Een USB-beveiligingssleutel maken voor uw pc of Mac

Inhoudsopgave:

Een USB-beveiligingssleutel maken voor uw pc of Mac
Een USB-beveiligingssleutel maken voor uw pc of Mac
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt een gratis of betaalde app gebruiken om een USB-sleutel te maken. We raden USB Raptor voor Windows of Rohos Logon Key voor Mac aan.
  • USB Raptor is compatibel met Windows 10, 7, 8 en XP. Rohos Logon Key is compatibel met macOS 10.8 Mountain Lion en nieuwer.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een USB-beveiligingssleutel maakt voor zowel Windows- als Mac-computers (u kunt vrijwel elk USB-station gebruiken.)

Een USB-beveiligingssleutel voor Windows maken

Als je een Windows 10-computer wilt beveiligen, heb je veel opties. We laten je zien hoe je USB Raptor gebruikt, omdat het gratis is, maar er zijn ook een aantal betaalde apps die hetzelfde doen als je liever toegang hebt tot uitgebreide gebruikersondersteuning voor het geval er ooit iets misgaat. Sommige betaalde apps, zoals Rohos Logon Key, werken op zowel Windows als Mac.

Hier leest u hoe u een USB-beveiligingssleutel maakt met USB Raptor:

  1. Navigeer naar het USB Raptor-project op SourceForge en klik op Download.

    Image
    Image
  2. Sla de USB Raptor-software op uw computer op.

    Image
    Image
  3. Pak het USB Raptor-archief uit naar de locatie van uw keuze en voer de USB Raptor applicatie uit.

    Image
    Image
  4. Lees de servicevoorwaarden, geef aan dat je deze hebt gelezen en klik op Ik ga akkoord om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Typ een wachtwoord in het coderingsveld.

    Image
    Image
  6. Selecteer de USB-drive die u voor uw sleutel wilt gebruiken en klik op Create k3y file.

    Image
    Image
  7. Klik op het selectievakje naast USB Raptor inschakelen.

    Image
    Image
  8. Klik op het Geavanceerde configuratie selectievakje in de rechterbovenhoek van de app.

    Image
    Image

    Op dit punt wordt uw computer vergrendeld als u de USB-sleutel verwijdert. Het wordt echter niet beschermd de volgende keer dat u uw computer opstart, tenzij u de volgende stap voltooit.

  9. Klik op het tabblad Algemene instellingen op de selectievakjes naast het volgende:

    • Voer USB Raptor uit bij het opstarten van Windows
    • Start in systeemvak
    • USB Raptor start altijd gewapend
    Image
    Image

    Er zijn veel handige instellingen in USB Raptor, maar dit zijn de enige die nodig zijn om het automatisch te laten werken.

  10. Klik op Minimaliseren naar lade.
  11. De volgende keer dat u uw computer aanzet en inlogt, wordt USB Raptor gestart. Als de USB-sleutel op dat moment niet op zijn plaats zit, wordt de computer vergrendeld totdat u de sleutel erin steekt.

Hoe maak je een USB-sleutel voor je Mac

Er is geen gratis USB-beveiligingssleutel-app voor macOS zoals voor Windows, maar er zijn een aantal opties die een gratis proefversie bieden. Rohos Logon Key is een optie die beschikbaar is voor zowel Windows als Mac, en het heeft een gratis proefversie, dus misschien wilt u het uitproberen als u uitsluitend Macs gebruikt of als u een combinatie van Macs en Windows-computers gebruikt.

In tegenstelling tot USB Raptor voor Windows, voegt Rohos Logon Key voor Mac een extra beschermingslaag toe. Als je de sleutel niet hebt geïnstalleerd, is het eigenlijk helemaal niet mogelijk om in te loggen, zelfs als iemand je wachtwoord heeft. Dat maakt Rohos Logon Key voor Mac een beetje veiliger.

Hier leest u hoe u een USB-beveiligingssleutel voor Mac maakt met Rohos Logon Key:

  1. Navigeer naar de Rohos Logon Key voor Mac-site en klik op Download.

    Image
    Image
  2. Navigeer naar je Downloads map (of waar je je downloads ook hebt opgeslagen) en pak de bestanden uit. Klik op het RohosLogon-installatieprogramma.

    Image
    Image
  3. Klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Klik Doorgaan > Akkoord.

    Image
    Image
  5. Selecteer Installeren voor alle gebruikers van deze computer en klik vervolgens op Doorgaan.

    Image
    Image
  6. Klik op Installeren.

    Image
    Image
  7. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in als daarom wordt gevraagd en klik op Install Software.

    Image
    Image
  8. Klik Sluiten.

    Image
    Image
  9. Sluit een USB-stick aan op je Mac.
  10. Open de Rohos-aanmeldingssleutel en klik op USB Drive.

    Image
    Image
  11. Selecteer het USB-station dat u wilt gebruiken en klik op OK.

    Image
    Image
  12. Selecteer Vergrendel het bureaublad in de vervolgkeuzelijst.

    Image
    Image
  13. Rohos Logon Key beschermt nu uw Mac wanneer de USB-drive niet is aangesloten.

Waarom een USB-beveiligingssleutel gebruiken?

Sterke wachtwoorden helpen onze computers en online accounts aanzienlijk te beveiligen, maar ze zijn niet bestand tegen keyloggers en andere aanvallen. Wanneer u uw computer instelt om een USB-beveiligingssleutel te gebruiken, zorgt u ervoor dat niemand er toegang toe heeft zonder de sleutel.

Het nadeel van het gebruik van een USB-beveiligingssleutel is dat je ook geen toegang meer hebt tot je computer als je deze verliest. Sommige apps voor USB-beveiligingssleutels bieden u de mogelijkheid om een wachtwoord in te voeren om de sleutel te omzeilen. In dat geval is de sleutel meer gemak en minder een beveiligingsmaatregel.

Hoe werken USB-beveiligingssleutels?

Om een USB-beveiligingssleutel in te stellen, hebt u een USB-drive en een USB-beveiligingssleutel-app nodig. U installeert de app op uw computer, stelt deze in en gebruikt deze vervolgens om uw USB-beveiligingssleutel te maken. Wanneer uw computer aan staat, scant de app voortdurend uw USB-poorten op een apparaat dat een specifiek versleuteld bestand bevat. Als dat bestand niet wordt gevonden, wordt de computer vergrendeld totdat u de USB-beveiligingssleutel plaatst die het bestand bevat.

Er is een kort moment van kwetsbaarheid met sommige USB-beveiligingssleutel-apps wanneer u uw computer voor het eerst aanzet en inlogt. Als iemand uw wachtwoord heeft, maar niet uw USB-beveiligingssleutel, kunnen ze inloggen en heb even de tijd om uw bestanden te bekijken en te openen voordat de USB-beveiligingssleutelsoftware wordt gestart en uw computer beveiligt.

Bovendien kan iedereen met toegang tot uw computer de USB-beveiligingssleutelsoftware zo instellen dat deze niet wordt gestart wanneer uw computer opstart. Met dat in gedachten is het belangrijk om het wachtwoord geheim te houden en uw computer te vergrendelen door de USB-beveiligingssleutel te verwijderen wanneer u er vanaf stapt.

Aanbevolen: