Samsung Galaxy-smartphones krijgen belangrijke UI-update

Samsung Galaxy-smartphones krijgen belangrijke UI-update
Samsung Galaxy-smartphones krijgen belangrijke UI-update
Anonim

Samsung Galaxy-smartphones staan op het punt een geweldige facelift te krijgen die de overgang zou kunnen vergemakkelijken voor klanten die overwegen de overstap van een iPhone te maken.

Tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie op dinsdag heeft Samsung details aangekondigd over de aanstaande One UI 4-software-update. One UI 4 is sinds september beschikbaar in bètavorm, maar dit is de eerste keer dat Samsung de verschillende functies officieel heeft beschreven.

Image
Image

Samsung's One UI 4 brengt een aantal handige ingrediënten naar de smartphonetafel, waaronder een reeks nieuwe haptische feedback en geluidstriggers die worden geactiveerd wanneer je bepaalde acties uitvoert, zoals het instellen van een alarm of het gebruik van de vingerafdruksensor van het apparaat.

Veel van de nieuwe toevoegingen kunnen echter bekend voorkomen bij iPhone-gebruikers. One UI 4 brengt afgeronde widgets die bijvoorbeeld vergelijkbaar zijn met de gebruikersinterface van Apple, en het bedrijf zal gebruikers nu een AR-emoji laten instellen als je profielfoto, vergelijkbaar met hoe iPhone-gebruikers hun Memoji kunnen instellen als hun Apple ID-foto.

One UI 4 laat je ook van de foto- naar de videomodus gaan door gewoon vanaf de camerasluiter omhoog te slepen, wat niet verschilt van hoe Apple's QuickTake-functie werkt in zijn camera-app, hoewel de methode van Apple iets gecompliceerder is. De aanstaande UI-vernieuwing van Samsung voegt ook enkele privacyfuncties toe, waardoor gebruikers kunnen kiezen of ze locatiegegevens aan apps willen geven. Apple introduceerde deze functie vorig jaar met iOS 14.

De update wordt officieel aan het einde van het jaar gelanceerd en wordt eerst uitgerold naar de Galaxy S21-serie voordat hij naar andere apparaten gaat.

Aanbevolen: