Hoe iMovie-bestanden te exporteren

Inhoudsopgave:

Hoe iMovie-bestanden te exporteren
Hoe iMovie-bestanden te exporteren
Anonim

iMovie is de gratis videobewerkingssoftware van Apple voor macOS en iOS. Het is een geweldig hulpmiddel voor het knippen van homevideo's en andere amateurfilms. Nadat je je videoproject hebt voltooid, kun je het snel en eenvoudig delen of uploaden naar YouTube, Vimeo en meer. Het enige dat u nodig hebt, is weten hoe u iMovie-bestanden kunt exporteren.

Deze handleiding bevat instructies voor iMovie op macOS en iOS.

Een video exporteren van iMovie naar uw Mac

Als je je iMove-bestand met anderen wilt delen via een cloudservice, fysieke media of een andere methode, moet je de video van iMovie naar je Mac exporteren.

  1. Open je voltooide iMovie-project.
  2. Klik op het share pictogram in de rechterbovenhoek om het tabblad Delen te openen.

    Image
    Image
  3. Klik op het tabblad Delen op Bestand exporteren om de video op uw Mac op te slaan.

    Image
    Image
  4. Je ziet dan een export pop-up voor je bestand. Hier kun je de huidige naam van je video zien. U hebt ook de mogelijkheid om bestandstags toe te voegen, de exportresolutie, kwaliteit en weergavesnelheid aan te passen. Klik eenvoudig op de bijbehorende pijlen om wijzigingen aan te brengen. Zodra u uw keuzes heeft gemaakt, klikt u op Next

    Image
    Image
  5. In de volgende pop-up heb je de mogelijkheid om de naam van het bestand te wijzigen en te kiezen waar je het wilt opslaan. Om de bestandsnaam te wijzigen, typt u een nieuwe naam in het veld Save As.

    Image
    Image
  6. Het bestand is ingesteld om op te slaan op uw standaardlocatie zoals vermeld in het veld Where. Om dit te wijzigen, klikt u op de blauwe zijpijlen en selecteert u een nieuwe opslaglocatie. Klik ten slotte op Save om je video te exporteren.

    Image
    Image
  7. Dat is het! Je video wordt nu geëxporteerd naar je Mac.

Een video uploaden vanuit iMovie naar je YouTube-account

Als je je video rechtstreeks vanuit iMovie naar YouTube wilt uploaden, begint het proces hetzelfde, maar verandert het zodra je de YouTube-optie hebt gekozen.

  1. Open je voltooide iMovie-project.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het share icoon.

    Image
    Image
  3. Klik op het tabblad Delen op YouTube om je video te uploaden naar YouTube.

    Image
    Image
  4. Je ziet dan een exportpop-up voor je video. Hier kunt u de huidige naam, de videobeschrijving en bestandstags zien. Daarnaast kun je de uploadresolutie, de YouTube-categorie en de kijkrechten zien en aanpassen. Klik eenvoudig op de zijpijlen om instellingen te wijzigen. Als u tevreden bent met uw selecties, klikt u op Volgende

    Image
    Image
  5. Als je nog niet bent ingelogd op You Tube, zie je een melding waarin je wordt gevraagd om in te loggen. Klik op Aanmelden om door te gaan.

    Image
    Image
  6. U wordt naar een browserpagina geleid om u aan te melden bij YouTube en om iMovie-toegang voor uw account te autoriseren. Als u klaar bent, keert u terug naar iMovie.
  7. Terug in iMovie zie je dezelfde pop-up van stap 4, behalve dat je nu bent ingelogd op YouTube. Klik op Volgende om door te gaan.

    Image
    Image
  8. Lees de YouTube-servicevoorwaarden waarin je wordt geïnformeerd dat je geen auteursrechtelijk beschermd materiaal mag uploaden. Er zijn ook links naar de auteursrechttips en gebruiksvoorwaarden van YouTube. Klik op Publiceren om het uploaden te starten.

    Image
    Image
  9. Dat is het! Je video wordt geüpload naar YouTube.

    Nadat je de video hebt geüpload, kun je de beschrijving, machtigingen en meer van je video aanpassen via de Creator Studio van YouTube.

Een video exporteren vanuit iMovie op uw iOS-apparaat

Als je iMovie op een iOS-apparaat gebruikt, volgen de stappen voor het exporteren van je video hetzelfde spoor als bij het exporteren naar een Mac. Het kan echter zijn dat u verschillende resolutie-opties moet kiezen om ruimte op uw mobiele apparaat te besparen.

  1. Nadat je klaar bent met het bewerken van je video in iMovie, tik je op Gereed.
  2. Je wordt naar de projectoverzichtspagina geleid waar je de video kunt afspelen of verder kunt bewerken. Tik op het share icoon om het exportproces te starten.
  3. Tik op Video opslaan.

    Image
    Image
  4. Onder Kies een exportgrootte staat een lijst met verschillende opties voor de resolutie van uw export. Tik op de gewenste resolutie.
  5. Je video begint te exporteren. Eenmaal voltooid, kun je het vinden in je Camara Roll- of Foto's-app, afhankelijk van je iOS-versie.

    Image
    Image

Een video uploaden vanuit iMovie voor iOS naar uw YouTube-account

Het uploaden van iMovie-video's naar YouTube vanaf een iOS-apparaat is ook vergelijkbaar met uploaden vanaf de Mac. Je ziet veel van dezelfde opties, waaronder de metadata die je invoert over de video om kijkers te helpen deze te vinden.

  1. Als je klaar bent met het bewerken van je video, tik je op Gereed.
  2. Je gaat naar de projectoverzichtspagina waar je de video kunt afspelen of verder kunt gaan met bewerken. Tik op het share icoon om het exportproces te starten.
  3. Tik op het scherm Delen op YouTube.

    Image
    Image
  4. iMovie lanceert een pagina met opties voor het uploaden naar YouTube, inclusief de videonaam, beschrijving en uploadresolutie. Maak uw selecties en tik vervolgens op Delen om de video naar YouTube te uploaden.

    Image
    Image

    Als je iMovie-toegang nog niet hebt geautoriseerd voor je YouTube- of Google-account, zie je een melding op deze pagina waarin je wordt gevraagd in te loggen. Tik op Doorgaan om de autorisatie proces. Als u klaar bent, keert u terug naar iMovie.

Aanbevolen: