Favorieten toevoegen aan Google Nieuws

Inhoudsopgave:

Favorieten toevoegen aan Google Nieuws
Favorieten toevoegen aan Google Nieuws
Anonim

Wat te weten

  • Op een desktop: gebruik het zoekvak van Google Nieuws om het gewenste onderwerp, de locatie of de bron te vinden. Klik op Volgen.
  • Mobiele gebruikers: Tik in de app op Volgen en selecteer vervolgens de plus-knop. Tik op de star naast het gewenste item.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je favoriete bronnen of onderwerpen aan Google Nieuws toevoegt, zodat je ze altijd bij de hand hebt.

Favorieten toevoegen vanaf de website

Terwijl je Google Nieuws gebruikt, leert het gedeelte 'Voor jou' automatisch wat je leuk vindt. Maar als er geen verhalen worden weergegeven waarin u geïnteresseerd bent, kunt u de feed zelf personaliseren door handmatig extra nieuwsbronnen toe te voegen.

Nadat je favorieten hebt gemaakt, krijg je meer nieuws te zien op basis van je interesses en kun je zelfs alleen door die verhalen bladeren als je dat wilt.

  1. Open Google Nieuws en gebruik de zoekbalk bovenaan om het onderwerp, de locatie of de bron te vinden die je als favoriet wilt toevoegen. Selecteer het uit de pop-down resultaten zodra je het hebt gevonden.

    Image
    Image
  2. Selecteer Volg rechts van de resultaten.

    Image
    Image
  3. Je bent klaar! Je krijgt die verhalen te zien als je Google Nieuws gebruikt.

Favorieten toevoegen vanuit de mobiele app

Het instellen van favorieten in de mobiele Google Nieuws-app vereist een extra stap.

Volg deze stappen in de Google Nieuws-app:

  1. Tik onderaan op het tabblad Volgende.
  2. Selecteer de plusknop.

    Als je de iPad-app gebruikt, gebruik dan de plusknop in de Bronnen sectie.

  3. Zoek naar wat je favoriet wilt maken.
  4. Tik op de ster naast de nieuwsbron.

    Image
    Image

Bottom Line

Je kunt Google Nieuws lezen zonder de app, maar je kunt je nieuws niet echt goed opslaan en beheren zonder. De app is gratis.

Door recent nieuws bladeren

Als je een favoriet toevoegt, worden al die verhalen vermengd met andere onderwerpen die je volgt. Maar als je alleen het meest recente nieuws van dat item wilt zien, moet je het in je bibliotheek selecteren.

  1. Open de Volgende sectie aan de linkerkant van Google Nieuws. Als je het niet ziet, selecteer dan het drieregelige menu links bovenaan.

  2. Kies een van de items uit je bibliotheek. Je kunt nu door de lijst met verhalen scrollen, geordend op datum.

    Image
    Image
  3. Als je de mobiele app gebruikt, zoek je de favoriet op het tabblad Volgen en selecteer je deze. Als je op het menu naast de ster tikt, kun je dingen doen zoals het delen en een snelkoppeling op het startscherm maken.

    Image
    Image

Hoe u Google Nieuws kunt krijgen via uw RSS-lezer

Google Nieuws is geweldig, maar als je geen grote fan bent van de website of app, maar toch nieuws gecatalogiseerd door Google wilt lezen, heb je nog een andere optie: maak een RSS-feed.

Als je dit doet, kun je nieuws ontvangen via een RSS-lezer. Als je op deze manier al ander nieuws ontvangt, is het een goed idee om Google Nieuws-verhalen om te zetten in een RSS-feed.

Je leest er alles over in onze RSS-gids.

Aanbevolen: