Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart Review: geweldige waarde, zo niet prestaties

Inhoudsopgave:

Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart Review: geweldige waarde, zo niet prestaties
Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart Review: geweldige waarde, zo niet prestaties
Anonim

Bottom Line

De Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart biedt middenwegprestaties tegen een zeer aantrekkelijke prijs die het overwegen waard maakt.

Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart

Image
Image

We hebben de Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart was niet de snelste of de langzaamste van de beste SD-kaarten die we hebben getest. Het is erin geslaagd om te voldoen aan de minimale schrijfsnelheidclassificaties die op de kaart worden vermeld, maar niet te veel verder. Desalniettemin is deze kaart snel genoeg om 4K-video-opnames aan te kunnen met de meeste spiegelloze camera's die momenteel op de markt zijn. Is het echter genoeg om de cut te maken, of moet je ergens anders kijken?

Image
Image

Ontwerp: Kleurcode

De Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart heeft een zwarte sticker met een bronzen rand aan de zijkant, waar de geadverteerde snelheid van 95 MB/s en 633x wordt weergegeven. Lexar heeft een kleurenschema voor zijn kaarten aangenomen, waarbij brons minder dan 1000x is, zilver 1000x+ en goud 2000x. De meeste fabrikanten gebruiken het snelheidsclassificatieschema van Lexar niet van deze grote getallen gevolgd door een veelvoud, maar voor degenen die nieuwsgierig zijn, het is een weergave van hoeveel sneller de snelheid wordt vergeleken met een cd-rom-drivesnelheid van 150 KB/s. Misschien begrijp je waarom de meeste bedrijven dit niet meer als een bijzonder relevante maatstaf beschouwen.

Het is erin geslaagd om te voldoen aan de minimale schrijfsnelheidclassificaties die op de kaart staan vermeld, maar niet te veel verder dan dit.

Bottom Line

De Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaartkaart is eenvoudig te gebruiken, zoals je waarschijnlijk al geraden had. Haal het eenvoudig uit de verpakking en plaats het in uw apparaat om het te gebruiken.

Prestaties: vergelijkbaar met andere kaarten

De Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart kwam op de tweede plaats in onze schrijfsnelheidstests. Dit is misschien geen bemoedigende uitspraak, maar het is ook niet het einde van de wereld voor de meeste shoppers. Als je deze kaart voornamelijk gebruikt voor video-opnames, is de snelheid die deze kaart biedt waarschijnlijk voldoende, maar laten we de resultaten eens nader bekijken.

We hebben sequentiële schrijfsnelheden getest in CrystalDiskMark met een 1 GiB-test gedurende 9 herhalingen. De Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart registreerde 44 MB/s in deze benchmark. Vervolgens hebben we een vergelijkbare test uitgevoerd met Blackmagic Disk Speed Test met behulp van de 5 GB-stresstest. In deze test haalde de Lexar slechts 30 MB/s. Dit is een beetje te dicht voor comfort bij de vloer van de U3-snelheidsnorm, maar het gaat wel.

Leessnelheden waren precies in lijn met zowat elke andere UHS-I-kaart die we hebben getest. De Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart toonde 89 MB/s in CrystalDiskMark en 93 MB/s in Blackmagic's test.

Om deze cijfers in perspectief te plaatsen, zelfs als deze kaart slechts de 30 MB/s ha alt die we in onze slechtste test zagen, zou hij nog steeds video kunnen opnemen met de hoogste bitrates die vereist zijn voor 4K-opname door de Sony A7R IV of Panasonic Lumix GH5. Dit alles om te zeggen dat hoewel deze kaart geen prijzen wint op snelheid, hij toch veel gebruikers zal dienen zonder incidenten.

Image
Image

Bottom Line

De Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart kost slechts $ 40, een echt koopje voor zijn 256 GB. Dit komt neer op slechts $ 0,15/GB, de goedkoopste van de kaarten die expliciet zijn getest in onze verzameling. Als je veel opslagruimte nodig hebt en niet veel te besteden hebt, zal deze kaart natuurlijk bovenaan je lijst komen te staan.

Lexar Professional 633x versus Polaroid 64 GB SDXC

Polaroid maakt een van de snelste UHS-I-kaarten in onze tests. Hun 64 GB-kaart registreerde tussen 51 en 74 MB/s in respectievelijk CrystalDiskMark en Blackmagic Disk Speed Test. Dit maakt hem zelfs op zijn slechtste dag sneller dan de Lexar. Met $ 0,51/GB kost de Polaroid echter bijna net zoveel als de Lexar, ondanks dat het 1/4e van de capaciteit is.

Adequate prestaties voor een spotprijs

De Lexar Professional 633x 256GB SDXC-kaart is niet snel genoeg om extra aandacht te krijgen, maar levert voldoende prestaties om de gemiddelde gebruiker alles te geven wat hij nodig heeft om de klus te klaren. Deze kaart is een goede verkoop verwijderd van de beste kaart voor het geld, maar is momenteel gewoon verlegen om de beste aanbeveling te zijn.

Specs

  • Productnaam Professional 633x 256GB SDXC-kaart
  • Product Merk Lexar
  • SKU B00OD71FKU
  • Prijs $40.00
  • Releasedatum november 2014
  • Kaarttype SDXC
  • Opslag 64GB
  • Bustype UHS-II
  • Snelheidsklasse 10
  • UHS-snelheidsklasse U3
  • Videosnelheidsklasse V90
  • Garantie Beperkte levensduur

Aanbevolen: