Hoe Facebook-notities te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Facebook-notities te gebruiken
Hoe Facebook-notities te gebruiken
Anonim

Facebook's Notes-functie is een van de oudste functies die er nog steeds is. Het is voor gebruikers een handig hulpmiddel geweest om lange, op tekst gebaseerde inhoud te plaatsen die er niet helemaal goed uitziet (of niet past) in een eenvoudige statusupdate.

Het maken en bewerken van Facebook-notities is na 31 oktober 2020 niet meer beschikbaar geweest. Deze informatie blijft voor archiveringsdoeleinden.

Image
Image

Schakel Facebook-notities in op je profiel

Kunt u de functie Notities niet vinden in uw account? Het is mogelijk niet ingeschakeld.

  1. Selecteer de More optie die wordt weergegeven in het horizontale menu dat zich direct onder je kopfoto bevindt.

    Image
    Image
  2. Selecteer Secties beheren in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden in de lijst met opties die verschijnen en zorg ervoor dat Notes is aangevinkt en kies Save.

    Image
    Image
  4. Als je nu op Meer klikt, zou je een Notes optie moeten zien, waarop je kunt klikken om nieuwe notities te beheren en aan te maken.

Maak een nieuwe Facebook-notitie

Omdat het de notitiefunctie afschaft, heeft Facebook deze optie voor sommige gebruikers al verwijderd, dus je kunt mogelijk geen nieuwe notities maken.

  1. Klik op + Notitie toevoegen om een nieuwe notitie te maken. Er verschijnt een grote editor boven je Facebook-profiel, die je kunt gebruiken om je notitie te schrijven, op te maken en optionele foto's toe te voegen.
  2. Selecteer de foto-optie bovenaan waarmee je een kopfoto uit je bestaande Facebook-foto's kunt selecteren of een nieuwe kunt uploaden.

    Image
    Image
  3. Typ een titel in het Title veld van uw notitie en typ vervolgens de inhoud in het hoofdinhoudsveld.
  4. Er verschijnt een opmaakpictogram wanneer u begint te typen. Selecteer eventuele opties om ze op de tekst toe te passen.

    Image
    Image
  5. Er is ook een fotopictogram. Je kunt dit selecteren om foto's toe te voegen waar je maar wilt in je notitie.

    Image
    Image
  6. Als je aan een lange notitie werkt, kun je de knop Save selecteren om later naar terug te keren zonder deze te publiceren.

    Alle niet-gepubliceerde concepten worden na 31 oktober 2020 verwijderd.

  7. Wanneer je klaar bent om je notitie te publiceren, zorg er dan voor dat je deze de juiste zichtbaarheidsinstelling geeft door de privacy-opties in het vervolgkeuzemenu naast Opslaan/Publiceren te gebruiken knoppen.

    Zodra het is gepubliceerd, kunnen de mensen binnen de limieten van uw zichtbaarheidsinstellingen het in hun nieuwsfeeds zien en kunnen ze ermee communiceren door het leuk te vinden en er opmerkingen over te plaatsen.

    Image
    Image
  8. Selecteer Publish wanneer u klaar bent om de notitie te publiceren.

Beheer uw Facebook-notities

Tot eind oktober 2020 kunt u al uw notities openen en beheren vanaf het tabblad Meer zolang de functie Notities is ingeschakeld. Als vrienden hun eigen notities hebben gepubliceerd waarin je bent getagd, kun je deze notities zien door naar het tabblad Notities over [Je naam] te gaan.

Om uw bestaande notities te bewerken of te verwijderen, selecteert u de titel van de notitie gevolgd door de Edit-knop in de rechterbovenhoek hoek. Van daaruit kunt u wijzigingen aanbrengen en de inhoud van uw notitie bijwerken, de privacy-instellingen wijzigen of de notitie verwijderen door de Delete-knop onderaan de pagina te selecteren.

Lees Facebook-notities van andere gebruikers

Nieuwe notities van je vrienden verschijnen in je Facebook-nieuwsoverzicht wanneer ze ze voor je plaatsen, maar er is een gemakkelijkere manier om ze te zien door alle andere informatie eruit te filteren. Ga naar facebook.com/notes om een gefilterde versie van uw nieuwsfeed te zien die alleen notities weergeeft.

Je kunt ook rechtstreeks de profielen van vrienden bezoeken en hun notities opzoeken op dezelfde manier als bij je eigen profiel. Als een Facebook-vriend notities heeft die zijn eigen vrienden kunnen bekijken, selecteert u More > Notes op hun profiel om een verzameling van hun notities te bekijken.

Aanbevolen: