Upgrade de harde schijf in iMacs van 2009 en later

Inhoudsopgave:

Upgrade de harde schijf in iMacs van 2009 en later
Upgrade de harde schijf in iMacs van 2009 en later
Anonim

Het upgraden van de opslagruimte in een iMac is een doe-het-zelf-project dat altijd moeilijk, maar niet onmogelijk is geweest. Met de komst van de iMacs uit de late 2009-editie en alle volgende iMac-modellen, is er een nieuwe wending die de manier waarop u de harde schijf van de iMac kunt upgraden, beperkt.

iMacs hebben altijd een temperatuursensor gehad voor hun interne componenten. Het besturingssysteem bewaakt de temperatuur van de hardware en past de interne ventilatoren aan om een optimale luchtstroom te garanderen om de interne werking van de iMac koel te houden.

2009 en eerder

Tot het iMacs-model van eind 2009 had de harde schijf een temperatuursonde op het deksel. Toen u de upgrade uitvoerde, hoefde u alleen maar de temperatuursensor opnieuw aan de behuizing van de nieuwe opslageenheid te bevestigen, en u was klaar om te gaan.

Het proces veranderde echter met de 2009 21,5-inch en 27-inch iMacs. De temperatuursensor is nu een kabel die rechtstreeks wordt aangesloten op een set pinnen op de harde schijf en de temperatuur leest van een interne sonde. Het is een beter systeem totdat het gaat om het verwisselen van de hardware.

Image
Image

Het probleem met temperatuursensoren

Het probleem is dat er geen standaard bestaat voor welke pinnen voor de temperatuursensor moeten worden gebruikt. In feite gebruikt elk merk schijf dat Apple voor iMacs van eind 2009 gebruikt een andere, aangepaste kabel. Voor de eindgebruiker betekent dit dat als je besluit de opslag van de iMac zelf te upgraden, je deze meestal alleen kunt vervangen door hardware van dezelfde fabrikant.

Als je een schijf van een andere fabrikant gebruikt, is de kans groot dat de temperatuursensor niet werkt. Om dit te compenseren, stelt je iMac de interne ventilatoren in op het maximale toerental, waardoor een zenuwslopend geluid ontstaat.

Gelukkig bestaat er een oplossing. Je kunt een doe-het-zelfkit kopen voor het upgraden van een harde schijf in een iMac die een universele temperatuursensor bevat. Dit apparaat werkt met elk merk harde schijf of SSD, zodat u degene kunt kiezen die aan uw behoeften voldoet zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over op hol geslagen fans in uw iMac.

Hoe u de schijf van uw iMac kunt upgraden

Het proces van het upgraden van het opslagsysteem van een iMac omvat toegang tot de interne onderdelen van de iMac. Om binnen te komen, moet het beeldscherm van de computer worden verwijderd om toegang te krijgen.

Apple heeft in de loop der jaren de manier veranderd waarop het scherm aan het chassis van de iMac wordt bevestigd, wat heeft geleid tot twee verschillende verwijderingsmethoden.

2009 Tot en met 2011 iMacs

In '09-'11 iMacs bevat het glazen paneel van het scherm ingebouwde magneten die het scherm aan het chassis hechten. Met deze eenvoudige bevestigingsmethode kunt u het glas eenvoudig verwijderen met behulp van twee zuignappen om de magnetische verzegeling te verbreken.

Na het loskoppelen van de magneten, zijn de enige dingen die het scherm bevestigd houden een paar kabels. Maak ze los om de interne werking van de computer bloot te leggen, inclusief de harde schijf.

2012 en latere iMacs

In 2012 veranderde Apple het ontwerp van de iMac-modellen om een dunner profiel te produceren. Een deel van die ontwerpupdate veranderde hoe het scherm van de iMac aan het chassis was bevestigd. Voorbij zijn de ingebouwde magneten in het glas; in plaats daarvan is het glas nu op het chassis gelijmd. Deze montagemethode zorgt voor een dunner profiel en een hogere weergavekwaliteit, aangezien het scherm en het glazen paneel nu aan elkaar zijn gesmolten, wat resulteert in een helderder scherm met een hogere contrastverhouding.

Het nadeel is dat om het scherm te verwijderen, je nu de gelijmde verzegeling moet verbreken. Je moet ook het glas opnieuw vastlijmen aan de rest van het apparaat als je klaar bent met het upgraden van de iMac.

Bottom Line

Bekijk, voordat u een schijfvervanging op een iMac uit 2009 of later overweegt, de demontagehandleidingen op iFixit voor uw specifieke iMac-model, evenals de installatievideo's op Other World Computing (OWC) om stap voor stap te zien handleidingen voor het vervangen van de harde schijf van uw iMac.

SSD-vervanging

Je harde schijf is niet het enige doe-het-zelf-project dat je eenmaal in je iMac kunt uitvoeren. U kunt de harde schijf vervangen door een 2,5-inch SSD (3,5-inch naar 2,5-inch schijfadapter vereist). In 2012 en latere modellen kunt u ook de PCIe flash-opslagmodule vervangen, hoewel dit bijna een volledige demontage van alle interne componenten inhoudt, inclusief het verwijderen van de voeding, harde schijf, logic board en luidsprekers.

Tegen de tijd dat u de upgrade van de PCIe-flashopslag hebt voltooid, zou u uw iMac bijna helemaal opnieuw hebben opgebouwd. Zoals je je kunt voorstellen, is deze laatste upgrade niet voor beginners, maar voor degenen die van extreme Mac DIY houden, is het misschien een project voor jou. Zorg ervoor dat u de bovengenoemde iFixit- en OWC-handleidingen doorneemt voordat u besluit dit project aan te pakken.

Aanbevolen: