Het PowerPoint-lint is de gebruikersinterface

Inhoudsopgave:

Het PowerPoint-lint is de gebruikersinterface
Het PowerPoint-lint is de gebruikersinterface
Anonim

Het lint is de strook met labels, die PowerPoint tabbladen noemt, die over de bovenkant van het PowerPoint-venster loopt. Vanaf het lint krijg je toegang tot alles wat het programma te bieden heeft. Je hoeft niet langer eindeloos door menu's en submenu's te jagen om de gewenste commando's te vinden. Ze zijn gegroepeerd en bevinden zich op logische plaatsen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint Online.

Lint Tabs

Elk linttabblad vertegenwoordigt een groep gereedschappen en functies rond een enkel doel. De belangrijkste linttabbladen zijn:

  • Home: Het tabblad Start bevat opties om het lettertype en de tekengrootte te wijzigen, alinea's op te maken en dia-elementen te kopiëren en plakken.

    Image
    Image
  • Invoegen: Het tabblad Invoegen voegt iets toe aan een dia. Elementen die in een presentatie kunnen worden ingevoegd, zijn onder meer afbeeldingen, vormen, grafieken, tekstvakken, video's en links.

    Image
    Image
  • Design: Op het tabblad Ontwerp staan de thema's en kleurenschema's.

    Image
    Image
  • Overgangen: Het tabblad Overgangen regelt hoe uw dia's van de ene naar de andere gaan en bevat instellingen voor individuele overgangen. Bekijk hier een voorbeeld van overgangen.

    Image
    Image
  • Animaties: proef de vele animaties op het tabblad Animaties die u kunt toepassen op objecten op uw dia's.

    Image
    Image
  • Diavoorstelling: gebruik het tabblad Diavoorstelling om in te stellen hoe u uw presentatie aan uw publiek wilt laten zien.

    Image
    Image
  • Review: gebruik het tabblad Review om opmerkingen toe te voegen en een spellingcontrole uit te voeren.

    Image
    Image
  • View: Het tabblad Weergave toont uw presentatie op verschillende manieren. Kies een andere weergave, afhankelijk van waar u zich bevindt in het proces van het maken of geven van de presentatie.

    Image
    Image
  • Om toegang te krijgen tot een van deze tabbladen, selecteert u het om de opdrachten en opties weer te geven die bij dat tabblad horen.

Het lint gebruiken

Hier is een voorbeeld van hoe u met een linttabblad kunt werken. Als je iets wilt doen aan het ontwerp van je presentatie, ga dan naar Ontwerp om secties te zien die over het lint lopen en die de presentatiestijl veranderen. Als u uw presentatie wilt aanpassen, wijzigt u de grootte van de dia of maakt u de achtergrond op. Als u het uiterlijk van uw presentatie wilt wijzigen, kiest u een ander thema en selecteert u een variant van dat thema. Als je niet weet wat je moet doen, gebruik dan de Designer om ontwerpideeën op te doen.

Aanbevolen: