Meerdere gebruikers beheren in Google Chrome op Windows

Inhoudsopgave:

Meerdere gebruikers beheren in Google Chrome op Windows
Meerdere gebruikers beheren in Google Chrome op Windows
Anonim

Met de Chrome-profielbeheerder kunt u meerdere gebruikersaccounts instellen voor de Google Chrome-browser op Windows 10. Op deze manier kan elke persoon die uw computer gebruikt zijn eigen individuele instellingen, bladwijzers en thema's hebben. Je kunt zelfs je Chrome-account verbinden met je Google-account om bladwijzers en apps op meerdere apparaten te synchroniseren.

De informatie van dit artikel is van toepassing op Windows 10, 8 en 7. Je kunt ook meerdere Chrome-accounts op een Mac beheren.

Image
Image

Hoe Google Chrome-gebruikers toe te voegen aan Windows

Een nieuw gebruikersprofiel instellen in Google Chrome voor Windows:

  1. Selecteer het Profile pictogram in de rechterbovenhoek van Chrome en kies Manage people.

    Image
    Image
  2. Selecteer Persoon toevoegen.

    Image
    Image
  3. Voer een naam in, kies een profielpictogram en selecteer Toevoegen.

    Image
    Image

    Vink het vakje aan naast Maak een snelkoppeling op het bureaublad voor deze gebruiker voor de optie om op elk moment rechtstreeks in de browsersessie van de gebruiker te starten.

  4. Er wordt een nieuwe browsersessie geopend voor de gebruiker die u zojuist hebt gemaakt. Selecteer Aan de slag om gebruikersvoorkeuren in te stellen, of log in op een Google-account om instellingen en voorkeuren automatisch te synchroniseren.

    Image
    Image

Omgaan met meerdere gebruikers in Chrome

Nadat u meerdere gebruikers aan Chrome heeft toegevoegd en u het Profile-pictogram selecteert, ziet u de andere gebruikers in de lijst. Selecteer een gebruiker om tussen browsesessies te wisselen.

Image
Image

Als u individuele gebruikersinstellingen wilt wijzigen, selecteert u de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van Chrome en kiest u Instellingen Elke browser instellingen die een gebruiker wijzigt, zoals het installeren van een nieuw thema, worden alleen lokaal opgeslagen voor hun profiel. Deze instellingen kunnen ook server-side worden opgeslagen en gesynchroniseerd met uw Google-account.

Image
Image

Het is mogelijk om ouderlijk toezicht in Chrome in te stellen door een bewaakt profiel te maken.

Hoe Google Chrome-gebruikers op Windows te verwijderen

Een Chrome-gebruiker van uw pc verwijderen:

  1. Selecteer het Profile pictogram in de rechterbovenhoek van Chrome en kies Manage people.

    Image
    Image
  2. Beweeg uw muis over het pictogram van de gebruiker die u wilt verwijderen en selecteer vervolgens de drie verticale stippen die in de rechterbovenhoek verschijnen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Verwijder deze persoon.

    Image
    Image

Een Chrome-profiel verbinden met een Google-account

Als je geen Google-account hebt gekoppeld tijdens het instellen van een Chrome-gebruikersprofiel, kun je dit altijd later doen. Open een browsersessie als gebruiker en selecteer Profile > Synchronisatie inschakelen om in te loggen of een nieuw Google-account te maken.

Image
Image

Synchronisatie-instellingen voor Chrome-gebruikers beheren

Om op te geven welke items worden gesynchroniseerd met uw Google-account telkens wanneer u zich aanmeldt bij de browser:

  1. Selecteer de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van Chrome en kies Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Sync en Google Services.

    Image
    Image
  3. Vanaf hier kunt u uw synchronisatie-instellingen beheren. Selecteer Turn off om synchronisatie helemaal uit te schakelen, of selecteer Manage sync om te wisselen welke items worden gesynchroniseerd.

    Image
    Image

    Er is ook een optie om al uw gesynchroniseerde gegevens te versleutelen, niet alleen uw wachtwoorden, of zelfs uw eigen wachtwoordzin voor versleuteling te maken in plaats van het wachtwoord van uw Google-account.

Aanbevolen: