Samsung Galaxy Tab A (2020) Review: één belangrijke functie ontbreekt

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Tab A (2020) Review: één belangrijke functie ontbreekt
Samsung Galaxy Tab A (2020) Review: één belangrijke functie ontbreekt
Anonim

Bottom Line

De Galaxy Tab A 2020 is een fatsoenlijke kleine tablet, maar hij v alt een beetje tegen in vergelijking met de andere aanbiedingen van Samsung.

Samsung Galaxy Tab A 10,1-inch

Image
Image

Samsung wordt al lang beschouwd als een leider op het gebied van innovatie van mobiele apparaten, dus zoals de meeste mensen was ik verheugd om te horen over de release van de budget Galaxy Tab 2020. Ik was benieuwd wat deze betaalbare kleine tablet te bieden had in termen van van ontwerp, functies en specificaties. Na bijna een maand de Samsung Galaxy Tab A 2020 te hebben getest, was het niet precies wat ik ervan verwachtte. Hier is mijn volledige recensie van de 8,4-inch Tab A.

Ontwerp: Goedkopere materialen

De Galaxy Tab A is compact en lichtgewicht en weegt slechts 10,6 gram. Je kunt hem gemakkelijk in één hand houden, want hij is slechts 7,95 centimeter lang en 4,93 breed. Het voelt echter niet zo stevig aan als andere Samsung-tablets zoals de Tab S6. De achterkant van de Tab A voelt alsof hij is gemaakt van een plasticachtig materiaal, in plaats van aluminium of glasachtige andere mobiele apparaten van Samsung. De achterkant vertoont ook slecht vingerafdrukken.

Aan de positieve kant heeft de tablet een koptelefoonaansluiting bovenop voor het aansluiten van een koptelefoon of een externe luidspreker. Het heeft een USB-C-connector aan de onderkant en een ingebouwde simkaart die u kunt aansluiten op uw favoriete draadloze provider (het is compatibel met de grote providers).

Image
Image

Weergave: Goed, niet geweldig

Het 8,4-inch scherm is redelijk duidelijk, maar het is niets bijzonders. Het heeft een 1920 x 1200 WUXGA-resolutie en een kleurdiepte van 16 miljoen. Shows, films, YouTube-video's en TikTok-video's worden mooi weergegeven, maar je kunt een verschil zien als je het naast de Galaxy Tab S6 speelt (die 2560 x 1600 weergeeft).

Tekst wordt duidelijk weergegeven wanneer ik op internet surf of een e-mail lees, maar ik merkte dat ik de Tab A omhoog hield in de richting van mijn gezicht als ik buiten in direct zonlicht stond. Tab A heeft een buitenmodel, waardoor het buitenbeeld iets is verbeterd. Maar het miste nog steeds een deel van de diepte en het contrast die ik op andere Samsung-apparaten zie.

Prestaties: Samsung Exynos 7904

De Galaxy Tab 2020 heeft een 1,8 GHz Octa-Core-processor, de Samsung Exynos 7904. Hij heeft 3 GB RAM en 32 GB ingebouwde opslag. U kunt de opslag echter uitbreiden tot 512 MB. Dit is geen ideale tablet voor productiviteit, omdat het simpelweg niet de verwerkingssnelheid heeft. Het blijft soms achter bij het oriënteren tussen landschaps- en portretmodus, en het is meestal een beetje sloom als het gaat om het gelijktijdig beheren van meerdere taken. Het aanraakscherm is ook enigszins overgevoelig en ik merkte dat de tablet vaak voorbij mijn gewenste doel scrolde.

Op PCMark Work 2.0 scoorde het een 5406, wat ongeveer 40% minder is dan de Snapdragon 855-chip. Op Geekbench 5 kreeg het een single-core score van 272 en een multi-core score van 913.

Image
Image

Productiviteit: geen S Pen toegestaan

De Galaxy Tab A is niet compatibel met een versie van de S Pen. Dit was een enorme teleurstelling, aangezien veel gebruikers (waaronder ikzelf) graag de mogelijkheid hebben om de S Pen te gebruiken, en eerdere versies van de Tab A waren compatibel met de stylus.

Dit is een tablet die is ontworpen voor communicatie, niet voor productiviteit. Het is ideaal voor videogesprekken, berichten, e-mailen en sociale media. Het is ook een goede optie als entertainmentapparaat voor onderweg om films en shows te bekijken of te surfen op het web.

Audio: Niet slecht

Tab A 2020 heeft twee luidsprekers aan de onderkant van de tablet. Het lijkt geen speciale audio-afstemming of ondersteuning voor Dolby Atmos te hebben, maar de audio klinkt redelijk goed, en het is een van de meer bewonderenswaardige functies van de tablet. Als ik naar een programma kijk, is het geluid rijk en meeslepend. Gesprekken klinken ook duidelijk en ik heb zelden problemen om de andere partij te horen.

Image
Image

Netwerk: werkt met de grote mobiele providers

De Galaxy Tab A werkt op de 2,4 en 5GHz wifi-banden. Het feit dat Tab A zo'n betaalbare LTE-tablet is, lijkt hem te onderscheiden. Het werkt op 3G- en 4G-netwerken en het werkt met de grote providers (Verizon, Sprint/T-Mobile en AT&T). Ik heb de tablet getest op het Sprint/T-Mobile-netwerk bij mij thuis, ongeveer 25 kilometer buiten Raleigh, NC. Thuis kan ik ongeveer 10 Mbps (download) en 2 Mbps (upload) halen, maar de provider die ik heb is notoir traag in mijn regio.

Toen ik op wifi sprong, namen de snelheden exponentieel toe en kon ik 123/39 Mbps klokken.

Bottom Line

De Tab A 2020 heeft een 5 MP camera aan de voorkant en er zijn behoorlijke selfies voor nodig. Ik zou dit echter niet als mijn favoriete camera gebruiken. De achteruitrijcamera is 8 MP en heeft geen flitser. Het heeft autofocus, een pro-modus en een paar andere functies. Het is echter niet te vergelijken met de camera die je op een moderne vlaggenschiptelefoon zou zien. De videoresolutie is maximaal bij FHD op zowel de camera aan de voorkant als aan de achterkant. Je kunt binnen of overdag in een mum van tijd foto's en video's maken, maar de kwaliteit van de nachtelijke camera is niet erg goed.

Batterij: gaat een hele dag mee

De 5000 mAh-batterij gaat tot 12 uur video-afspeeltijd mee. Ik ging naar de instellingen en selecteerde een aantal batterijverbruikende opties om te zien hoeveel batterijtijd ik uit het apparaat kon halen. Ik heb de helderheid op de maximale instelling gezet en de time-out van het scherm op 30 minuten gezet, en ik kon een hele dag aan en uit om Tab A te gebruiken.

Het heeft een snelladende USB-C-poort en het duurde drie en een half uur om de batterij volledig op te laden (van ongeveer 10% vol).

Software: Android 9, (nog) niet Android 10

De Galaxy Tab A draait op Android 9. Hij heeft nog geen software-upgrade naar Android 10, maar dat zou in de nabije toekomst moeten komen.

Tab A heeft gezichtsherkenning en je kunt ook een patroon instellen om je scherm te ontgrendelen. Het heeft echter niet een aantal van de andere biometrie zoals een irisscanner.

Image
Image

Bottom Line

De Samsung Galaxy Tab A wordt verkocht voor tussen de $ 240 en $ 280, afhankelijk van welke provider je hebt. Dit is een betaalbare prijs voor een LTE-tablet en de lage prijs lijkt het grootste voordeel van de tablet te zijn.

Samsung Galaxy Tab A 2020 vs. Amazon Fire HD 8 Plus Tab

De Fire HD 8 Plus is een andere goede optie als budgettablet, met een 2 GHz quad-coreprocessor, 3 GB RAM, 32 GB of 64 GB opslagruimte en een MicroSD-slot dat tot een TB aan opslag. Het biedt Alexa en een gamemodus voor een betere, afleidingsvrije game-ervaring. De camera op de Fire Tab is echter niet geweldig, omdat de camera's aan de voor- en achterkant slechts 2 MP zijn. De Fire Tab staat ook geen mobiele verbinding toe. De Samsung Galaxy Tab A heeft enkele voordelen, zoals een betere camera aan de voor- en achterkant, LTE-connectiviteit en biometrie, maar je beta alt meer voor die toevoegingen. Als je gewoon een basistabblad wilt voor gamen, e-mailen en programma's kijken op de bank, dan vind je de Fire Tab leuk. Als u een tablet wilt die u onderweg kunt gebruiken, zult u Tab A leuk vinden.

Het is geen slechte tablet, maar het wauwt gewoon niet

Het gebrek aan S Pen-ondersteuning is buitengewoon teleurstellend, maar ik kan niet te hard zijn voor een tablet van minder dan $ 300 met een octa-coreprocessor, biometrie, degelijke camera's aan de voor- en achterkant en LTE-connectiviteit.

Specs

  • Productnaam Galaxy Tab A 10,1-inch
  • Product Merk Samsung
  • Prijs $200.00
  • Gewicht 10,9 oz.
  • Productafmetingen 7,95 x 4,93 x 0,28 inch.
  • Scherm 8.4
  • Schermresolutie 920 x 1200 WUXGA (16M kleurdiepte)
  • Processor 1.8 Ghz Octa-core Exynos 7904
  • RAM 3GB
  • Opslag 32 MB, uitbreidbaar 512 MB
  • Camera 8 MP (achter), 5 MP (voor)
  • Batterijcapaciteit 5000 mAh (tot 12 uur video-afspeeltijd)
  • Mobiele connectiviteit 3G, 4G
  • Bluetooth-versie 5.0, A2DP, AVRCP, DI, HFP, HID, HOGP, HSP, MAP, OPP, PAN, PBAP-profielen

Aanbevolen: