Monkey's audiodefinitie: wat is het APE-formaat?

Inhoudsopgave:

Monkey's audiodefinitie: wat is het APE-formaat?
Monkey's audiodefinitie: wat is het APE-formaat?
Anonim

Monkey's Audio, die wordt weergegeven door de.ape-bestandsextensie, is een verliesvrij audioformaat (ook bekend als APE-codec, MAC-formaat). Dit betekent dat het geen audiogegevens weggooit, zoals verliesgevende audioformaten zoals MP3, WMA, AAC en andere. Het kan daarom digitale audiobestanden maken die de originele geluidsbron reproduceren tijdens het afspelen.

Image
Image

Compressieniveaus

Veel audiofielen en muziekfans die hun originele audio-cd's (cd-ripping), vinylplaten of banden (digitaliseren) perfect willen bewaren, geven vaak de voorkeur aan een verliesvrij audioformaat zoals Monkey's audio voor hun eerste generatie digitale kopie.

Als je Monkey's Audio gebruikt om een originele audiobron te comprimeren, kun je een reductie van ongeveer 50 procent verwachten ten opzichte van de oorspronkelijke ongecomprimeerde grootte. Monkey's Audio beha alt een beter dan gemiddelde verliesvrije compressie in vergelijking met andere verliesvrije formaten zoals FLAC (die varieert tussen 30 procent en 50 procent).

De audiocompressieniveaus die Monkey's Audio momenteel gebruikt zijn:

  1. Snel (Modusschakelaar: -c1000).
  2. Normaal (Modusschakelaar: -c2000).
  3. Hoog (Modusschakelaar: -c3000).
  4. Extra Hoog (Modusschakelaar: -c4000).
  5. Insane (Modusschakelaar: -c5000).

Naarmate het niveau van audiocompressie toeneemt, neemt ook het niveau van complexiteit toe. Dit resulteert in langzamer coderen en decoderen. U moet nadenken over de afweging tussen hoeveel ruimte u bespaart en de coderings- en decoderingstijd.

Voor- en nadelen van Monkey's Audio

Zoals elk audioformaat zijn er voor- en nadelen die de moeite waard zijn om af te wegen voordat je beslist of je het wilt gebruiken of niet. Hier is een lijst met de belangrijkste voor- en nadelen van het coderen van je originele audiobronnen in het Monkey's Audio-formaat.

  • Behoud van de originele geluidsbron: Een van de voordelen van het bewaren van originele muziek met Monkey's Audio (zoals andere lossless formaten), is dat als een originele audio-cd, bijvoorbeeld, beschadigd of verloren is, kunt u een perfecte kopie maken van uw digitaal gecodeerde APE-bestand van de eerste generatie.
  • Goede lossless compressie: Monkey's Audio bereikt doorgaans betere lossless compressie dan andere concurrerende formaten zoals FLAC.
  • Goede software-ondersteuning voor mediaspelers: Er is een reeks gratis plug-ins beschikbaar om het afspelen van.ape-bestanden op software-mediaspelers mogelijk te maken. Populaire jukebox-software (met de relevante plug-in) omvat Windows Media Player, Foobar2000, Winamp, Media Player Classic en andere.

  • Decodering is arbeidsintensief: Een van de nadelen van het coderen van geluid met Monkey's Audio is dat het compressiesysteem CPU-intensief is. Dit betekent dat er veel rekenkracht nodig is om audio af te spelen. Hierdoor wordt het Monkey's Audio-formaat alleen ondersteund op een klein aantal PMP- en MP3-spelers met krachtige CPU's.
  • Beperkte platformondersteuning en licentie: Monkey's Audio is momenteel alleen officieel beschikbaar op het Microsoft Windows-besturingssysteemplatform. Hoewel de Monkey's Audio-licentieovereenkomst toestaat dat het compressiesysteem vrij kan worden gebruikt, is het geen open source. Het FLAC-project daarentegen is open source en is veel meer ontwikkeld dankzij de grote gemeenschap van actieve ontwikkelaars.

FAQ

    Hoe open je het APE-bestandsformaat?

    De gemakkelijkste manier is om de Monkey's Audio-software te downloaden en te installeren. Met Monkey's Audio kun je het bestand openen met media-apps zoals Windows Media Player.

    Hoe converteer je bestanden in het APE-muziekformaat?

    Om APE-bestanden te converteren, hebt u audioconversiesoftware nodig die het APE-formaat ondersteunt. Zowel Zamzar als MediaHuman ondersteunen APE, ze zijn allebei gratis en ze hebben allebei de lijst van Lifewire's beste gratis audioconverters gemaakt.

    Hoe kun je Monkey's Audio gebruiken om een MP3 te comprimeren?

    Open Monkey's Audio en voeg de MP3's toe. Kies vervolgens een compressiemodus en selecteer Compress.

Aanbevolen: