Hoe maak je een gratis Google Slides-sjabloon

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een gratis Google Slides-sjabloon
Hoe maak je een gratis Google Slides-sjabloon
Anonim

Wat te weten

  • Open Google Drive. Selecteer Nieuw+ > Map. Geef de map de naam Slides Templates en selecteer Create. Maak een sjabloon op uw pc.
  • Klik op File > Save as > ODF-presentatie (.odp) en noem het. Ga naar de Google Drive Slides Templates map. Klik op + > Bestand uploaden.
  • Klik in de map Slides Templates met de rechtermuisknop op de sjabloon. Kies Maak een kopie. Hernoem het en breng wijzigingen aan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u gratis sjablonen voor Google Presentaties kunt maken en gebruiken, hetzij door ze in software op uw computer te maken en te uploaden in de ODP-indeling, of door bestaande sjablonen aan te passen in de galerij met presentaties voor presentaties.

Externe sjablonen maken voor Google Presentaties

In tegenstelling tot het werken met Google Documenten en Google Spreadsheets, kunt u de inhoud van een lokaal gemaakte aangepaste presentatie niet zomaar kopiëren en plakken in een Google Presentaties-bestand. Upload ze in plaats daarvan in de ondersteunde.odp-indeling. Met een beetje werk kunt u aangepaste sjablonen gebruiken die zijn gemaakt met LibreOffice of MS Office.

Omdat u geen nieuwe sjablonen kunt toevoegen aan de Slides Template Gallery, moet u eerst een nieuwe map maken die de aangepaste sjablonen zal bevatten.

Als u een lokaal gemaakte aangepaste sjabloon wilt maken, doet u het volgende:

  1. Open Google Drive. Selecteer Nieuw+ > Map. Geef de map de naam Slides Templates en selecteer Create. Dit hoeft maar één keer te gebeuren.
  2. Maak een nieuwe aangepaste sjabloon in uw lokaal geïnstalleerde applicatie.

  3. Als u klaar bent, klikt u op File > Save as (of typt u Ctrl +Shift + A ).
  4. Selecteer ODF Presentation (.odp) als bestandsformaat.

    Image
    Image

    Omdat Google Presentaties geen MS Office-bestandsindeling ondersteunt, moet u de bestanden opslaan met de.odp-bestandsextensie.

  5. Geef uw presentatiesjabloon een naam die bij het gebruik past.
  6. Ga naar de Google Drive Slides Templates map.
  7. Klik op + en klik vervolgens op Bestand uploaden.

    Image
    Image
  8. Zoek het nieuw gemaakte sjabloonbestand en upload het naar de map.

Hoe u uw aangepaste sjablonen gebruikt

Nu je je nieuwe sjabloon hebt gemaakt en geüpload, kun je deze niet zomaar openen en inhoud toevoegen. Als je dat doet, is de sjabloon niet langer een sjabloon, maar een gewoon presentatiebestand. Doe in plaats daarvan het volgende:

  1. Open je Slides Templates map.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de sjabloon waarmee u wilt werken.
  3. Kies Maak een kopie. Hiermee wordt een kopie gemaakt van de sjabloon die u wilt gebruiken. De nieuwe spreadsheet verschijnt in de map Diasjablonen en de bestandsnaam begint met Kopie van.

    Image
    Image
  4. Klik met de rechtermuisknop op de bestandsnaam en klik vervolgens op Hernoemen Geef de presentatie een unieke naam en u kunt deze openen en inhoud toevoegen. Aangezien je een kopie hebt gemaakt van het originele presentatiesjabloon, is het sjabloon nog steeds intact en kan het zo vaak als nodig worden gekopieerd.

    Image
    Image

    Een sjabloon maken van een Google Slides-sjabloon

    Als je geen software zoals LibreOffice hebt om je eigen aangepaste sjablonen te maken, heb je geen pech. In plaats daarvan kunt u een van de gratis sjablonen aanpassen in de Slides Template Gallery

  5. Open een van de sjablonen uit de Google Slides Template Gallery.

    Image
    Image
  6. Bewerk de sjabloon om aan uw behoeften te voldoen.
  7. Hernoem de sjabloon door de huidige naam (in de linkerbovenhoek) te selecteren en een nieuwe te typen.

    Image
    Image

    Geef de nieuwe sjabloon een passende naam, zoals Werkstroomsjabloon of Projectsjabloon.

  8. Wijzig het ontwerp om aan uw behoeften te voldoen. Nadat de wijzigingen zijn aangebracht, wordt de nieuwe sjabloon opgeslagen in Mijn schijf.

    Voeg op dit moment geen inhoud toe aan de sjabloon.

Aanbevolen: