Samsung Galaxy S10+ Review: hoe verhoudt het zich tot de S20?

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy S10+ Review: hoe verhoudt het zich tot de S20?
Samsung Galaxy S10+ Review: hoe verhoudt het zich tot de S20?
Anonim

Bottom Line

De Samsung Galaxy S10+ is nog steeds een kanshebber, omdat hij de meeste van de nieuwste en beste functies heeft die je zou vinden in de nieuwere vlaggenschipmodellen.

Samsung Galaxy S10 Plus

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy S10+ gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Samsung Galaxy S10+ was een van de meer goed ontvangen smartphones toen hij voor het eerst op de markt kwam in 2019, maar nu er meer dan een jaar is verstreken, heeft de S10+ aanzienlijk meer concurrentie. Sinds de Samsung Galaxy S20+ begin 2020 werd uitgebracht, vragen velen zich af of het de moeite waard is om te upgraden. Ik besloot terug te gaan en de Samsung Galaxy S10+ te beoordelen en te zien hoe goed hij opgewassen is tegen de S20+, de S20 Ultra en andere huidige vlaggenschepen.

Ontwerp: waterbestendig en duurzaam

Het ontwerp van de Galaxy S10+ is strak en is zowel modern als tijdloos. van tijd. Het 6,4-inch AMOLED-infinity-scherm heeft precies de juiste maat en de telefoon ligt goed in de hand. Een ding dat de Galaxy S10+ heeft dat veel andere telefoons niet hebben, is een echte 3,5 mm koptelefoonaansluiting, die je niet zult vinden op de iPhone 11-serie of zelfs de Galaxy S20-serie. Hiermee kunt u een basispaar oordopjes of hoofdtelefoons van derden aansluiten, en dit is een enorm voordeel. Houd er wel rekening mee dat je wel een adapter kunt aanschaffen als je echt een 3,5 mm koptelefoon of oordopjes wilt aansluiten. Net als de S20-serie en veel andere moderne Android-telefoons, heeft de Galaxy S10+ ook een USB-C-connector, wat veel mensen erg leuk vinden.

Ik heb de telefoon meerdere keren op de betonnen vloer laten vallen zonder hoesje of schermbeschermer en het scherm en de glazen achterkant bleven volledig intact.

De Galaxy S10+ is duurzaam, met aluminium langs de omtrek, Corning Gorilla Glass 6 aan de voorkant van de telefoon en Gorilla Glass 5 aan de achterkant om netheid, krasbestendigheid en maximale sterkte te bevorderen. De iPhone 11-serie maakt ook gebruik van Gorilla Glass 6, dus Samsung's S10+ zit precies op schema. Ik test vaak producten in mijn garage en ik liet de telefoon meerdere keren op de betonnen vloer vallen zonder een hoesje of schermbeschermer en het scherm en de glazen achterkant bleven volledig intact. De telefoon heeft een waterbestendigheidsclassificatie van IP68, wat betekent dat hij beschermd is tegen stof, vuil en zand, en je kunt hem tot dertig minuten onderdompelen in maximaal 1,5 meter water.

Image
Image

Prestaties: Snapdragon 855

De Galaxy S10 heeft een overzichtelijke interface die gemakkelijk te gebruiken is en naar wens aan te passen. De octa-core processor, Snapdragon 855, heeft een kloksnelheid van 2,84 GHz. Het is krachtig genoeg om elke taak aan te kunnen die u op een mobiel apparaat zou uitvoeren, inclusief productiviteit en gaming.

Je krijgt meer verwerkingskracht van de nieuwste iPhones, omdat de Apple A13 Bionic een snellere chip is. De Galaxy S20-serie presteert ook iets beter dan de S10+, maar de Galaxy S10+ is nog steeds een werkpaard. Ik kan multitasken, meerdere vensters tegelijk open houden zonder merkbare vertraging te zien.

De Galaxy S10+ die ik heb getest, werd geleverd met 8 GB RAM, wat ik voldoende vond. Andere modellen worden echter geleverd met 12 GB. Opslag is uitbreidbaar via microSD en u kunt tot 512 MB toevoegen. Met de S20 serie breid je je opslag uit tot wel 1 TB. Omdat cloudopslag zo gemakkelijk toegankelijk is, is uitbreidbare opslag echter niet meer zo noodzakelijk als het ooit was.

Over het algemeen is de Galaxy S10+, hoewel niet zo krachtig als de telefoons uit de S20- en iPhone 11-serie, uitzonderlijk snel en heeft hij voldoende vermogen voor dagelijkse taken en werktoepassingen. U zult niet het gevoel hebben dat uw telefoon op enigerlei wijze achterloopt, aangezien de verschillen relatief klein zullen zijn.

De Galaxy S10+ scoorde een 10, 289 op PC Mark Work 2.0, wat slechts ongeveer 450 punten lager was dan de Galaxy S20. Op GFXBENCH scoorde het een respectabele 2.376 frames (40 FPS) op Car Chase.

Image
Image

Connectiviteit: Wi-Fi 6

De Galaxy S10 is compatibel met 802.11 a/b/g/n/ac/ax en werkt op 2,4G- en 5GHz-netwerken. Het is ook compatibel met Wi-Fi 6. Ik heb een Wi-Fi 6-router in mijn huis en ik kon waanzinnig hoge draadloze snelheden krijgen. Mijn thuisnetwerk ha alt een maximum van 400 Mbps en ik kon op de Galaxy S10+ consequent meer dan 300 Mbps halen in elk deel van mijn huis.

Ik woon in een buitenwijk van Raleigh, NC, en op het T-Mobile 4G-netwerk kon ik downloadsnelheden tussen 15 en 20 Mbps halen en uploadsnelheden tot maximaal 6 Mbps. Bij sommige gelegenheden, als ik buiten op een heldere plek was, kon ik wel 36/8 worden. Helaas ondersteunen niet alle versies van de S10+ 5G. Maar afhankelijk van naar welke telefoon u kijkt, ondersteunt deze mogelijk ook geen 5G. De iPhone 11-serie ondersteunt bijvoorbeeld geen 5G.

De Galaxy S10+ heeft een Nano-SIM (4FF) en is compatibel met Bluetooth-versie 5.0.

Beeldkwaliteit: beter dan de iPhone Pro

Het scherm van de Galaxy S10+ is indrukwekkend, zelfs in 2020. Het 6,4-inch oneindige scherm wikkelt zich rond de randen voor een randloze afwerking. De camera aan de voorkant creëert een vreemd, uitgesneden gedeelte in de rechterbovenhoek. Maar het Quad HD+ dynamische AMOLED-scherm heeft levendige kleuren en een uitzonderlijk contrast, met 522 pixels per inch en HDR10+-certificering.

De weergavekwaliteit op de Galaxy S10+ overtreft die van de iPhone 11-serie, aangezien zelfs de iPhone 11 Pro een resolutie van 2436 x 1125 heeft met 458 pixels per inch. De Galaxy S20 en S20+ hebben een hogere pixeldichtheid dan de S10+, met respectievelijk 565 en 525 pixels per inch.

Bottom Line

De Galaxy S10+ heeft een luidspreker aan de onderkant en de oortelefoon dient ook als luidspreker. Dit zorgt voor stereogeluid. De Galaxy S10+ klinkt goed bij het hardop afspelen van muziek, maar klinkt niet zo goed als een goede koptelefoon of een aangesloten luidspreker. Gelukkig heb je een 3,5 mm-aansluiting, waardoor het nog makkelijker is om audioapparaten aan te sluiten.

Camera/Video Kwaliteit: Beter overdag

De S10+ heeft drie camera's aan de achterzijde: een 16-MP ultrawide (f/2.2), een 12-MP dual-pixel wide (f/1.5, f/2.4) en een 12-MP telefoto (f/ 2.4). Hij maakt uitstekende foto's overdag, met levendige details en donkere zwarttinten. De nachtelijke foto's zijn niet zo geweldig en het beeld is niet zo helder als het zou kunnen zijn. De twee camera's aan de voorkant - een 10-MP dual-pixel camera en een 8-MP dieptegevoelige camera - maken uitstekende selfies. Er is een portretmodus, evenals andere softwareverbeteringen. Maar nogmaals, afbeeldingen overdag zijn superieur aan nachtelijke afbeeldingen.

De videokwaliteit is van topklasse, met ondersteuning voor UHD (3840x2160) resolutie tot 60 frames per seconde. Je kunt ook profiteren van een aantal tools zoals slow motion, hyper-lapse en meer.

Image
Image

Batterij: delen van stroom

De Galaxy S10+ heeft een behoorlijke batterijduur en je kunt de telefoon een hele dag gebruiken voordat je de batterij moet opladen. De 4100 mAh-batterij gaat tot 39 uur gesprekstijd mee.

Waar de S10+ echt schittert, is de oplaadtechnologie. Het heeft draadloos opladen, snel opladen en je kunt het apparaat in ongeveer een uur opladen. Als je de functie voor het delen van stroom inschakelt, kun je je Galaxy S10 zelfs als oplader gebruiken en andere apparaten draadloos opladen met je telefoon.

Als je de functie voor het delen van stroom inschakelt, kun je je Galaxy S10 Plus zelfs als oplader gebruiken en andere apparaten draadloos opladen met je telefoon.

Software: Android 10

De Samsung Galaxy S10+ heeft de nieuwste versie van Android, Android 10. Zelfs als je de telefoon een tijdje geleden hebt gekocht, kun je upgraden naar de nieuwste Android-versie. U kunt hier meer te weten komen over Android-versies.

Samsung biedt naast andere native apps ook Samsung Pay en zijn virtuele assistent Bixby op de S10+. Je kunt Bixby gebruiken voor een aantal alledaagse taken, vooral als je Samsung connected producten in huis hebt. Zelfs als je geen Samsung smart home-producten gebruikt, kun je Bixby gebruiken zoals je Siri zou gebruiken, en de assistent zal je patronen in de loop van de tijd leren en een effectievere assistent worden.

De S10+ heeft een ultrasone vingerafdruksensor, pincode, wachtwoord, gezichtsherkenning en patroonvergrendeling, dus je hebt opties voor hoe je je telefoon wilt beveiligen. Toen de Galaxy S10+ voor het eerst uitkwam, klaagden sommige mensen dat de vingerafdruksensor niet naadloos werkte, en het was een beetje wisselvallig. Sinds de update naar Android 10 lijkt dit verbeterd te zijn en werkt de sensor betrouwbaar.

Image
Image

Bottom Line

Toen de S10+ voor het eerst uitkwam, had deze een startprijs van $ 800. Nu er enige tijd is verstreken en de S20 is uitgekomen, kun je de S10+ voor een veel redelijkere prijs vinden. U kunt een ontgrendelde, opgeknapte versie van de telefoon kopen voor $ 435. Dit betekent dat u een telefoon krijgt met de meeste van de nieuwste en beste functies zonder maandelijkse leasekosten te betalen… geen slechte deal.

Samsung Galaxy S10+ versus Samsung Galaxy S20+

De Galaxy S20+ heeft enkele specificatieverbeteringen ten opzichte van de S10+, waaronder een iets groter scherm (6,7 inch in plaats van 6,4 inch) en een snellere verversingssnelheid van 120 Hz. De Galaxy S20+ heeft ook een betere camera aan de achterkant en de meer geavanceerde Exynos/Snapdragon 865-processor met meer RAM. Als je het naast de Galaxy S10+ vergelijkt, is het op papier iets beter. Maar de Samsung Galaxy S10+ is nog steeds technologisch geavanceerd voor een smartphone in 2020.

Een veelzijdige telefoon met een prachtig scherm en razendsnelle verwerking

De Galaxy S10+ is anno 2020 nog steeds een van de betere smartphones op de markt.

Specs

  • Productnaam Galaxy S10 Plus
  • Product Merk Samsung
  • Prijs $849,00
  • Gewicht 6.98 oz.
  • Productafmetingen 2,9 x 6,9 x 0,3 inch.
  • Kleurprisma Wit
  • processor Qualcomm Snapdragon 855
  • RAM 8GB
  • Cameraresolutie 10,0 MP + 8,0 MP (voor), 12,0 MP + 16,0 MP + 12,0 MP (achter)
  • Batterijcapaciteit 4100mAh
  • Gesprekstijd batterij tot 39 uur
  • Batterij opladen snel opladen, draadloos opladen

Aanbevolen: