Upgrade-installatie van macOS Mountain Lion

Inhoudsopgave:

Upgrade-installatie van macOS Mountain Lion
Upgrade-installatie van macOS Mountain Lion
Anonim

Er zijn verschillende manieren om macOS Mountain Lion (10.8) te installeren. Deze handleiding laat u zien hoe u een upgrade-installatie uitvoert, wat de standaardinstallatiemethode is. U kunt ook een schone installatie uitvoeren of het besturingssysteem installeren vanaf andere media, zoals een USB-flashstation, een dvd of een externe harde schijf. Die opties worden behandeld in andere handleidingen.

Mountain Lion is de tweede versie van macOS die alleen kan worden gekocht via de Mac App Store. Met het upgrade-installatieproces kunt u Mountain Lion over uw bestaande versie van macOS installeren en toch al uw gebruikersgegevens, de meeste systeemvoorkeuren en de meeste van uw applicaties behouden. U kunt sommige apps kwijtraken die niet op Mountain Lion kunnen worden uitgevoerd. Het installatieprogramma kan ook enkele van uw voorkeursbestanden wijzigen omdat bepaalde instellingen niet langer worden ondersteund of niet compatibel zijn met sommige functies van het nieuwe besturingssysteem.

We raden aan een back-up van uw huidige systeem te maken voordat u het upgradeproces start. Je kunt een Time Machine-back-up maken, een kloon van je opstartschijf of gewoon een back-up maken van je meest waardevolle bestanden.

Image
Image

Wat u nodig hebt om een upgrade uit te voeren Installatie van OS X Mountain Lion

  • Een kopie van het Mountain Lion-installatieprogramma, dat verkrijgbaar is in de Mac App Store. U moet Snow Leopard of hoger gebruiken om toegang te krijgen tot de Mac App Store, maar u hoeft Lion niet te installeren voordat u Mountain Lion installeert. Mountain Lion wordt correct geïnstalleerd zolang u OS X Snow Leopard of hoger gebruikt.
  • Een doelvolume voor de installatie. Het Mountain Lion-installatieprogramma kan werken met interne schijven, SSD's (Solid State Drives) of externe schijven met USB-, FireWire- of Thunderbolt-interfaces. In principe zal elk opstartbaar apparaat werken, maar omdat dit een handleiding is voor een upgrade-installatie, moet het doelvolume OS X Lion of eerder draaien. Als uw Mac niet aan deze vereiste voldoet, is de Clean Install-gids een betere keuze voor u.
  • Minimaal 8 GB vrije ruimte, maar meer ruimte is natuurlijk beter.
  • Minimaal 650 MB vrije ruimte voor het Recovery HD-volume. Dit is een verborgen volume dat tijdens de installatie wordt aangemaakt. Het Recovery HD-volume bevat hulpprogramma's om schijven te repareren en het besturingssysteem opnieuw te installeren als u problemen hebt met een schijf.

Als je alles hebt uitgelijnd met de huidige back-ups, kun je doorgaan met het upgradeproces.

Hoe te upgraden Installeer macOS Mountain Lion

Deze gids leidt je door een upgrade-installatie van macOS Mountain Lion. De upgrade vervangt de versie van macOS die momenteel op je Mac wordt uitgevoerd, maar je gebruikersgegevens en de meeste van je voorkeuren en apps blijven behouden. Zorg ervoor dat u een actuele back-up van al uw gegevens hebt voordat u met de upgrade begint. Hoewel het upgradeproces geen problemen zou moeten veroorzaken, is het altijd het beste om op het ergste voorbereid te zijn.

  1. Start het installatieprogramma van Mountain Lion. Wanneer je Mountain Lion koopt in de Mac App Store, wordt het gedownload en opgeslagen in de map Programma's; het bestand heet OS X Mountain Lion installeren. Het downloadproces kan ook een pictogram van een Mountain Lion-installatieprogramma in het Dock maken voor gemakkelijke toegang.
  2. Sluit alle toepassingen die momenteel op uw Mac worden uitgevoerd, inclusief uw browser en deze handleiding. Als u deze instructies moet raadplegen, kunt u de gids afdrukken of een mobiel apparaat gebruiken om ze te lezen.

  3. Als het Mountain Lion-installatievenster wordt geopend, selecteert u Doorgaan.

    Image
    Image
  4. De licentieovereenkomst zal verschijnen. U kunt de gebruiksvoorwaarden lezen of Akkoord selecteren om door te gaan.
  5. Een nieuw dialoogvenster zal u vragen of u de voorwaarden van de overeenkomst hebt gelezen. Selecteer Akkoord.
  6. Standaard selecteert het installatieprogramma van Mountain Lion uw huidige opstartschijf als het doel voor de installatie. Als u Mountain Lion op een andere schijf wilt installeren, selecteert u Show All Disks, selecteert u de doelschijf en selecteert u vervolgens Install.

    Image
    Image
  7. Voer uw beheerderswachtwoord in en selecteer vervolgens OK.
  8. Het Mountain Lion-installatieprogramma start het installatieproces door de benodigde bestanden naar het geselecteerde doelstation te kopiëren. Hoe lang dit duurt, hangt af van hoe snel uw Mac en de schijven zijn. Wanneer het proces is voltooid, wordt uw Mac automatisch opnieuw opgestart.

  9. Nadat je Mac opnieuw is opgestart, gaat het installatieproces verder. Er wordt een voortgangsbalk weergegeven om u een idee te geven hoeveel tijd nodig is om de installatie te voltooien. Wanneer de installatie is voltooid, wordt uw Mac opnieuw opgestart.

Als je meerdere monitoren gebruikt, zorg er dan voor dat alle monitoren zijn ingeschakeld. Tijdens de installatie kan het voortgangsvenster in plaats daarvan op de secundaire monitor worden weergegeven.

Hoe installeer ik macOS Mountain Lion

Wanneer Mountain Lion is geïnstalleerd, verschijnt ofwel het inlogscherm of het bureaublad, afhankelijk van of je je Mac eerder had geconfigureerd om in te loggen. Als je geen Apple ID hebt ingesteld voor je huidige besturingssysteem, wordt je de eerste keer dat je Mac opstart met Mountain Lion gevraagd om een Apple ID en wachtwoord op te geven.

  1. Voer uw Apple ID en wachtwoord in en selecteer Doorgaan, of sla deze stap over door Skip. te selecteren

    Image
    Image
  2. De Mountain Lion-licentieovereenkomst zal verschijnen. Dit omvat de macOS-licentie, de iCloud-licentie en de Game Center-licentie. Lees de informatie als je wilt en selecteer vervolgens Akkoord. Apple zal je vragen om de overeenkomst te bevestigen. Selecteer Akkoord nogmaals.
  3. Als je iCloud nog niet hebt ingesteld op je Mac, krijg je de mogelijkheid om de service te gebruiken. Als u iCloud wilt gebruiken, plaatst u een vinkje in het selectievakje iCloud instellen op deze Mac en selecteert u vervolgens Doorgaan Als u dit niet wilt gebruik iCloud, of stel het liever later in, laat het selectievakje leeg en selecteer Doorgaan
  4. Als je ervoor kiest iCloud nu in te stellen, wordt je gevraagd of je Zoek mijn Mac wilt gebruiken, een dienst die je Mac op een kaart kan lokaliseren als je hem ooit kwijtraakt of kwijtraakt. Maak uw keuze door een vinkje te plaatsen of te verwijderen en selecteer vervolgens Doorgaan.
  5. Het installatieprogramma zal eindigen en een bedankscherm presenteren. Selecteer Begin met het gebruik van uw Mac.

Update de Mountain Lion-software

Voordat u aan de slag gaat met macOS Mountain Lion, moet u de Software Update-service uitvoeren. Hiermee wordt gecontroleerd op updates van het besturingssysteem en veel ondersteunde producten, zoals printers, die zijn aangesloten op uw Mac en die mogelijk bijgewerkte software nodig hebben om correct met Mountain Lion te werken.

Je kunt Software-update vinden onder het Apple menu.

Aanbevolen: