Hoe meerdere gebruikers toe te voegen in Chrome voor macOS

Inhoudsopgave:

Hoe meerdere gebruikers toe te voegen in Chrome voor macOS
Hoe meerdere gebruikers toe te voegen in Chrome voor macOS
Anonim

Wat te weten

  • Mensen > Persoon toevoegen > Al een Chrome-gebruiker? Aanmelden > inloggen > Volgende > Ja, ik doe mee > Sync > Synchronisatie beheren > Synchroniseer alles > Bevestigen.
  • Als Chrome nieuw voor u is, selecteert u Aan de slag, u wordt gevraagd eerst een account aan te maken.
  • Om het profiel aan te passen, selecteer Mensen > selecteer profiel > Mensen > Bewerken > enter profielnaam > selecteer gebruiker icoon > close Settings.

Dit artikel legt uit hoe je meerdere gebruikers kunt toevoegen in Chrome voor macOS. Instructies zijn van toepassing op macOS (of Mac OS X) High Sierra en hoger.

Image
Image

Gebruikers toevoegen aan Chrome

Google Chrome biedt de mogelijkheid om meerdere gebruikers in te stellen, elk met een aparte virtuele kopie van de browser op dezelfde machine. U kunt nog een stap verder gaan door uw Chrome-account aan uw Google-account te koppelen en bladwijzers en apps op meerdere apparaten te synchroniseren.

Ga als volgt te werk om individuele gebruikers aan Chrome toe te voegen:

  1. Open de Chrome-browser.
  2. Selecteer in de bovenste menubalk Mensen > Persoon toevoegen.

    Image
    Image
  3. Er wordt een nieuw venster geopend. Als u geen Google-account heeft, selecteert u Aan de slag, anders selecteert u Al een Chrome-gebruiker? Inloggen.

    Image
    Image
  4. Als je Aanmelden hebt geselecteerd, voer je je e-mailadres of telefoonnummer in en selecteer je Volgende. Maak anders een nieuw account.

    Image
    Image
  5. Voer uw wachtwoord in en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  6. Je wordt gevraagd om synchronisatie in te schakelen. Selecteer Ja, ik doe mee of Instellingen om af te stemmen wat je wilt synchroniseren.

    Image
    Image
  7. Selecteer onder Sync Synchronisatie beheren om het menu met opties uit te vouwen.

    Image
    Image
  8. Om alles te synchroniseren, zet je de Sync alles tuimelschakelaar aan. Selecteer anders elke optie afzonderlijk, zoals Apps, Bookmarks en Extensions.

    Image
    Image
  9. Selecteer Bevestigen.

    Image
    Image
  10. Mogelijk wordt u gevraagd om Chrome in te stellen als de standaardbrowser. Selecteer Standaard instellen als je wilt, of selecteer Skip om de standaardbrowser ongewijzigd te laten.

    Image
    Image

Er verschijnt een nieuw venster. Dit venster vertegenwoordigt een nieuwe browsesessie voor de nieuwe gebruiker die u hebt gemaakt. Tenzij u een account aanmaakt met het originele Google-account, krijgt de nieuwe gebruiker een willekeurige profielnaam en -pictogram.

Alle browserinstellingen die deze gebruiker wijzigt, zoals het installeren van een nieuw thema, worden lokaal in zijn account opgeslagen. Deze instellingen kunnen worden gesynchroniseerd met uw Google-account.

Pas je Chrome-profiel aan

Misschien wilt u de willekeurig gegenereerde gebruikersnaam die Chrome voor u heeft gekozen, niet behouden. Doorgaans wijst Google de generieke naam toe, bijvoorbeeld Persoon 1, Persoon 2 of Persoon 3. Ga als volgt te werk om de naam te personaliseren:

  1. Selecteer in Chrome People en selecteer vervolgens het profiel dat u wilt bewerken.

    Image
    Image
  2. Er wordt een gepersonaliseerde versie van Chrome geopend. Ga naar Mensen en selecteer Bewerken.

    Image
    Image
  3. Onder Persoon bewerken staat een tekstvak met de naam van het profiel. Voer de naam in die u voor dit profiel wilt.

    Image
    Image
  4. Selecteer desgewenst onder het naamvak een gebruikerspictogram.

    Het aanwijzen van een pictogram maakt het gemakkelijker om verschillende profielen te onderscheiden.

    Image
    Image
  5. Sluit het Instellingen venster of selecteer de pijl naast Persoon bewerken om het proces te voltooien.

    Image
    Image

Nadat je een extra Chrome-gebruiker hebt gemaakt, wordt er een nieuw menu aan de browser toegevoegd. In de rechterbovenhoek vindt u het pictogram van de gebruiker die momenteel actief is. Dit is meer dan een icoon. Als u het selecteert, wordt het Chrome-gebruikersmenu weergegeven. In dit menu kun je zien of een gebruiker is ingelogd op zijn Google-account, van actieve gebruiker wisselen, zijn naam en pictogram bewerken of een nieuwe gebruiker maken.

Chrome stelt individuele gebruikers in staat om hun lokale browseraccount te koppelen aan hun Google-account. Het belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om bladwijzers, apps, extensies, thema's en browserinstellingen onmiddellijk met het account te synchroniseren. Hierdoor zijn favoriete sites, add-ons en persoonlijke voorkeuren beschikbaar op meerdere apparaten. Het kan ook als back-up dienen als uw oorspronkelijke apparaat niet langer beschikbaar is.

Synchronisatie-instellingen beheren

Om u aan te melden bij Chrome en de synchronisatiefunctie in te schakelen, moet u een actief Google-account hebben.

Je kunt ook inloggen via het Chrome-gebruikersmenu.

  1. Kies uw profielpictogram naast de adresbalk en selecteer Synchronisatie inschakelen of Opnieuw aanmelden.

    Image
    Image
  2. Voer uw e-mailadres of telefoonnummer in en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  3. Voer uw accountwachtwoord in en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  4. Mogelijk wordt u gevraagd uw account te beschermen door een hersteltelefoonnummer of e-mailadres in te stellen. U kunt Update of Confirm details.

    Image
    Image
  5. Bevestig het inschakelen van synchronisatie door Ja, ik doe mee te selecteren als je synchronisatie niet hebt ingeschakeld.

    Image
    Image
  6. Selecteer het Chrome-menu in de rechterbovenhoek, aangegeven door drie verticale stippen, en selecteer vervolgens Instellingen.

    U kunt ook op Command+ comma (, ) op het toetsenbord drukken om de Instellingenmenu.

    Image
    Image
  7. Klap onder You en Google het menu Sync en Google services uit.

    Image
    Image
  8. Vouw onder Sync Synchronisatie beheren. uit

    Image
    Image
  9. Schakel de items in of uit waarvan u de synchronisatiestatus wilt wijzigen.

    Image
    Image

Synchronisatievoorkeuren bevestigen

Standaard synchroniseert Chrome alles. Een voorzichtige gebruiker wil misschien niet dat alles wordt gesynchroniseerd, hoewel de gegevens op meerdere manieren worden versleuteld. Dit houdt in dat opgeslagen wachtwoorden worden versleuteld op zowel het lokale apparaat als de Google-servers met behulp van een cryptografische sleutel.

Als u alle items wilt synchroniseren, selecteert u de Synchroniseer alles tuimelschakelaar. Als je wilt specificeren welke items worden gesynchroniseerd en welke lokaal blijven, selecteer je de schakelaar op elk item.

Image
Image

Extra synchronisatievoorkeuren

Met andere synchronisatie-instellingen kunt u wijzigen hoe uw browsegeschiedenis wordt gebruikt om uw Chrome-ervaring te personaliseren en welke gegevens kunnen worden gesynchroniseerd, inclusief verborgen gegevens.

Image
Image

In dit venster vindt u ook een optie om gesynchroniseerde wachtwoorden te coderen of al uw gesynchroniseerde gegevens te coderen. U kunt nog een stap verder gaan met deze beveiliging door een wachtwoordzin voor versleuteling te maken in plaats van het wachtwoord van uw Google-account te gebruiken.

Google-account ontkoppelen

Volg deze stappen om een Google-account te verwijderen of los te koppelen van je Chrome-instellingen.

  1. Open Chrome en selecteer je profielavatar in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Selecteer Manage People.

    Image
    Image
  3. Beweeg de cursor over de profielavatar die je wilt verwijderen. Selecteer het menupictogram dat wordt weergegeven door drie verticale stippen en selecteer vervolgens Deze persoon verwijderen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Remove This Person wanneer u wordt gevraagd over het permanent verwijderen van gegevens.

    Image
    Image

Aanbevolen: