Hoe u uw Android-vergrendelingsscherm kunt aanpassen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Android-vergrendelingsscherm kunt aanpassen
Hoe u uw Android-vergrendelingsscherm kunt aanpassen
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudig: Instellingen > Beveiliging en locatie > Schermvergrendeling > Vergrendelschermvoorkeuren > Vergrendelschermvoorkeuren > Vergrendelschermbericht.
  • Om Zoek mijn apparaat te gebruiken, ga naar Instellingen > Beveiliging en locatie > Vind mijn apparaat> Schakel Zoek mijn apparaat in > Beveiligd apparaat.
  • U kunt ook een vergrendelingsscherm van derden gebruiken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw vergrendelingsscherm kunt aanpassen met de meeste Android-smartphones. Het geeft ook informatie over sommige vergrendelingsschermen van derden.

Kies een ontgrendelingsmethode en vergrendelschermopties

Android-smartphones hebben verschillende ontgrendelingsopties. Om je vergrendelingsscherm in te stellen of te wijzigen:

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik Beveiliging en locatie > Schermvergrendeling.

    Op sommige Android-apparaten Beveiliging & locatie heet Beveiliging & privacy.

  3. Bevestig je huidige pincode, wachtwoord of patroon als je er een hebt. Selecteer vervolgens swipe, pattern, PIN of password.

    Image
    Image
  4. Tik in de Beveiliging en locatie instellingen op Voorkeuren vergrendelscherm.
  5. Tik op Op vergrendelscherm en kies een van de drie opties:

    • Toon alle inhoud van meldingen
    • Verberg gevoelige inhoud
    • Geen meldingen weergeven
    Image
    Image

    Als je gevoelige inhoud verbergt, zie je bijvoorbeeld dat je een nieuw bericht hebt, maar niet van wie het is of de tekst totdat je het ontgrendelt.

  6. Ga naar Vergrendelschermvoorkeuren > Vergrendelschermbericht om tekst aan het vergrendelscherm toe te voegen, zoals contactgegevens als u uw telefoon.

    Image
    Image
  7. Als uw smartphone een vingerafdruklezer heeft, gebruikt u deze om het apparaat te ontgrendelen. Afhankelijk van het apparaat kunt u mogelijk meer dan één vingerafdruk toevoegen, zodat vertrouwde personen uw telefoon ook kunnen openen.

Vergrendel je telefoon met Google Zoek mijn apparaat

Het inschakelen van Google Find My Device (voorheen Android Device Manager) is een slimme zet. Als je telefoon verloren of gestolen is, kun je hem volgen, bellen, vergrendelen of wissen.

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Tik op Beveiliging en locatie > Vind mijn apparaat.
  3. Schakel de Find My Device tuimelschakelaar in.

    Image
    Image

    Om een verloren telefoon te vinden, moeten locatieservices worden ingeschakeld voordat de telefoon verloren gaat.

  4. Als u uw telefoon of tablet op afstand wilt vergrendelen, opent u een webbrowser op uw bureaublad en gaat u naar google.com/android of zoekt u naar Google Find My Device.
  5. Tik op Beveiligd apparaat.

    Image
    Image
  6. Voeg optioneel een bericht en een knop toe om een opgegeven telefoonnummer te bellen.

    Image
    Image
  7. Als je de telefoon op afstand vergrendelt en geen pincode, wachtwoord of patroon hebt ingesteld, gebruik dan een wachtwoord dat je hebt ingesteld via Zoek mijn apparaat.

Gebruik een vergrendelingsscherm van derden

Als de ingebouwde opties niet genoeg zijn, zijn er veel apps van derden om uit te kiezen, zoals Solo Locker. Dergelijke apps bieden alternatieve manieren om een telefoon te vergrendelen en ontgrendelen, om meldingen te bekijken en om achtergrondafbeeldingen en thema's aan te passen. Solo Locker kan uw foto's als toegangscode gebruiken en u kunt een vergrendelscherminterface ontwerpen.

Als je een app voor het vergrendelscherm downloadt, schakel dan het vergrendelscherm van Android uit in de beveiligingsinstellingen van het apparaat. Als u een van deze apps verwijdert, schakelt u het Android-vergrendelingsscherm opnieuw in.

Aanbevolen: