando:

    standaardwaarden schrijven -g QLPanelAnimationDuration -float 0

  6. Druk op enter of return.
  7. Herstel de Quick Look-vensteranimatie door het volgende in te voeren:

    defaults delete -g QLPanelAnimationDuration

  8. Druk op enter of return en start uw Mac opnieuw op.

Dock-verbeteringen

Als je je Dock graag wilt verbergen, heb je waarschijnlijk gemerkt dat er een vertraging is tussen het moment waarop je je cursor naar het Dock-gebied verplaatst en het moment waarop het Dock verschijnt. Je kunt die vertraging wijzigen zodat het Dock meteen verschijnt:

  1. Voer de volgende opdracht in Terminal in:

    standaardwaarden schrijven com.apple.dock autohide-time-modifier -float 0

  2. Druk op enter of return.
  3. Voer de volgende Terminal-prompt in:

    Killall Dock

  4. Druk op enter of return.
  5. Om de vertraging te herstellen, typt u:

    defaults delete com.apple.dock autohide-time-modifier

  6. Druk op enter of return.
  7. Het starten van een app vanuit het Dock geeft een animatie weer die kan worden uitgeschakeld met het volgende commando:

    standaardwaarden schrijven com.apple.dock launchanim -bool false

  8. Druk op enter of return.
  9. Om de animatie te herstellen, typt u:

    standaardwaarden schrijven com.apple.dock launchanim -bool true

  10. Druk op enter of return.

Tijdmachine

Deze tip is een eenmalige aanpassing om de eerste Time Machine-back-up te versnellen. MacOS vertraagt Time Machine door er een lage CPU-prioriteit aan toe te kennen. Dit is eigenlijk best handig omdat het voorkomt dat Time Machine CPU-bronnen grijpt en de algehele prestaties van je Mac vertraagt.

Er is echter één uitzondering. Wanneer u een eerste Time Machine-back-up uitvoert, kan de back-up zo groot zijn dat het lang duurt om te voltooien, aangezien de CPU-prioriteit wordt beperkt.

  1. Als u de initiële Time Machine-back-up op een snellere manier wilt voltooien, kunt u de gasklepinstelling wijzigen door de volgende sysctl-opdracht in Terminal in te voeren:

    sudo sysctl debug.lowpri_throttle_enabled=0

  2. Voer uw beheerderswachtwoord in.
  3. Start uw Time Machine-back-up.
  4. U kunt terugkeren naar de standaard gesmoord instelling door ofwel uw Mac opnieuw op te starten of het volgende in te voeren bij de Terminal-prompt:

    sudo sysctl debug.lowpri_throttle_enabled=1

  5. Voer uw beheerderswachtwoord in.

Aanbevolen: