Alles wat u moet weten over iTunes Match

Inhoudsopgave:

Alles wat u moet weten over iTunes Match
Alles wat u moet weten over iTunes Match
Anonim

iTunes Match maakt deel uit van de Apple iCloud-suite van webgebaseerde services. Hiermee kunt u uw muziekcollectie uploaden naar uw iCloud-muziekbibliotheek en deze delen met andere apparaten die dezelfde Apple ID gebruiken. iTunes Match maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot al je muziek op elk compatibel apparaat.

Omdat het wordt overschaduwd door de meer algemeen gebruikte Apple Music, krijgt iTunes Match niet veel aandacht. Je denkt misschien dat Apple Music alles is wat je nodig hebt, en in de meeste gevallen is dat ook zo. Maar hoewel de twee services gerelateerd zijn, doen ze sommige dingen anders. iTunes Match vereist een betaald, jaarabonnement. Nadat u zich hebt geabonneerd, wordt de service elk jaar automatisch verlengd, tenzij u deze opzegt.

iTunes Match werkt met iTunes 10.5.2 en nieuwer.

Muziek toevoegen aan iTunes Match

Je kunt tot 100.000 nummers toevoegen aan je iCloud-muziekbibliotheek via iTunes Match, en je muziek gaat op drie manieren naar iTunes Match:

  • De muziek die je in de iTunes Store hebt gekocht, maakt automatisch deel uit van je iCloud-muziekbibliotheek.
  • iTunes Match scant je iTunes-bibliotheek om de nummers erin te catalogiseren. De software van Apple voegt vervolgens muziek toe die je op je harde schijf hebt, die ook beschikbaar is op iTunes, aan je account. Het maakt niet uit waar die muziek vandaan komt - of je het van Amazon hebt gekocht, het van een cd hebt geript of het van een andere bron hebt gekocht. Zolang het in je bibliotheek staat en beschikbaar is in de iTunes Store, maakt het deel uit van je iCloud-muziekbibliotheek.
  • Apple uploadt muziek in uw iTunes-bibliotheek die niet beschikbaar is in de iTunes Store van uw computer naar uw iCloud-muziekbibliotheek. Maar het doet dit alleen met bestanden in de AAC- en MP3-indeling.

Alleen iTunes (op macOS en Windows) en de iOS Music-app zijn compatibel met iTunes Match. Met geen enkel ander muziekbeheerprogramma kun je muziek toevoegen aan iCloud of downloaden naar je apparaten.

Muziekbestandsindelingen in iTunes Match

iTunes Match ondersteunt alle bestandsindelingen die iTunes gebruikt: AAC, MP3, WAV, AIFF en Apple Lossless. De nummers waarmee het overeenkomt uit de iTunes Store hoeven echter niet per se in die indelingen te zijn.

Muziek die u via de iTunes Store hebt gekocht of die door de iTunes Store wordt gematcht, wordt automatisch geüpgraded naar DRM-vrije 256 Kbps AAC-bestanden. Uw computer converteert nummers die zijn gecodeerd met AIFF, Apple Lossless of WAV naar 256 Kbps AAC-bestanden en uploadt ze vervolgens naar uw iCloud-muziekbibliotheek.

Hoogwaardige muziekbestanden en back-ups

Als iTunes Match een 256 Kbps AAC-versie van een nummer maakt, wordt die versie alleen geüpload naar uw iCloud-muziekbibliotheek. Het verwijdert het originele nummer niet, dus die bestanden blijven in hun oorspronkelijke formaat op uw harde schijf. Als u een van deze nummers van iTunes Match naar een ander apparaat downloadt, is dit de 256 Kbps AAC-versie.

Je moet altijd een back-up maken van je originele muziekbestanden, ook al bewaart iTunes Match een kopie in iCloud. Het maken van back-ups is vooral belangrijk voor de muziekbestanden van hoge kwaliteit die je misschien bezit, want als je de versie van hogere kwaliteit van het nummer van je computer verwijdert, heb je alleen de 256 Kbps-versie van iTunes Match.

Heeft u iTunes Match en Apple Music nodig?

Apple Support stelt dat:

Als je een Apple Music-lidmaatschap hebt, krijg je alle voordelen van iTunes Match, plus toegang tot de volledige Apple Music-catalogus. U kunt ook een gezinslidmaatschap krijgen om de catalogus met uw gezinsleden te delen.

Als je je abonneert op Apple Music, wordt je muziek verplaatst naar je iCloud-muziekbibliotheek en is deze beschikbaar op al je apparaten die zijn ingelogd op dezelfde Apple ID, net als bij iTunes Match.

Voor een meer diepgaande blik op deze vraag, ga naar I Have Apple Music. Heb ik iTunes Match nodig?

Muziek streamen van iTunes Match

Op een computer kun je nummers streamen of downloaden vanuit je iCloud-muziekbibliotheek. Selecteer de iCloud-knop naast een overeenkomend nummer om dat nummer naar je computer te downloaden. Als je dubbelklikt om het af te spelen, wordt het nummer gestreamd zonder te downloaden.

Op een iOS-apparaat zorgt het afspelen van een nummer ervoor dat het zowel wordt afgespeeld als gedownload, terwijl je op een Apple TV alleen muziek kunt streamen.

Image
Image

Bottom Line

iTunes Match ondersteunt afspeellijsten, maar geen spraakmemo's, zelfs niet als u memo's vanaf uw telefoon synchroniseert. Je iTunes-afspeellijsten worden via Match met al je apparaten gesynchroniseerd, behalve die met niet-ondersteunde bestanden zoals spraakmemo's, video's en pdf's.

Uw iTunes Match-bibliotheek bijwerken

Zolang iTunes Match is ingeschakeld, probeert het automatisch uw nieuwe nummers toe te voegen aan de iCloud-muziekbibliotheek - u hoeft niets te doen. Als u echter een update naar iTunes Match wilt forceren, selecteert u File > Library > Update iCloud Music Library.

Image
Image

Beperkingen voor iTunes Match en DRM

iTunes Match heeft een paar andere limieten dan degene die je beperkt tot 100.000 nummers. U kunt geen nummers uploaden die groter zijn dan 200 MB of langer dan 2 uur naar uw iCloud-muziekbibliotheek. Nummers waarvoor Digital Rights Management (DRM) is ingeschakeld, worden alleen geüpload als uw computer gemachtigd is om ze af te spelen.

Technisch gezien is het voor Apple mogelijk om te zien of een deel van de muziek in je iTunes-bibliotheek illegaal is, maar het bedrijf heeft gezegd dat het geen informatie over de bibliotheken van gebruikers zal delen met derden, zoals bedrijven of de RIAA die misschien geneigd zijn om piraten te achtervolgen.

Ten slotte kunnen slechts 10 apparaten in totaal muziek delen op een iTunes Match-account.

Bottom Line

Als je bent aangemeld voor iTunes Match maar je abonnement wilt opzeggen en je hebt je iTunes Match-abonnement opgezegd, alle muziek in je iCloud-muziekbibliotheek-iTunes Store-aankopen, muziekmatching of uploads van je computer- blijft waar het is. Je kunt echter geen nieuwe muziek toevoegen of nummers downloaden of streamen zonder je opnieuw te abonneren.

iCloud-muziekpictogrammen

Nadat je je hebt aangemeld voor en iTunes Match hebt ingeschakeld, kun je een kolom in iTunes bekijken met de iTunes Match-status van een nummer (deze pictogrammen verschijnen standaard in de Muziek-app). Om het in te schakelen, selecteert u Music in de vervolgkeuzelijst in de linkerbovenhoek en selecteert u vervolgens Songs in de iTunes-zijbalk. Klik met de rechtermuisknop op de bovenste rij en vink de optie aan voor iCloud Download

Image
Image

Als dat is gebeurd, verschijnt er een pictogram naast elk nummer in je bibliotheek:

  • Cloud met een neerwaartse pijl betekent dat dit nummer in je iCloud-muziekbibliotheek staat, maar niet op dit apparaat. Klik op het pictogram om het nummer te downloaden.
  • Cloud met een stippellijn geeft een nummer aan dat niet is geüpload of wacht om te worden geüpload.
  • Cloud met een X betekent dat het nummer uit uw iCloud-muziekbibliotheek is verwijderd door een andere computer of een iOS-apparaat dat er toegang toe heeft.
  • Cloud met een streep erdoorheen staat voor een nummer dat om verschillende redenen niet in aanmerking komt voor iTunes Match.
  • Cloud met een uitroepteken geeft aan dat het nummer vanwege een fout niet aan uw iCloud-muziekbibliotheek is toegevoegd. Werk uw bibliotheek bij om deze opnieuw toe te voegen.

In hetzelfde menu kun je iCloud Status kiezen voor een tekstbeschrijving van elk nummer:

  • Apple Music betekent dat het van de Apple Music-service naar de iTunes-bibliotheek is gekomen.
  • Matched betekent dat iTunes Match of Apple Music het aan de bibliotheek heeft gekoppeld.
  • Purchased verschijnt als je een nummer hebt gekocht in de iTunes Store.
  • Uploaded is voor nummers die je hebt toegevoegd vanaf een cd of een andere bron.
  • Niet geüpload betekent dat het nummer afkomstig is van een ander apparaat, bijvoorbeeld een iPhone, maar dat uw computer het bestand niet heeft.
  • Niet in aanmerking komend is voor nummers die je niet mag spelen, hetzij omdat ze door een andere Apple ID zijn gekocht of omdat ze niet binnen de lengte- of groottelimieten van iTunes Match vallen.
  • Wachten betekent dat een nummer bezig is met uploaden, maar dit nog niet heeft gedaan.
  • Removed nummers staan op je computer, maar niet in je iCloud-muziekbibliotheek.

Aanbevolen: