Samsung Galaxy S10 Review: een echt elite, premium smartphone

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy S10 Review: een echt elite, premium smartphone
Samsung Galaxy S10 Review: een echt elite, premium smartphone
Anonim

Bottom Line

Ondanks een vlekkerige vingerafdruksensor, is de Samsung Galaxy S10 een mooie en briljante smartphone en een van de beste high-end handsets van 2019 tot nu toe.

Samsung Galaxy S10

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy S10 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Samsung Galaxy S9 van vorig jaar was een uitstekende telefoon. Maar met een ontwerp dat is overgenomen van de Galaxy S8 - in een tijd waarin andere smartphonemakers tot het uiterste gingen - ontbrak het gewoon een bepaalde vonk in vergelijking met veel van de premium smartphone-concurrentie. De Samsung Galaxy S10, die begin 2019 werd uitgebracht, heeft die vonk weer aangewakkerd.

Met een nieuw perforatieontwerp waarmee Samsung bijna het hele gezicht van de telefoon kan bedekken met een prachtig dynamisch OLED-scherm, imponeert de Galaxy S10 op een manier die maar weinig andere telefoons kunnen evenaren. En in de typische Samsung-vlaggenschipmode zit het boordevol kracht en geavanceerde technologie, hoewel het ook wordt geleverd met een behoorlijk aanzienlijke prijsstijging ten opzichte van het model van vorig jaar.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ontwerp: een prachtig nieuw gezicht

De Samsung Galaxy S10 is een onderscheidende en mooie smartphone. Het is het eerste grote apparaat dat een zogenaamd 'perforatiescherm' gebruikt, wat betekent dat het scherm een klein gaatje heeft dat is uitgesneden om in de selfie-camera aan de voorkant te passen. Dit is anders dan de grotere "inkeping" van de camera aan de bovenkant van het Apple iPhone XS-scherm en veel Android-smartphones.

De perforatie van de Galaxy S10 elimineert dat grote deel van de rand boven het scherm die we op de Galaxy S9 zagen, en de rand onder het scherm is ook kleiner. Het scherm is niet helemaal van rand tot rand zoals op de iPhone XS (uiteraard opzij), maar het bereikt een soortgelijk eindresultaat dat des te meeslepender en opvallender is.

Het eindresultaat is natuurlijk een gat in het scherm, wat even wennen is. Het steekt uit bij het spelen van games of het bekijken van een video op volledig scherm, en kan er een beetje misplaatst uitzien bij het gebruik van sommige apps. We gaven echter de voorkeur aan dit perforatie-ontwerp en vonden het een stuk minder opdringerig dan de inkepingen op andere telefoons.

Buiten de perforatie blijft de Galaxy S10 grotendeels hetzelfde bekende silhouet als de nieuwste smartphones. Het heeft een glazen achterkant en een aluminium frame dat taps toeloopt om het gebogen scherm aan de zijkanten te ontmoeten. Het is verkrijgbaar in verschillende reflecterende afwerkingen: Prism White, Prism Black, Prism Blue en Prism Green. Ons Prism White-model is bijzonder aantrekkelijk, met flitsen van blauw en roze wanneer het licht vangt.

We gaven eigenlijk de voorkeur aan het perforatieontwerp en vonden het een stuk minder opdringerig dan de inkepingen op andere telefoons.

Hoewel de Galaxy S10 een prachtig toestel is dat een gedurfdere indruk maakt dan eerdere modellen, heeft Samsung een aantal wijzigingen aangebracht in hun biometrische kenmerken die de algehele ervaring niet ten goede komen. De eerste was om de vingerafdruksensor in het scherm zelf te plaatsen, vlak bij de onderkant. Dit is een recente toevoeging aan smartphones, zoals te zien is in de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 Pro, hoewel de optische in-display-sensor op de Galaxy S10 anders is dan de ultrasone sensoren in die rivalen.

We vonden deze nieuwe sensor inconsistent. Je moet stevig tegen het glas drukken om een solide meting te krijgen, en zelfs toen was het een schot in de roos bij het herkennen van onze vinger. Het is misschien coole en flitsende nieuwe technologie, maar we hebben liever het oude soort achterop gemonteerde sensor die betrouwbaarder werkt.

De Galaxy S10 heeft ook de irissensor die in eerdere modellen werd gebruikt, afgedankt. Dat vermindert de op camera's gebaseerde beveiligingsfunctionaliteit, die voorheen gezichts- en irisscanning kon combineren voor een veiliger resultaat. Zoals het nu is, staat de Galaxy S10 2D-gezichtsscanoptie ver af van de 3D-scanning die beschikbaar is in de iPhone XS, en kan mogelijk voor de gek gehouden worden door een foto van je gezicht. Tussen de inconsistente vingerafdruksensor en de verzwakte camerabeveiliging, willen sommige gebruikers misschien vertrouwen op een pincode voor beveiliging.

De Galaxy S10 heeft een IP68-classificatie voor stof- en waterbestendigheid en kan een duik in maximaal 1,5 meter water gedurende maximaal 30 minuten overleven. Het heeft ook een 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan de onderkant in de buurt van de USB-C-poort. De Galaxy S10 is verkrijgbaar met 128 GB of 512 GB interne opslag, maar hij heeft ook een microSD-slot als je meer ruimte nodig hebt.

De Galaxy S10 is ook compatibel met een aantal belangrijke accessoires van Samsung. Het kan worden aangesloten op een Gear VR-headset voor leuke virtual reality-ervaringen, en het heeft ook een functie genaamd Samsung DeX waarmee je het via een USB-C naar HDMI-kabel (apart verkrijgbaar) op een externe monitor kunt aansluiten om een desktop-pc te simuleren. Samsung verpakt zijn vlaggenschiptelefoons altijd met extra voordelen, en de Galaxy S10 is geen uitzondering.

Bekijk onze gids voor het ontgrendelen van Samsung-telefoons.

Image
Image

Configuratieproces: niet erg moeilijk

Het duurt niet lang om de Galaxy S10 aan de gang te krijgen. Zodra uw simkaart in de pop-outsleuf aan de bovenkant is geplaatst, houdt u de aan/uit-knop aan de rechterkant van de telefoon ingedrukt om deze in te schakelen.

Vanaf daar is het gewoon een kwestie van door de volgende aanwijzingen bladeren, inclusief het accepteren van de algemene voorwaarden en het privacybeleid, inloggen op uw Google-account en kiezen of u een back-up wilt laden vanuit de cloud of gegevens wilt overbrengen van een andere lokale telefoon. Het is allemaal heel eenvoudig en duurt maar een paar minuten, tenzij u een back-up downloadt of gegevens overdraagt.

Image
Image

Prestaties: serieuze snelheid

De Samsung Galaxy S10 is voorzien van Qualcomm's nieuwe Snapdragon 855-processor, en het is het meest premium system-on-a-chip voor Android-telefoons, met meer kracht en snelheid dan de Snapdragon 845 die te zien is in de Google Pixel 3, OnePlus 6T, en zelfs Samsung's eigen Galaxy S9 en Galaxy Note 9.

Deze krachtige chip is gekoppeld aan een royale 8GB RAM, die ervoor zorgt dat de telefoon nooit vastloopt tijdens multitasking.

Eén gebruikersinterface voelt gestroomlijnder en nuttiger aan dan eerdere Samsung-interfaces, en het voelt alsof er minder onnodige functies zijn.

De Galaxy S10 is indrukwekkend snel tijdens dagelijks gebruik. Android 9 Pie omzeilen met de nieuwe One UI-interface van Samsung is soepel en moeiteloos, apps en games worden snel geladen en er is zelden een storing in zicht. Krachtige games zoals Asph alt 9: Legends en PUBG Mobile liepen beide net zo soepel als we ze op elk apparaat hebben gezien.

Benchmark-testen bevestigen ook de upgrade. In de PCMark Work 2.0-test scoorde de Galaxy S10 9. 276, bijna 2.000 punten hoger dan de Galaxy S9 en Note 9. In de resource-intensieve Car Chase-test van GFXBench was het verschil veel bescheidener, met een stijging tot 21 frames per seconde van 19 fps op de Galaxy S9 en dezelfde maximale score van 60 fps op de GFXBench T-Rex-test.

Bekijk onze gids voor Samsung Galaxy-telefoons.

Connectiviteit: Werkt goed

Bij gebruik van de Samsung Galaxy S10 op het 4G LTE-netwerk van Verizon, ongeveer 10 mijl ten noorden van het centrum van Chicago, zagen we typische snelheden van ongeveer 32 tot 36 Mbps download en 3 tot 6 Mbps upload, met een zeldzame piek van 48 Mbps download en bijna 9 Mbps-upload. De typische snelheid ligt vrij dicht bij de testresultaten van andere handsets zoals de Galaxy S9 en iPhone XS Max.

Hoe dan ook, surfen op internet, video's streamen en inhoud downloaden voelde allemaal heel snel aan met de Galaxy S10, of het nu op LTE of Wi-Fi was. Het ondersteunt zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi.

Image
Image

Weergavekwaliteit: de beste

Simpel gezegd, er is tegenwoordig geen beter smartphonescherm op de markt dan dat van de Galaxy S10. Samsung leidt al jaren het peloton in deze ruimte en levert zelfs de panelen voor rivaliserende telefoons zoals de iPhone XS. Maar het Dynamic AMOLED Infinity-O-display van de S10 vertegenwoordigt weer een nieuwe stap voorwaarts.

De Galaxy S10 heeft een gedurfd en levendig 6,1-inch scherm met indrukwekkend contrast en diepe zwartwaarden. Het is ook HDR10+-gecertificeerd met een briljant dynamisch bereik. Ondertussen is de Quad HD+-resolutie van 3.040 x 1.440 verpakt in 550 pixels per inch en zorgt ervoor dat tekst en media met hoge resolutie er helder en fantastisch uitzien. Het is ook helderder dan het paneel van de Galaxy S9, wat helpt bij de leesbaarheid in zonlicht.

Geluidskwaliteit: Luid en duidelijk

De Galaxy S10 produceert geweldig stereogeluid met één luidspreker aan de onderkant van de telefoon en een andere in het kleine oortje boven het scherm. Het kan natuurlijk niet tippen aan speciale luidsprekers, maar het afspelen van muziek en media is nog steeds luid en duidelijk. Het inschakelen van Dolby Atmos-ondersteuning voegt ook wat meer rijkdom en ruimte toe aan het geluid.

Speakerphone is net zo duidelijk en gemakkelijk te horen, en de gesprekskwaliteit was aan beide kanten uitstekend met onze Verizon 4G LTE-service.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: verdrievoudig de opties

Samsung is met de Galaxy S10 all-in gegaan in de trend met meerdere camera's: dit apparaat heeft drie camera's aan de achterkant. De belangrijkste groothoeklens is vergelijkbaar met die van de Galaxy S9, met een 12-megapixelcamera die automatisch (of handmatig) kan wisselen tussen f/1.5 en f/2.4 diafragma-instellingen, die breder worden om meer licht binnen te laten of strakker worden om vast te leggen meer details als er veel licht is.

Nieuw naast die camera is een 12-megapixel (f/2.4) telelenscamera die het soort 2x optische zoom mogelijk maakt dat te zien is op de meeste andere dual-camera arrays, evenals een unieke 16-megapixel (f /2.2) ultrabrede camera met een verbluffend gezichtsveld van 123 graden.

De ultragroothoeklens is een functie waarvan we tot nu toe niet wisten dat we ze nodig hadden. In de camera-app wordt het bestempeld als "0.5 Zoom" omdat het zo veel terugtrekt in vergelijking met de 77-graden weergave van de standaardcamera. Het beeld is zo extreem dat de ultrabrede foto's er rechtstreeks uit de hardware een beetje vervormd uitzien, zoals een fisheye-lens, maar er is een software-instelling die de voltooide opname automatisch kan corrigeren.

De Galaxy S10 imponeert op een manier die maar weinig andere telefoons kunnen evenaren.

Het komt allemaal neer op een van de meest veelzijdige camera-instellingen voor smartphones die we tot nu toe hebben gebruikt. Het heeft niet het soort indrukwekkende zoomfunctionaliteit als de Huawei P20 Pro en Mate 20 Pro, die beide 3x optische en 5x hybride (optische/digitale) zoom bieden, maar de mogelijkheid om te schakelen tussen drie verschillende weergaven vanuit een vaste positie, speel met het diafragma op de hoofdcamera en speel met geavanceerde instellingen in de Pro-modus maakt het een genot voor de fotograaf.

Zelfs met automatische instellingen ingeschakeld, waren we erg onder de indruk van de resultaten van de camera. De opnamen waren doorgaans zeer gedetailleerd, met levensechte kleuren en een sterk dynamisch bereik. Vergeleken met de iPhone XS Max zagen we doorgaans wat meer detail en levendigheid van de Galaxy S10, hoewel beide in de meeste scenario's uitstekende foto's maken.

Waar de Galaxy S10 een beetje tekortschiet, is bij fotografie bij weinig licht. Onze foto's zagen er goed uit en waren ongeveer vergelijkbaar met wat we van andere vlaggenschiptelefoons hebben gezien, maar Google's Pixel 3 heeft een briljante Night Sight-modus die verrassende details levert in donkere omgevingen, en Huawei's P20 Pro en Mate 20 Pro hebben ook uitstekende nachtstanden.” De functie Scene Optimizer van Samsung wordt geactiveerd tijdens nachtelijke opnamen, maar is gewoon niet zo effectief.

De 10-megapixel (f/1.9) camera aan de voorzijde maakt goede selfies en solide software-ondersteunde portretfoto's met onscherpe achtergrond. Maar het heeft geen echt noemenswaardige nieuwe trucs te bieden.

Lees meer beoordelingen van de beste AT&T-smartphones om te kopen.

Image
Image

Batterij: biedt voordelen

Het batterijpakket van 3 400 mAh in de Galaxy S10 is 400 mAh groter dan het vorige model. En hoewel hij te kampen heeft met een iets groter scherm, is de batterij van de S10 uitgerust om langer mee te gaan en bestand te zijn tegen een zwaardere klap van games, media en meer.

Bij normaal gebruik tijdens het testen sloten we de dag meestal af met een lading van 30-40%, hoewel dagen met zwaarder gebruik ons slechts 10% kostte. Het kan zeker tot het uiterste worden geduwd, en het is niet zo veerkrachtig als het 4, 100 mAh-pakket in de grotere Galaxy S10 + of het 4.000 mAh-pakket in de Galaxy Note 9. De meeste gebruikers zouden echter geen moeite moeten hebben om door een hele dag zonder opwaardering.

Net als andere recente Galaxy S-modellen ondersteunt de Galaxy S10 draadloos opladen, dus je kunt dit gebruiken met een oplaadpad. Deze telefoon introduceert ook een nieuwe Wireless PowerShare-functie, waarmee je een andere Qi-compatibele telefoon tegen de achterkant van de S10 kunt plaatsen om wat van je kracht te delen. Deze functie kan ook worden gebruikt om Samsung's Galaxy Buds-oordopjes en Galaxy Watch Active op te laden, wat een geweldig voordeel is voor liefhebbers van Samsung-hardware.

Image
Image

Software: één gelikte gebruikersinterface

De Galaxy S10 wordt geleverd met Android 9 Pie met daarbovenop Samsung's nieuwe One UI-interface. De vorige Android-skin van Samsung was aantrekkelijk en nuttig, maar One UI heeft een nog schonere nieuwe esthetiek en legt de nadruk op eenvoud.

Het heeft de neiging om menu-opties aan de onderkant van de telefoon te rangschikken, zodat je gemakkelijk met één duim op dingen kunt tikken voordat je scrolt om het hele scherm te vullen. Andere voordelen zijn onder meer een donkere modus, optionele gebarenbediening voor navigatie en nieuwe integratie met Bixby, de virtuele assistent van Samsung. Je kunt hem ook verschillende situationele routines leren voor tijdens het autorijden, vlak voor het slapengaan, enz.

Over het algemeen voelt One UI meer gestroomlijnd en nuttiger dan eerdere Samsung-interfaces, en het voelt alsof er minder onnodige functies zijn verpakt in de Android-ervaring. Op de Galaxy S10 is hij ook nog eens snel en aantrekkelijk.

Kijk eens naar enkele van de andere beste Verizon-smartphones die je kunt kopen.

Prijs: Nogal wat meer

Voor $ 899 voor het 128 GB-model en $ 1, 149 voor de 512 GB-editie, vertegenwoordigt de Galaxy S10 een grote sprong in kosten ten opzichte van de Galaxy S9, die begon bij slechts $ 720 voor het basismodel. Toegegeven, de Galaxy S10 introduceert een groot aantal upgrades en verbeteringen, maar die prijs zal het zeker onbereikbaar maken voor sommige potentiële kopers.

Hoewel de prijs hoog is, bevindt hij zich tegenwoordig nog steeds in de marge van de meest premium telefoons, met de iPhone XS vanaf $ 999 en de lager gespecificeerde Google Pixel voor $ 799. Als je bereid bent om dat soort geld uit te geven, dan denken we dat de Samsung Galaxy S10 absoluut een van de beste telefoons is die je kunt kopen in deze prijsklasse, en dat het de investering waard is voor zo'n krachtig en capabel toestel.

Aan de andere kant, als je van de allure van de Galaxy S10 houdt, maar wat geld wilt besparen, is de Galaxy S10e van $ 749 een optie. Het snijdt een paar belangrijke componenten af en is ook een klein beetje kleiner, maar in onze beperkte tijd tot nu toe hebben we ontdekt dat het een zeer vergelijkbaar apparaat is. Blijf ons volgen voor onze volledige recensie binnenkort.

Image
Image

Samsung Galaxy S10 vs. Apple iPhone XS: welke krachtpatser heeft de overhand?

Samsung vs. Apple is de beslissende strijd van het smartphonetijdperk, en de Galaxy S10 plaatst een nieuwe kijk op de huidige concurrentie. Zowel de Galaxy S10 als de iPhone XS zijn eersteklas (en zeer dure) handsets met eersteklas technologie, prachtige schermen en gestroomlijnde constructies. Afgezien van het belangrijkste verschil in besturingssysteem, lijken ze waarschijnlijk meer op elkaar dan dat ze verschillend zijn.

De Galaxy S10 heeft een mooier scherm, een strakker ontwerp en een veelzijdigere camera-instelling, terwijl de iPhone XS een krachtigere processor heeft en een betere selectie apps in de iOS App Store. De iPhone XS heeft ook een groot voordeel met het Face ID-beveiligingssysteem, waarmee je je telefoon gemakkelijk en veilig ontgrendelt. Ondertussen is het cameragebaseerde beveiligingssysteem van de Galaxy S10 minder veilig en is de in-display vingerafdruksensor niet erg betrouwbaar.

We kunnen gemakkelijk een pleidooi houden voor het kopen van een van deze uitstekende telefoons als je het prijskaartje goed vindt. Maar met de Galaxy S10 voor $ 899 en de iPhone XS voor $ 999, zou dat verschil van $ 100 kunnen helpen meer mensen over te halen naar het aanbod van Samsung.

De Samsung Galaxy S10 is een van de absoluut beste telefoons die je vandaag kunt kopen

Dit apparaat geeft wat frisheid aan Samsungs vertrouwde, veelzijdige benadering van vlaggenschepen. Het is een prachtige telefoon met het meest indrukwekkende scherm op de markt, de opstelling met drie camera's is veelzijdig en toch gebruiksvriendelijk, en er zit veel kracht in. Als je het hoge prijskaartje aankunt, wordt het niet veel beter dan dit.

Specs

  • Productnaam Galaxy S10
  • Product Merk Samsung
  • SKU 887276308807
  • Prijs $899.00
  • Releasedatum maart 2019
  • Gewicht 1.65 oz.
  • Productafmetingen 5,94 x 2,78 x 0,31 inch.
  • Kleurprisma Zwart
  • processor Qualcomm Snapdragon 855
  • RAM 8GB
  • Camera 12MP/12MP/16MP
  • Batterijcapaciteit 3, 400mAh

Aanbevolen: