Basisproblemen met PlayStation VR-headset oplossen

Inhoudsopgave:

Basisproblemen met PlayStation VR-headset oplossen
Basisproblemen met PlayStation VR-headset oplossen
Anonim

Een PlayStation VR (PSVR)-headset lijkt misschien speelgoed (oké, best cool speelgoed), maar het is eigenlijk best een ingewikkeld accessoire. De virtual reality-ervaring hangt af van de headset, de camera, de PlayStation 4 (PS4)-consolecontroller en je lichaam die allemaal samenwerken.

De camera volgt zowel de bewegingen van de headset die je draagt als de controller(s) in je handen en communiceert dit vervolgens naar de PlayStation 4. De PS4 stuurt vervolgens de bijbehorende video naar de verwerkingseenheid van de PSVR, die splitst deze video, één naar je televisie en één naar de headset.

Meestal verloopt dit proces vrij soepel. In feite verbazingwekkend soepel als je bedenkt dat het een fractie is van de kosten om dezelfde installatie op een pc te krijgen. Maar soms loopt het proces tegen een paar problemen aan. We zullen enkele van de basisproblemen en stappen doorlopen om ze op te lossen.

De PlayStation VR gaat niet aan na de eerste installatie

Image
Image

Raak niet in paniek als alles niet wordt ingeschakeld na je eerste installatie. De meeste eigenaren voegen tegelijkertijd zowel de PlayStation VR als de PlayStation Camera toe die vereist zijn voor de VR. Dit zijn eigenlijk twee verschillende accessoires die aan de PlayStation worden toegevoegd, dus het is geen wonder dat het niet altijd soepel verloopt.

  1. Start eerst de PlayStation opnieuw op Dit is een stap voor probleemoplossing die werkt met bijna elk elektronisch apparaat. Onthoud dat je de PlayStation 4 niet direct moet uitschakelen. Houd in plaats daarvan de PlayStation-knop ingedrukt om het snelmenu te openen, kies Power en kies vervolgens Restart PS4 Hierdoor kan de PlayStation het normale afsluitproces doorlopen voordat hij opnieuw opstart.
  2. Als je nog steeds problemen hebt, is het tijd om de kabels te controleren Schakel de PlayStation uit door naar hetzelfde Power-menu te gaan en Schakel PS4 uit te kiezenWanneer de PlayStation 4 volledig is uitgeschakeld, haakt u alle kabels los die bij de PlayStation 4 VR zijn geleverd. Dit omvat alle vier de kabels aan de achterkant van het processordeel en de twee kabels aan de voorkant van het apparaat. De VR-headset moet ook worden losgekoppeld van de verlengkabel. Nadat je alle kabels hebt losgekoppeld, sluit je ze weer aan en zet je de PlayStation 4. aan

  3. Staat je VR-headset aan? Zo niet, let dan extra op de kabel die de headset verbindt met de VR-verwerkingseenheid. Verwijder de verlengkabel uit de vergelijking door de headset rechtstreeks op het processordeel aan te sluiten. Je hebt niet genoeg kabel om te spelen, maar dit zal de verlengkabel testen. Er zijn problemen geweest met de verlengkabel die niet correct in het processordeel werd gestoken. Als uw headset wordt ingeschakeld wanneer deze rechtstreeks is aangesloten, is het de verlengkabel die het probleem veroorzaakt. Haak de headset weer in de verlengkabel, sluit de kabel aan op het processordeel en probeer een beetje druk uit te oefenen onder de kabel en duw hem omhoog naar het plafond. Hierdoor kan de kabeladapter correct worden uitgelijnd en kan de headset worden ingeschakeld. Dit klinkt misschien als een slechte kabel, maar het is meer een ontwerpfout.
  4. Het laatste dat u kunt controleren, is de HDMI-kabel Een defecte HDMI-kabel kan veel verschillende problemen veroorzaken, waaronder een leeg scherm, een wazig scherm of een scherm met kleuren uit mep. Dit alles kan ervoor zorgen dat uw VR zich slecht gedraagt. Gelukkig heb je al twee HDMI-kabels om te testen: een die bij de PS4 is geleverd en een die bij het VR-accessoire is geleverd.

  5. Je kunt dit doen zonder de PS4 uit te schakelen. Sluit eerst de kabel van de HDMI OUT van de processor aan op de HDMI OUT van de PS4. Dit is waarschijnlijk uw originele PS4 HDMI-kabel. Als het werkt, zou je je PlayStation-scherm op je tv moeten zien. Koppel deze kabel nu los en vervang deze door de HDMI-kabel die is aangesloten op de HDMI IN-poort op de processor. Sluit hem aan op de tv via dezelfde HDMI-poort aan de achterkant van je televisietoestel. Je zou het PlayStation 4-scherm op de tv moeten zien verschijnen. Zo niet, dan heb je een slechte HDMI-kabel.

PlayStation VR heeft problemen om u te volgen

Als de PS4 niet goed kan detecteren waar je zit of beweegt, kan dit problemen veroorzaken met je interactie in het spel. Soms word je gewoon niet goed uitgelijnd in het spel. Of misschien merkt u dat de PS4 bewegingen volgt die u niet maakt.

  1. Controleer eerst je afstand tot de camera. Onthoud dat je afstand tot je PS4 of het televisietoestel er niet echt toe doet. Het is de afstand tot de camera die cruciaal is. U moet zich op ongeveer 1,5 meter afstand van de camera bevinden en er is niets tussen u en de camera. Over het algemeen is het beter om iets meer dan 1,5 meter te zijn dan te dichtbij.

  2. Ten tweede, controleer de camera. Je kunt de PlayStation Camera aanpassen door de PlayStation-instellingen te openen, omlaag te scrollen naar Apparaten ente kiezen PlayStation Camera Tijdens dit proces worden drie foto's van je gemaakt zodat de PS4 je binnen het frame kan herkennen.

    Wanneer het scherm voor het eerst verschijnt, bevindt het vierkant zich aan de linkerkant. Maar voordat u uw gezicht in het vierkant plaatst, moet u controleren of de camera u in het midden van het scherm laat zien. Als je naar rechts of links bent, verplaats je je stoel of verstel je de camera zodat je in het midden verschijnt. Nadat je je positie goed hebt bepaald, volg je de instructies op het scherm om de camera aan te passen.

  3. Optimaliseer vervolgens de tracking-lampjes op de headset. De PlayStation VR weet waar je bent en hoe je hoofd wordt gedraaid door de lampjes op de headset te volgen. U kunt dit proces optimaliseren door de instellingen te openen, naar beneden te scrollen op de apparaten, PlayStation VR te kiezen en vervolgens Adjust Tracking Lights te kiezen. optimaliseer de volglichten. U hoeft de headset niet te dragen. Je houdt hem voor je om de volglichten te optimaliseren.

    De PS4 zal je begeleiden bij het plaatsen van de volglichten in vakjes op het scherm, maar voordat je dit proces start, moet je zoeken naar extra lichtbronnen die op het eerste scherm verschijnen. Als je een lamp of een andere lichtbron hebt die in de camera verschijnt, probeer deze dan uit het zicht van de camera te verwijderen voordat je de volglichten aanpast. Deze extra lichtbron kan de VR afstoten. Je kunt hetzelfde proces ook doorlopen met je PS4-controller als je er problemen mee hebt tijdens het spelen van VR-games.

  4. Als je af en toe problemen hebt, bevestig dan je positie Je kunt je positie bevestigen door naar het snelmenu te gaan en Playstation VR aanpassen te kiezen en Bevestig je positie Dit zal je op het scherm laten zien. Beweeg de controller naar het scherm om te bevestigen dat de PlayStation het ook kan zien.

Beeldkwaliteit is slecht of niet correct uitgelijnd

De meest voorkomende oorzaak van slechte beeldkwaliteit is de uitlijning van de headset zelf. Je zou elke gamesessie moeten starten door het snelmenu te openen door de PlayStation-knop ingedrukt te houden, Playstation VR aanpassen te kiezen en vervolgens Positie VR-headset aanpassen Zorg ervoor dat je kunt het hele bericht duidelijk lezen zonder je hoofd te bewegen. En als je normaal een bril draagt, zorg er dan voor dat je die ophoudt!

De headset moet bovenop je hoofd rusten. En je zult er misschien versteld van staan hoe ver naar links of rechts je de headset moet aanpassen om de woorden duidelijk te maken. Let op de lijn aan de bovenkant van de doos. Als alles wazig is en de lijn in het midden lager is, verplaatst u de headset omhoog. Als de lijn in het midden hoger is, verplaatst u deze naar beneden. Beweeg de headset vervolgens naar links totdat de "A" in Aanpassen duidelijk is. Kijk vervolgens naar de "t" aan het einde van de zin en pas iets naar rechts aan totdat het duidelijk is.

Verlaat dit scherm nog niet. Neem in plaats daarvan het hele scherm in je op. Als een deel ervan ongewoon wazig lijkt, en vooral als je ziet wat lijkt op strepen van licht, moet je mogelijk de lens van de headset schoonmaken. (Meer daarover in de volgende sectie.)

Als je de filmmodus gebruikt om een niet-VR-game te spelen, kun je schakelen tussen schermformaten. Het grootste formaat zal altijd wazig lijken, behalve in het midden van het scherm. Het medium scherm is meestal het beste voor het spelen van niet-VR-games. Zelfs in deze modus zullen de zijkanten van het scherm wazig lijken, tenzij u uw hoofd beweegt om ze te bekijken. Dit wazige effect heeft een reden: het bootst het perifere zicht na, Een enkele vingerafdruk op de lens van de Playstation-headset kan al voldoende zijn om een wazig beeld op het scherm te krijgen. Daarom is het belangrijk om de headset – en vooral elke lens – zo schoon mogelijk te houden. Omdat je iets op je gezicht draagt, is het gemakkelijk om die vingerafdrukvlek te krijgen. Het kan zijn dat u vaak last heeft van jeuk in uw gezicht of dat u de kleppen van de headset moet verstellen. Elke keer dat u in de headset reikt terwijl u deze draagt, loopt u het risico dat er vlekken op de lens komen.

De PlayStation VR werd geleverd met een doekje om mee schoon te maken. Als u het kwijt bent, kunt u elke doek gebruiken die is ontworpen voor het reinigen van brillen. Gebruik nooit vloeistoffen van welke aard dan ook en vermijd handdoeken, papieren handdoeken, tissues of andere doeken die niet zijn ontworpen voor het reinigen van cameralenzen of brillen. Al het andere kan deeltjes achterlaten of zelfs krassen op het oppervlak van de lens.

Na het reinigen van elke lens, moet je hetzelfde doen voor de lampjes aan de buitenkant van de headset. Gebruik voor het schoonmaken van de lampen een handdoek of tissue in plaats van de meegeleverde doek. U wilt geen vuil of stof van de buitenkant van de headset overbrengen op de doek die u gebruikt om de lens aan de binnenkant schoon te maken.

Als laatste moet je de PlayStation-camera schoonmaken met dezelfde doek die je hebt gebruikt voor de lenzen in de headset. Het kan net zo belangrijk zijn om de camera schoon te houden als de headset zelf.

PlayStation VR maakt mij of mijn kind misselijk

De meeste virtual reality-ervaringen hebben een aanbevolen leeftijdsgrens van 12 jaar of ouder, inclusief de PlayStation VR. Dit betekent niet dat er blijvende schade is voor een jonger kind dat de VR gebruikt. In feite zijn volwassenen vatbaar voor dezelfde risico's, het komt alleen vaker voor bij jongere kinderen.

De meest voorkomende bijwerking is reisziekte, die extreme misselijkheid kan veroorzaken. Bewegingsziekte kan in elke videogame voorkomen, maar omdat de PlayStation-headset bijna ons hele gezichtsveld vervangt, kan dit een groter probleem zijn met VR.

De beste remedie is om de hoeveelheid tijd die wordt besteed aan het gebruik van VR te beperken. Je kunt ook proberen een kleine snack te eten voordat je gaat spelen of acupressuurbanden dragen die worden gebruikt voor reisziekte.

De PlayStation VR schoonmaken en onderhouden

Een enkele vingerafdruk op de lens van de Playstation-headset kan al voldoende zijn om een wazig beeld op het scherm te krijgen. Daarom is het belangrijk om de headset – en vooral elke lens – zo schoon mogelijk te houden. Omdat je iets op je gezicht draagt, is het gemakkelijk om die vingerafdrukvlek te krijgen. Het kan zijn dat u vaak last heeft van jeuk in uw gezicht of dat u de kleppen van de headset moet verstellen. Elke keer dat u in de headset reikt terwijl u deze draagt, loopt u het risico dat er vlekken op de lens komen.

De PlayStation VR werd geleverd met een doekje om mee schoon te maken. Als u het kwijt bent, kunt u elke doek gebruiken die is ontworpen voor het reinigen van brillen. Gebruik nooit vloeistoffen van welke aard dan ook en vermijd handdoeken, papieren handdoeken, tissues of andere doeken die niet zijn ontworpen voor het reinigen van cameralenzen of brillen. Al het andere kan deeltjes achterlaten of zelfs krassen op het oppervlak van de lens.

Na het reinigen van elke lens, moet je hetzelfde doen voor de lampjes aan de buitenkant van de headset. Gebruik voor het schoonmaken van de lampen een handdoek of tissue in plaats van de meegeleverde doek. U wilt geen vuil of stof van de buitenkant van de headset overbrengen op de doek die u gebruikt om de lens aan de binnenkant schoon te maken.

Als laatste moet je de PlayStation-camera schoonmaken met dezelfde doek die je hebt gebruikt voor de lenzen in de headset. Het kan net zo belangrijk zijn om de camera schoon te houden als de headset zelf.

Aanbevolen: