Hoe de Chrome PDF-viewer in en uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de Chrome PDF-viewer in en uit te schakelen
Hoe de Chrome PDF-viewer in en uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in de Chrome-browser de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek.
  • Kies Instellingen > Geavanceerd > Privacy en beveiliging. Selecteer Site-instellingen > PDF-documenten.
  • Gebruik de tuimelschakelaar naast Download PDF-bestanden in plaats van ze automatisch te openen in Chrome om de functie in en uit te schakelen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de Chrome PDF-viewer in- of uitschakelt. Het bevat redenen waarom u de functie misschien wilt in- of uitschakelen.

De Chrome PDF-viewer in- en uitschakelen

De ingebouwde PDF-bestandsviewer van Google Chrome is standaard ingeschakeld. Het is handig als u PDF's zo snel mogelijk wilt bekijken, maar als u liever kopieën van PDF-bestanden downloadt, kunt u de Chrome PDF-viewer uitschakelen om deze downloads automatisch te laten gebeuren.

De volgende instructies kunnen worden gevolgd door Chrome-gebruikers op alle belangrijke besturingssystemen, waaronder macOS, Microsoft Windows en Linux.

  1. Open uw Chrome-webbrowser en selecteer de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek.

    U kunt dit doen vanuit een reeds geopend Chrome-venster. Maakt u zich geen zorgen, u raakt de webpagina waarop u zich bevindt niet kwijt, alles wordt geopend in een nieuw tabblad.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen in de vervolgkeuzelijst.

    Image
    Image
  3. Selecteer Advanced in het verticale menu aan de linkerkant.
  4. Selecteer Privacy en beveiliging in het submenu dat wordt geopend.

    Image
    Image
  5. Selecteer Site-instellingen.

    Image
    Image
  6. Scroll omlaag door de lijst met machtigingen en selecteer PDF-documenten.

    Image
    Image
  7. Gebruik de tuimelschakelaar naast PDF-bestanden downloaden in plaats van ze automatisch te openen in Chrome om de functie in of uit te schakelen.

    Image
    Image

    Als het is ingeschakeld, moet de schakelaar blauw lijken en aan de rechterkant zijn ingeschakeld. Als het is uitgeschakeld, zou het grijs moeten lijken en aan de linkerkant uitgeschakeld moeten zijn.

  8. Als u de wijziging van de instelling wilt testen, selecteert u een PDF-documentbestand in Chrome. Als je de instelling hebt ingeschakeld, zou je het bestand naar je computer moeten zien downloaden. Als je de instelling hebt uitgeschakeld, zou de pdf moeten openen in een nieuw tabblad Chrome.

    Het is niet nodig om uw Chrome-browser te sluiten en opnieuw te openen om de instellingswijziging te laten werken, maar als u problemen ondervindt, start u de browser opnieuw. Als je nog steeds problemen ondervindt, zorg er dan voor dat je hebt geüpdatet naar de nieuwste versie van Chrome.

  9. Als je de instelling hebt uitgeschakeld, zodat je het PDF-bestand downloadt in plaats van het in Chrome te openen, wordt het bestand geopend in je standaard PDF-programma.

    Als je je standaard PDF-programma wilt wijzigen, bekijk dan de beste gratis PDF-readers voor Windows en Mac.

Redenen om de Chrome PDF Viewer in te schakelen

  • U wilt snelle en directe toegang tot PDF-bestanden.
  • Je wilt niet altijd elk pdf-bestand downloaden waarop je klikt om het te bekijken.
  • Je bent niet van plan om de PDF-bestanden die je opent te bewerken en hebt alleen toegang nodig tot de basisopties (downloaden, afdrukken, inzoomen, uitzoomen, enz.)
  • Je geeft geen voorkeur aan andere PDF-programma's boven Chrome's PDF-viewer.

Redenen om de Chrome PDF-viewer uit te schakelen

  • U wilt een opgeslagen kopie van de PDF-bestanden die u opent in Chrome.
  • Je vergeet vaak PDF-bestanden te downloaden nadat je het in Chrome hebt geopend, en merkt dat je de PDF-bestandslink op een later tijdstip moet verplaatsen.
  • U wilt de stap elimineren om eerst het PDF-bestand in Chrome te moeten bekijken.
  • U wilt het downloadproces automatiseren.
  • U gebruikt liever een ander PDF-programma om bestanden te bekijken en/of te bewerken.

Image
Image

FAQ

    Waarom kan ik geen PDF openen in Chrome?

    Als de PDF-viewer is ingeschakeld, maar je kunt nog steeds geen PDF's bekijken, verwijder dan tijdelijke internetbestanden in Chrome. Het wissen van uw cachegeheugen, cookies en andere browsergegevens kan het probleem oplossen.

    Hoe bekijk ik opmerkingen over een pdf in Chrome?

    Als u opmerkingen over een pdf in Chrome wilt zien, opent u de pdf en selecteert u de drie stippen in de rechterbovenhoek van de pdf-viewer en selecteert u vervolgens Annotations om opmerkingen in te schakelen. U kunt uw eigen opmerkingen niet toevoegen, maar u kunt wel op PDF's schrijven in de Microsoft Edge-browser.

    Hoe bekijk ik een PDF-presentatie op volledig scherm in Chrome?

    Open de pdf en schakel de modus voor volledig scherm in Chrome in. Druk op een pc op Fn+ F11 of selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek en kies PresentSelecteer op een Mac de groene cirkel in de linkerbovenhoek van Chrome of gebruik de sneltoets Ctrl+ Command + F

    Hoe bekijk ik een PDF als twee pagina's in Chrome?

    Selecteer de drie stippen in de rechterbovenhoek van de PDF-viewer en kies vervolgens Two page view. Selecteer het Aanpassen aan pagina icoon bovenaan om beide pagina's naast elkaar te bekijken.

    Hoe bekijk ik een pdf in de mobiele Chrome-app?

    Je kunt een pdf-bestand niet openen in de mobiele Chrome-app. Wanneer u een link naar een PDF selecteert, wordt het bestand automatisch gedownload en kunt u het bekijken in een mobiele PDF-viewer-app.

Aanbevolen: