Hoe iPhone via wifi te synchroniseren

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone via wifi te synchroniseren
Hoe iPhone via wifi te synchroniseren
Anonim

Wat u moet weten

  • Sluit de telefoon aan via USB. Selecteer het iPhone pictogram in iTunes. Onder Options > Sync…via Wi-Fi > Apply > Done.
  • U kunt ook op de iPhone naar Instellingen > Algemeen > iTunes Wi-Fi Sync gaan> Nu synchroniseren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw iPhone via Wi-Fi met uw computer kunt synchroniseren. De informatie in dit artikel is van toepassing op iPhones en andere iOS-apparaten met iOS 5 of hoger en een computer met iTunes 10.6 of hoger.

Synchroniseer iPhone met computer via Wi-Fi Setup

Om je iPhone draadloos te synchroniseren, moet je een kabel gebruiken - minstens één keer - om een instelling in iTunes te wijzigen om draadloze synchronisatie voor je telefoon in te schakelen. Doe dit een keer en je kunt daarna elke keer draadloos gaan.

  1. Sluit de iPhone of iPod touch aan op een computer met USB op de gebruikelijke bedrade manier waarop u uw apparaat zou synchroniseren. Als iTunes niet automatisch opent, open het dan.
  2. Selecteer in iTunes het iPhone-pictogram om naar het iPhone-overzichtsscherm te gaan. (Het is mogelijk dat iTunes al op het scherm staat.)

    Image
    Image
  3. Selecteer in de Options sectie het Synchroniseer met deze iPhone via Wi-Fi.

    Image
    Image
  4. Selecteer Apply en selecteer vervolgens Done om de wijziging op te slaan.

    Image
    Image
  5. Druk op het telefoonpictogram boven aan het scherm. Om de iPhone uit te werpen, gaat u naar het linkerdeelvenster en selecteert u de pijl omhoog naast het iPhone-pictogram. Koppel vervolgens de iPhone los van de computer.

    Image
    Image

Hoe u uw iPhone kunt synchroniseren via Wi-Fi

Nadat de instelling is gewijzigd en de iPhone is losgekoppeld van de computer, ben je klaar om te synchroniseren via Wi-Fi. U hoeft die instelling nooit meer op de computer te wijzigen.

Volg deze stappen om te synchroniseren:

  1. Bevestig dat de computer en iPhone zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. De iPhone kan niet worden verbonden met wifi op het werk en niet synchroniseren met een computer thuis.
  2. Tik op de iPhone op de Instellingen app.
  3. Tik op Algemeen.
  4. Scroll naar beneden en tik op iTunes Wi-Fi Sync.

  5. Het iTunes Wi-Fi Sync-scherm toont de computers waarmee u uw iPhone kunt synchroniseren, wanneer deze voor het laatst is gesynchroniseerd, en een Sync Now-knop. Tik op Nu synchroniseren.

    Image
    Image
  6. De knop verandert in Cancel Sync. Daaronder verschijnt een statusbericht over de voortgang van de synchronisatie. Er wordt een bericht weergegeven wanneer de synchronisatie is voltooid.

Tips om de iPhone via wifi te synchroniseren

Het draadloos synchroniseren van een iPhone is langzamer dan via USB. Als je heel veel content moet synchroniseren, gebruik dan de traditionele bedrade methode.

Je hoeft er niet aan te denken om handmatig te synchroniseren. Wanneer een iPhone is aangesloten op een stroombron en zich op hetzelfde Wi-Fi-netwerk als de computer bevindt, wordt de telefoon automatisch gesynchroniseerd.

Door Wi-Fi-synchronisatie te gebruiken, kunt u een telefoon of iPod Touch synchroniseren met meer dan één computer, zolang die computers maar geautoriseerd zijn met dezelfde Apple ID.

Je kunt de synchronisatie-instellingen op een iPhone of iPod Touch niet wijzigen. Dat kan alleen in iTunes.

Problemen met iPhone Wi-Fi Sync oplossen

Als er problemen zijn met het synchroniseren van de iPhone via Wi-Fi, probeer dan deze oplossingen:

  • Herstart de iPhone.
  • Bevestig dat beide apparaten zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden en dat de computer niet in de slaapstand staat.
  • Controleer je firewall. Afhankelijk van de firewall-instellingen blokkeert de firewall mogelijk de manieren waarop de iPhone verbinding maakt met de computer. Zorg ervoor dat de firewall verbindingen toestaat op TCP-poorten 123 en 3689 en UDP-poorten 123 en 5353.

Als de iPhone geen verbinding kan maken met wifi, wordt hij niet gesynchroniseerd via wifi. Ontdek hoe u een iPhone kunt repareren die geen verbinding met wifi kan maken.

Synchroniseer iPhone met iCloud

Je hoeft helemaal niet te synchroniseren met een computer of iTunes. Synchroniseer desgewenst de gegevens op de iPhone met iCloud. Sommige mensen geven de voorkeur aan deze optie. Voor anderen die geen computers hebben, is dit de enige keuze. Lees meer over hoe u een back-up van uw iPhone maakt naar iCloud of hoe u iCloud gebruikt om de Notes-app op verschillende apparaten te synchroniseren.

Aanbevolen: