Samsung Galaxy Watch Active2 Review: meer connectiviteit, controle en inzichten dan het origineel

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Watch Active2 Review: meer connectiviteit, controle en inzichten dan het origineel
Samsung Galaxy Watch Active2 Review: meer connectiviteit, controle en inzichten dan het origineel
Anonim

Bottom Line

De Samsung Galaxy Watch Active2 is een verbeterde versie van de originele Active, die nieuwe fitnesstechnologie, connectiviteitsgemak en geavanceerde gezondheidsinzichten introduceert waar Android- en Galaxy-smartphonegebruikers het meeste baat bij hebben.

Samsung Galaxy Watch Active2

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy Watch Active2 gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Samsung Galaxy Watch Active2 is een indrukwekkend vervolg op de originele Galaxy Watch Active, die ook een lichtgewicht en gestroomlijnd ontwerp had, bedoeld voor 24/7 gebruik door actieve gebruikers. De Active2, hoewel iets groter en zwaarder dan het vorige model, is een buitengewoon comfortabele en gebruiksvriendelijke wearable met een sterke meerdaagse batterij en connectiviteitsfuncties die u verwacht van de beste smartwatches, inclusief het ontvangen en verzenden van oproepen en sms-berichten en stand-alone gebruik met LTE-connectiviteit.

Andere opwindende verbeteringen draaien om geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties die concurreren met Apple- en Fitbit-modellen. Wellness-enthousiastelingen en hardlopers zullen genieten van de nieuwe VO2 max-functie, hardloopanalyse en ECG-bewakingsondersteuning, en alle gebruikers kunnen gemoedsrust claimen met valdetectie. Hoewel iOS-gebruikers met een iPhone 5 en nieuwer compatibiliteit zullen vinden, is het beperkter dan Android- of Galaxy-gebruikers.

Ontwerp: Strak en gebruiksvriendelijk

De Samsung Galaxy Watch Active2 is gestroomlijnd, sportief en eenvoudig te navigeren. Het wordt geleverd met een levendig SUPER AMOLED 360 x 360 1,2-inch scherm dat gemakkelijk te bekijken is in alle verschillende lichtomstandigheden met instelbare helderheidsniveaus, de mogelijkheid om een opwaarts polsgebaar te gebruiken of te tikken om wakker te worden, en de optie van een altijd-aan-scherm.

Image
Image

Dit scherm wordt geleverd met intuïtieve invoer in elke richting en twee handige knoppen die dienen als terug- en startknop. De home-knop brengt je ook naar de hoofdmap van de app en dient als aan/uit-knop. Je hebt de mogelijkheid om door te schakelen door op elk item te tikken of door de digitale randfunctie te gebruiken die net zo effectief is als een fysiek mechanisme.

De Samsung Galaxy Watch Active2 is gestroomlijnd, sportief en eenvoudig te navigeren.

Het snelmenu om naar beneden te vegen bevat nog meer handige functies voor het activeren van de meest relevante instellingen op basis van de situatie. Deze handige hulpmiddelen omvatten snelkoppelingen om de nachtmodus in te schakelen om het scherm en eventuele meldingen te deactiveren terwijl u slaapt en het scherm te bevriezen tegen storingen in het zwembad door de watervergrendelingsknop in te schakelen. Ik ervoer sterke feedback en reactievermogen bij elke tik of menunavigatie, zonder het gevoel te hebben dat ik mijn plaats was kwijtgeraakt of dat het horloge mijn invoer niet kon registreren.

Wat is er nieuw: nieuwe maten, connectiviteit en fitness-tracking in de Active2

Hoewel het algemene uiterlijk en de functieset niet dramatisch zijn veranderd, vertoont de Active2 enkele duidelijke verschillen met de originele Samsung Galaxy Watch Active. De Active2 vergroot het scherm met 0,1 inch of 0,3 inch in de nieuwe grotere behuizing die aantrekkelijker is voor meer polsmaten.

Samsung heeft ook een verbeterde roestvrijstalen versie toegevoegd naast het standaard aluminium dat wordt geleverd met de optie van LTE-connectiviteit. Dit model van de tweede generatie heeft een favoriete functie van de fans of Samsung wearables: de ring. Met de digitale randfunctie op de Active2 kunnen gebruikers door alle schermen en widgets bladeren door te tikken en rond de rand van het scherm te draaien voor snellere navigatie.

Image
Image

De Active2 biedt ook meer moeiteloze connectiviteit door tekstgeschiedenis te onthouden en het gemak van snelle antwoorden te bieden, inclusief Bitmoji en standaardantwoorden direct vanaf het horloge. Het verdubbelt ook de fitness- en wellnesstechnologie door de hardloopanalyse te verbeteren en ECG-bewaking en valdetectie aan te bieden. Deze functies brengen het in direct gezelschap van de Apple Watch en Fitbit- en Garmin-smartwatches die de focus op fitness en wellness vergroten.

Comfort: Ideaal om de hele dag te dragen

De Active2 biedt een comfortabele fluorelastomeer rubberen band die gemakkelijk buigt en zweet en vocht afstoot, hoewel hij wel gemakkelijk pluisjes opvangt. Het apparaat is veilig om mee te nemen in het zwembad voor baantjes of ontspannende weken, dankzij een waterdichtheid van 5ATM. De waterslotfunctie was onfeilbaar en gemakkelijk naar believen in en uit te schakelen. U kunt ook vertrouwen op het Gorilla Glass DX+ glas en de MIL-STD-810G duurzaamheidsclassificatie om routinematig gebruik en onderhoud een fluitje van een cent te maken.

Naast de uitgebreide maatvoering voor grotere polsen, voelt de Active2 zich bijna gewichtloos, ondanks het feit dat hij iets zwaarder is geworden dan de 40 mm Active (0,91 ounce versus 0,88 ounce). De platte, slanke band zorgt voor een strakke pasvorm zonder dat extra materiaal in de weg zit tijdens het sporten of stationair. Het lichte ontwerp en de flexibele constructie gaven dit apparaat een bijna gewichtloos gevoel bij gebruik de hele dag, ook tijdens het slapen. In tegenstelling tot sommige wearables, kreeg ik geen zware vlekken toen ik wakker werd van een nacht dat ik het droeg om mijn slaap te controleren.

Image
Image

Hoewel het een sportief randje heeft, is de band vervangbaar voor een meer formele stijl, en de kleuropties voegen een persoonlijkheid toe die wedijvert met modellen van merken zoals Apple, Fitbit en Garmin. Breng kleurcoördinatie verder door uw favoriete tinten toe te voegen met behulp van de My Style-wijzerplaat. Zelfs als je bij basic zwart blijft, biedt de Active2 een sterke behuizing voor 24/7 gebruik als een smartwatch die mooi past bij dagelijks gebruik.

Prestaties: een sterk verbeterde fitnesstracker

Een apparaat genaamd Active2 zou de karbonades moeten hebben om training en welzijn te volgen, en dit horloge levert zelfs beter dan de originele Active. Net als het model van de eerste generatie houdt de Active2 39 verschillende trainingen bij, inclusief automatische logging van populaire oefeningen zoals hardlopen. Tijdens het hardlopen met de Active ervoer ik een teleurstellende en enigszins onnauwkeurige GPS- en hartslagregistratie in vergelijking met een Garmin-apparaat. Dat was niet mijn ervaring met de Active2.

De Active2 biedt een aanzienlijk voordeel ten opzichte van andere smartwatches met ingebouwde loopanalyse.

In vergelijking met een van Garmin's nieuwste en meest atletisch gerichte smartwatches, de Garmin Forerunner 745, was ik aangenaam verrast door hoe goed de Active2 het deed. De Active2 liep op alle gebieden net iets voor op de Garmin, en met een verwaarloosbare marge. Over verschillende runs van 3 en 4 mijl was het gemiddelde tempo slechts enkele seconden, de gemiddelde hartslag verschilde slechts één slag per minuut en de cadans daalde ook binnen één punt.

Ik was ook blij om een VO2 max-analyse te zien. Hoewel de schalen verschillen van de haakjes van Garmin, plaatsten beide me op hetzelfde niveau op basis van mijn leeftijd en andere statistieken. De Active2 biedt ook een aanzienlijke voorsprong op de meeste Garmin en andere op fitness gerichte smartwatches met ingebouwde loopanalyse.

Als je ooit nieuwsgierig bent geweest naar hoe efficiënt je bent, kunnen de Active2 en de Samsung He alth-app je helpen te begrijpen waar je kunt verbeteren met contacttijd, hoeveel lucht je krijgt bij elke stap, of zelfs hoe stijf jouw bewegingen zijn. Ik waardeerde het inzicht en vond het precies goed met wat ik al weet over mijn manier van lopen door persoonlijke analyse met professionals.

Een apparaat genaamd Active2 zou de karbonades moeten hebben om training en welzijn te volgen, en dit horloge levert zelfs beter dan de originele Active.

De Active2 presteerde met vlag en wimpel buiten het hardlopen, detecteerde automatisch loop- en fietstrainingen, hield slaapcycli bij en moedigde beweging gedurende de dag aan. Ik kreeg een kick van de vriendelijke geanimeerde figuren die opdoken als ik niet binnen een uur had bewogen, wat suggereerde dat ik een wandeling zou maken of me uit moest rekken - en een schouderklopje gaf toen ik begon en in beweging bleef.

Batterij: geen uitblinker maar consistent

Samsung suggereert dat de Active2 43 uur meegaat in de aluminium versie en 60 uur in het roestvrijstalen model. De bewering dat dit een meerdaags apparaat is, klopt precies. Ik zag een consistente looptijd van 2,5 tot drie dagen, afhankelijk van hoe ik het gebruikte. Bij het streamen van Spotify-muziek of het inschakelen van het altijd-aan-scherm tijdens het hardlopen, is de batterij voorspelbaar sneller leeg.

Als je hoopt de batterij verder uit te breiden, is de energiebesparende modus de moeite waard om toe te passen. Het draadloze oplaadhulpstuk geeft handig de verwachte oplaadtijd weer, afhankelijk van hoe leeg de batterij is. Van volledig leeg tot 100 procent, ik heb een solide oplaadtijd van 1 uur en 40 minuten geregistreerd.

Ik zag een consistente looptijd van 2,5 tot drie dagen, afhankelijk van hoe ik het gebruikte. Bij het streamen van Spotify-muziek of het inschakelen van het altijd-aan-scherm tijdens het hardlopen, is de batterij voorspelbaar sneller leeg.

Software: Tizen OS levert een goed afgeronde smartwatch-ervaring

De Active2 draait op Tizen OS, dat een uitgebreide selectie van wijzerplaataanpassingen en toegang tot de Galaxy Store biedt voor nog meer of andere gaming-, productiviteits- of entertainment-apps. Voor virtuele hulp is er Bixby, dat aanzienlijk is verbeterd sinds de versie in de Active, plus Samsung Pay voor snelle portemonneevrije betalingen.

De Active2 wordt ook geleverd met Spotify, waarvan je kunt genieten met of zonder koptelefoon, dankzij de verrassend luide en degelijke ingebouwde luidspreker. Met een premium Spotify-account kun je ook afspeellijsten naar het apparaat downloaden om als zelfstandige muziekspeler te gebruiken.

Android-gebruikers genieten van het gemak van reageren op e-mails, oproepen en berichten rechtstreeks vanaf de Active2 (wanneer deze in de buurt is en verbonden is) met standaardantwoorden, emoji's en zelfs spraakinvoer en handgetekende reacties. Er is ook een nieuwe SOS-functie waarmee je een contactpersoon kunt waarschuwen als je bent gevallen. Al deze functies zijn toegankelijker gemaakt in de stand-alone modus met het LTE-model. Gebruikers van Samsung Galaxy-smartphones genieten van nog meer symbiose met hun telefoons met functies zoals Wireless PowerShare en ECG-monitoring van de Samsung He alth-app.

Image
Image

Hoewel de Active2 compatibel is met zowel iOS als Android, ervaarde ik een soepelere en completere ervaring op Android nadat ik het horloge op beide besturingssystemen had aangesloten. Android-gebruikers profiteren van een veel sneller en naadloos koppelingsproces met de Gear-app, die een ingebouwde bibliotheek met wijzerplaten heeft voor eenvoudige aanpassing.

Samsung He alth voor Android biedt ook toegang tot die nieuwe geavanceerde statistieken zoals VO2 max en analyse van hardloopprestaties, samen met veel gedetailleerdere grafieken die overeenkomen met alle gezondheidsgegevens die de Active2 op de achtergrond vastlegt, zoals hartslag, slaap en stressniveaus. Als je een iPhone hebt, krijg je de basis, maar mis je helaas al deze geavanceerde voordelen.

Bottom Line

De Samsung Galaxy Watch Active2 begint bij $ 250 voor het Bluetooth-model of $ 270 voor de LTE-versie. Deze prijspunten plaatsen dit horloge nog steeds onder de topmodellen die een premie vragen van meer dan $ 400. Zelfs met de standaard Bluetooth en Wi-Fi verbonden Active2, vindt u een reeks apps en tools die de meeste smartwatch-behoeften dekken. Van automatische fitnesstracking en enkele geavanceerde gezondheidsstatistieken tot oproep- en sms-respons en muziekopslag, deze kleine en capabele wearable is multitalent en redelijk geprijsd voor zijn capaciteiten.

Samsung Galaxy Watch Active 2 vs. Fitbit Sense

De Fitbit Sense is de premium smartwatch van het merk Fitbit, geprijsd op $ 300, hoewel het mogelijk is om hem te vinden voor bijna $ 250. Net als de Active2 biedt de Fitbit personalisatie van de wijzerplaat, hartslagmeting, ingebouwde GPS, contactloos betalen en automatische training en het volgen van activiteiten gedurende de hele dag.

Voor wellnessliefhebbers onderscheidt de Sense zich met geavanceerde sensoren voor SPO2- en ECG-monitoring en het volgen van huidtemperatuur, ademhaling, hartslagvariabiliteit en stressniveaus. Hoewel de Active2 alleen ECG-monitoring biedt met een Galaxy-telefoon, spreekt hij hardlopers aan met meer geavanceerde vormanalyse, coaching en VO2 max-analyse. De Sense biedt misschien geen geavanceerde hardloopanalyse, maar biedt wel een schatting van de VO2 max, verpakt als een cardiofitnessscore.

Beide wearables werken goed met iOS- en Android-telefoons, hoewel Fitbit systeemonafhankelijker is. Hoewel beide stijlvolle en sportieve horloges zijn, is het vierkante gezicht van de Fitbit Sense niet voor iedereen geschikt. Het is ook een beetje zwaarder met 1,64 gram, terwijl de lichtste Active2 minder dan 1 gram weegt. De Fitbit Sense biedt echter ook ongeveer zes dagen batterijduur, wat ongeveer twee keer meer is dan de Active2.

Een veelzijdige fitness-forward smartwatch voor Android-gebruikers

De Samsung Galaxy Watch Active2 doet zijn naam eer aan als een wearable die een actieve levensstijl helpt promoten en matchen met een slank en duurzaam ontwerp, geavanceerde hardloopstatistieken, ECG-monitoring en een royale reeks apps en verbonden functies. De volledige aanpassing die beschikbaar is op met name Android- en Samsung Galaxy-smartphones, maakt de Active2 een aantrekkelijke smartwatch-keuze voor niet-iOS-gebruikers.

Specs

  • Productnaam Galaxy Watch Active2
  • Product Merk Samsung
  • UPC 887276359748
  • Releasedatum augustus 2019
  • Gewicht 1.28 oz.
  • Productafmetingen 1,73 x 1,72 x 0,43 inch.
  • Kleur Aqua Black, Cloud Silver, Pink Gold, Rose Gold
  • Prijs $250 tot $270
  • Garantie 1 jaar
  • Compatibiliteit iOS, Android
  • Platform Tizen OS
  • Batterijcapaciteit 340mAh en 247mAh
  • Waterdicht 5ATM
  • Connectiviteit Bluetooth, Wi-Fi, LTE

Aanbevolen: