Een opstartbare USB voor Windows 10 maken

Inhoudsopgave:

Een opstartbare USB voor Windows 10 maken
Een opstartbare USB voor Windows 10 maken
Anonim

Wat te weten

  • Windows Media Creation Tool: Selecteer Maak installatiemedia (USB-flashstation…) voor een andere pc, klik op Next en volg de prompts.
  • Download vervolgens een tool waarmee je ISO-bestanden op een USB kunt branden. We raden Rufus aan.
  • Uw opstartbare Windows 10 USB kan functioneren als een draagbare kopie van Windows of als een reparatie- of installatietool.

Dit artikel bevat instructies voor het maken van een opstartbare Windows 10 USB, het maken van een opstartbare Windows 10 USB voor reparatie en installatie, en informatie over waarom u dat zou willen.

Een opstartbare Windows 10 USB maken

Als je een exemplaar van Windows 10 op een USB-flashstation wilt dat je op elke compatibele computer kunt aansluiten, opstarten en het native geïnstalleerde besturingssysteem omzeilen, heb je het volgende nodig:

  • Een internetverbinding
  • Windows 10 pc
  • USB-stick
  • De Windows Media Creation Tool
  • Een tool waarmee je ISO-bestanden op USB kunt branden. Voor deze tutorial gebruiken we Rufus om een opstartbare Windows 10 USB te maken.

Je hebt geen Windows 10-sleutel nodig om een opstartbare Windows 10 USB te maken, maar deze installatie van Windows 10 volgt dezelfde registratieregels als elke andere installatie. Als je geen sleutel hebt, zal Windows 10 een blijvend activeringsbericht op het scherm weergeven totdat je er een registreert.

  1. Download de Windows Media Creation Tool.

    Image
    Image
  2. Start de Media Creation Tool en klik op Accepteren.

    Image
    Image
  3. Selecteer Maak installatiemedia (USB-flashstation, dvd of ISO-bestand) voor een andere pc en klik op Volgende.

    Image
    Image
  4. Klik op Volgende.

    Image
    Image
  5. Selecteer ISO-bestand en klik op Volgende.

    Image
    Image
  6. Selecteer een locatie om het ISO-bestand op te slaan en klik op Save.

    Image
    Image

    Dit proces kan lang duren als je internetverbinding traag is.

  7. Klik Voltooien.

    Image
    Image
  8. Download en installeer Rufus.

    Image
    Image
  9. Klik op de vervolgkeuzelijst onder Device en selecteer uw USB-drive.

    Image
    Image

    Gebruik een schijf met ten minste 20 GB aan ruimte. Als Rufus uw USB-drive niet vermeldt, probeer dan te klikken op List USB Hard Drives in het gedeelte met geavanceerde schijfeigenschappen. Als het uw schijf nog steeds niet ziet, heeft u mogelijk een flashstation dat niet werkt met Windows to Go.

  10. Klik op de vervolgkeuzelijst onder Boot selection, en selecteer Disk of ISO image (selecteer a.u.b.).

    Image
    Image
  11. Klik op SELECT.

    Image
    Image
  12. Selecteer de Windows 10 ISO die u eerder hebt gemaakt met de Windows Media Creation Tool en klik op Open.

    Image
    Image
  13. Klik op de vervolgkeuzelijst onder Image option en selecteer Windows to Go.

    Image
    Image
  14. Controleer uw instellingen en klik op START.

    Image
    Image

    Afhankelijk van de computer waarmee u deze USB gaat gebruiken, moet u mogelijk uw partitieschema en doelsysteem wijzigen. MBR en BIOS of UEFI bieden de beste compatibiliteit.

  15. Selecteer de versie van Windows die u wilt installeren en klik op OK.

    Image
    Image
  16. Als u zeker weet dat u de USB-drive gebruikt die u wilt gebruiken, klikt u op OK.

    Image
    Image

    Alle gegevens op uw USB-station worden na deze stap gewist.

  17. Wacht tot het proces volledig is voltooid. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van hoe krachtig uw computer is en de snelheid van de USB-drive. De statusbalk geeft u een idee van waar het proces zich bevindt.

    Image
    Image

Zodra dit proces is voltooid, bevat de schijf een volledige, draagbare installatie van Windows 10. Op dat moment kunt u de schijf veilig uitwerpen en verwijderen. Als u een computer instelt om op te starten vanaf USB vóór de interne schijf, dan kunt u de USB-schijf aansluiten, de computer aanzetten en Windows 10 opstarten vanaf de USB-schijf.

Een opstartbare Windows 10 USB maken voor reparatie of installatie

Als u een opstartbare Windows 10 USB wilt maken voor gebruik bij het repareren van een Windows-installatie of het uitvoeren van een schone installatie van Windows op uw computer of een andere computer, is het proces vrij eenvoudig. Het enige dat u nodig hebt, is de Windows Media Creation Tool en een USB-flashstation met minimaal 8 GB opslagruimte.

Dit proces wist alle bestanden op de USB-drive. Nadat u de opstartbare USB hebt gemaakt, kunt u extra ruimte gebruiken om alle gewenste bestanden op te slaan.

  1. Download de Windows Media Creation Tool.
  2. Open de Media Creation Tool en klik op Accepteren.

    Image
    Image
  3. Klik op Maak installatiemedia (USB-flashstation, dvd of ISO-bestand) voor een andere pc.

    Image
    Image
  4. Klik op Volgende.

    Image
    Image
  5. Selecteer USB-flashstation en klik op Volgende.

    Image
    Image
  6. Als u meerdere USB-flashstations hebt, selecteert u degene die u wilt gebruiken en klikt u op Volgende.

    Image
    Image
  7. Windows 10 zal de benodigde bestanden downloaden en installeren, wat even kan duren. Als het klaar is, klik je op Finish.

    Image
    Image
  8. U kunt de schijf nu veilig uitwerpen en verwijderen. Als uw computer is ingesteld om op te starten vanaf USB vóór de interne schijf, kunt u door uw computer op te starten met de schijf aangesloten, opstarten vanaf de schijf. Dat geeft u de mogelijkheid om diagnostiek uit te voeren of Windows 10 te installeren.

Waarom een opstartbare Windows 10 USB maken?

Microsoft maakt het gemakkelijk om Windows 10 rechtstreeks van de officiële bron te downloaden met hun Media Creation Tool, en zodra je die bestanden hebt, kun je ze gebruiken om een opstartbare Windows 10 USB te maken. Soortgelijke processen zijn betrokken bij het maken van een opstartbare USB met een werkende versie van Windows 10 erop en een opstartbare Windows 10 USB die kan worden gebruikt om het besturingssysteem op een andere computer te repareren of te installeren.

Er zijn een paar redenen om een opstartbare Windows 10 USB te maken:

  • Om Windows 10 uit te voeren vanaf het USB-station. Hierdoor kunt u de schijf op elke compatibele computer aansluiten en uw eigen exemplaar van Windows uitvoeren in plaats van het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd.
  • Een bestaande installatie van Windows 10 repareren Met een goed voorbereide opstartbare Windows 10 USB kunt u reparatie- en diagnosetools op uw computer uitvoeren zonder op te starten naar de oorspronkelijke Windows 10-installatie. Dit is handig als uw computer niet goed werkt of als Windows 10 niet wil opstarten.
  • Om Windows 10 te installeren. Dit is handig als u Windows 10 op een andere computer wilt installeren of een schone installatie wilt uitvoeren op de computer die u gebruikt.

Elk van deze redenen vereist een opstartbare Windows 10 USB die u op een computer kunt aansluiten en opstarten in plaats van de interne schijf en het besturingssysteem. Slechts één maakt een opstartbare kopie van Windows 10 die u kunt gebruiken als een normaal exemplaar van Windows 10 dat permanent op een interne schijf is geïnstalleerd, terwijl de andere twee een opstartbare USB maken die alle Windows 10-bestanden bevat voor reparatie- of installatiedoeleinden.

Als je weet waarom je een opstartbare Windows 10 USB nodig hebt, kun je doorgaan met de onderstaande instructies die betrekking hebben op jouw specifieke situatie.

Aanbevolen: