Huawei P30 Pro Review: waarom ik nog steeds van deze telefoon hou

Inhoudsopgave:

Huawei P30 Pro Review: waarom ik nog steeds van deze telefoon hou
Huawei P30 Pro Review: waarom ik nog steeds van deze telefoon hou
Anonim

Bottom Line

Een gebruiksvriendelijke telefoon met een van de beste smartphonecamera's op de markt.

Huawei P30 Pro

Image
Image

We hebben de Huawei P30 Pro gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Huawei heeft zijn deel van de controverse gehad, maar het is nog steeds een van de grootste smartphonefabrikanten ter wereld. Ondanks een verbod op sommige Huawei-netwerkapparaten in de VS en andere landen, zijn veel Huawei-telefoons goed ontvangen, zoals de P30 Pro-telefoon van het merk, die in 2019 voor het eerst op de markt kwam. Huawei heeft de P30 Pro in juni 2020 opnieuw uitgebracht. Wat is er zo speciaal aan de P30 Pro? Ik heb de P30 Pro een maand lang getest om erachter te komen en het ontwerp, de prestaties, de connectiviteit, het beeldscherm, het geluid, de camera, de batterij en de software te evalueren.

Ontwerp: een prachtige telefoon

Huawei P30 is een van de aantrekkelijkste smartphones die ik ooit heb gezien. Met een infinity-stijl display dat iets rond de zijkanten loopt. De nieuwere versie is verkrijgbaar in drie kleuren: Silver Frost, Aurora of Black. Ik heb de zwarte versie getest. In tegenstelling tot Samsung en Apple, die profiteren van chemisch gecoat Corning Gorilla Glass, adverteert Huawei niet met Gorilla Glass op zijn P30 Pro. De telefoon lijkt gemaakt te zijn van een aluminiumlegering en gehard glas.

De P30 Pro is echter nog steeds voldoende duurzaam, met een waterbestendigheidsclassificatie van IP68. Ik heb het meerdere keren nat gemaakt en het hield perfect stand. Ik liet het zelfs in stilstaand water vallen en liet het ongeveer 10 minuten staan. Ik heb tijdens mijn testmaand geen hoesje of schermbeschermer op het apparaat geplaatst. Ik heb de P30 Pro zelfs een paar keer op een betonnen vloer laten vallen en het apparaat heeft niet eens krassen gemaakt. De achterkant van het apparaat vertoont vingerafdrukken en vegen, iets wat ik niet leuk vond aan de telefoon. De P30 Pro gebruikt een USB-C-connector en heeft geen hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm.

Image
Image

Prestaties: HUAWEI Kirin 980

De originele P30 Pro kwam in twee versies: een versie met 6 GB RAM en 128 GB opslagruimte en een versie met 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte. De nieuwe versie van de P30 Pro wordt geleverd met een hogere 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte. Het heeft geen MicroSD-slot voor uitbreidbare opslag, maar cloudopslagtoepassingen maken dit overbodig. Je kunt ook een nano-geheugenkaart (NM) toevoegen in een van de twee simkaartsleuven als je extra opslagruimte wilt. De P30 Pro draait op de HUAWEI Kirin 980 Octa-core-processor, die krachtig genoeg is om dagelijkse mobiele applicaties aan te kunnen, te multitasken en efficiënt van taak naar taak te gaan.

In benchmarktests scoorde de P30 Pro 8119 op PCMark Work 2.0, wat lager was dan de Samsung Galaxy S10 Plus (die een 10289 scoorde). Op Geekbench 5 scoorde de P30 Pro een single-core score van 686 en een multi-core score van 2421.

Connectiviteit: geen 5G

De P30 Pro werkt op 802.11 a/b/g/n/ac wifi-netwerken en maakt verbinding op de 2,4- en 5 GHz-banden. Wi-Fi-snelheden in mijn huis zijn maximaal 400 Mbps, en op Wi-Fi kan ik kloksnelheden van 279 Mbps (download) en 36 Mbps (upload) halen.

De P30 Pro werkt op 2G-, 3G- en 4G-netwerken en ondersteunt dubbele simkaarten, zodat u twee telefoonnummers op de telefoon kunt aansluiten. Ik woon in een buitenwijk ongeveer 15 minuten buiten Raleigh, NC, en heb de telefoon aangesloten op het T-Mobile 4G-netwerk (nu Sprint/T-Mobile). Binnen waren mijn snelheden gemiddeld ongeveer 10/2 Mbps. In open buitenruimtes zou ik echter betere snelheden kunnen krijgen tot 30 Mbps (download) en 8 Mbps (upload).

Image
Image

Beeldkwaliteit: de specificaties doen het geen recht

Het scherm op de P30 Pro ziet er absoluut schitterend uit. Het is een 6,47-inch OLED-scherm met FHD + (2340 x 1080) resolutie. Het heeft een pixeldichtheid van 398 pixels per inch, en het wikkelt zich een beetje om de zijkanten, waardoor die oneindige illusie ontstaat.

Tekst is groot en duidelijk. Ik kan de nieuwsfeed en zoekopdrachten op het web van een lange afstand lezen. Video's zijn ook scherp en schoon. Hoewel het scherm een lagere resolutie heeft dan op de Galaxy S10 Plus, die een Quad HD+ Dynamic AMOLED Infinity-O Display heeft met een resolutie van 3040x1440, zag het scherm van de P30 Pro er beter uit als het naast de Galaxy S10 Plus werd geplaatst. Het zag er ook duidelijker en schoner uit dan de iPhone XS Max en de iPhone 11.

Het scherm op de P30 Pro ziet er absoluut prachtig uit.

Bottom Line

De Dolby Atmos-luidspreker klinkt helder en schoon. Het is helemaal niet scherp of blikkerig, maar het is niet zo luid als ik op andere telefoons heb gehoord. Het mist ook bas. U kunt de geluidsmodus wijzigen in filmmodus, muziekmodus of slimme modus, die het geluid automatisch optimaliseert op basis van de inhoud. Er is ook een equalizer om je audio-ervaring te verbeteren. De meegeleverde oordopjes zijn ongeveer net zo goed als uw typische bedrade oordopjes van Apple. Ik had graag een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm gezien, maar ik kon een USB-C naar 3,5 mm-adapter op Amazon kopen voor ongeveer $ 10.

Camera-/videokwaliteit: een Leica quad-camera

De P30 Pro heeft een fenomenale camera. Het heeft een Leica quad-camera aan de achterzijde, met een 40 MP groothoeklens, een 20 MP ultragroothoeklens, een 8 MP telelens en de ToF-camera ondersteunt autofocus en beeldstabilisatie. De camera aan de voorkant is 32 MP, wat verrassend van hoge kwaliteit is. De camera aan de voorkant was bijna te goed, met krachtige verlichting en de mogelijkheid om elk klein detail vast te leggen. Helaas betekent dit dat het elke vlek, rimpel en bult op mijn gezicht liet zien toen ik een selfie nam. Ik wendde me echt tot iemand in de kamer en zei: "Zie ik er echt zo uit?" Aan de positieve kant, je kunt profiteren van een heleboel fotosoftwarefuncties, zoals een schoonheidsbewerking direct in de hoofdinterface, zodat niemand ooit die foto's zal zien die al mijn onvolkomenheden tonen. Er is een modus "glimlach vastleggen" die automatisch foto's maakt wanneer mensen glimlachen, een professionele modus, supermacrofotografie, onderwaterfotografie en nog veel meer.

De camera aan de voorkant was bijna te goed, met krachtige verlichting en de mogelijkheid om elk klein detail vast te leggen… hij liet elke vlek, rimpel en bobbel op mijn gezicht zien toen ik een selfie nam.

De camera kan tot 4K-video opnemen met 30 frames per seconde, of je kunt hem op automatisch zetten en de optimale framesnelheid kiezen.

Image
Image

Batterij: Huawei SuperCharge

De P30 Pro heeft een batterij van 4200 mAh, die in de buurt komt van de telefoons uit de Galaxy S10- en S20-serie. Ik kon een hele dag gebruik maken van de telefoon zonder dat de batterij bijna leeg was. U kunt naar instellingen gaan en verschillende batterijbesparende functies inschakelen als u de levensduur van de batterij van de telefoon nog meer wilt verlengen.

Wat ik erg leuk vind aan de P30 Pro is de oplaadtechnologie, want hij heeft Huawei SuperCharge en Wireless Quick Charge. Als ik de telefoon op een USB-stopcontact aansluit, kan ik de telefoon in minder dan een uur opladen.

Software: Android 10

De P30 Pro draait op Android en de telefoon heeft me onmiddellijk na het opstarten geüpgraded naar Android 10. De interface is schoon en gemakkelijk te navigeren. Het heeft het ecosysteem van Google vooraf geïnstalleerd, met functies zoals Google Lens. De nieuwsfeed is groot en gemakkelijk te lezen, en Microsoft Translator is vooraf geladen, wat een ongelooflijk handige functie is voor iedereen die een andere taal wil leren. Er zijn een paar vooraf geladen apps en functies die ik niet zo handig vond, zoals de browser van Huawei en een app voor het klonen van telefoons, maar ik vind de interface het beste.

Voor biometrie heeft de telefoon een vingerafdruklezer, gezichtsherkenning en een toegangscode. Er is ook een veilige vergrendelingsmodus, waarbij u het apparaat alleen kunt ontgrendelen met een schermwachtwoord.

Image
Image

Bottom Line

De nieuwe opnieuw uitgebrachte P30 Pro kost $ 860 en bevat het hogere (8 GB) RAM en (256 GB) ROM. Je kunt de originele internationale versie, die 6 GB RAM en 128 GB opslagruimte bevat, op Amazon vinden voor ongeveer $ 500. Dit is een uitzonderlijke waarde, aangezien deze telefoon een overvloed aan functies en een geweldige camera biedt. Bovendien betekent contante aankoop geen leasekosten.

Huawei P30 Pro versus Samsung Galaxy S10 Plus

De Kirin 980-chip van de P30 Pro heeft niet het niveau van verwerkingssnelheid en kracht dat de Galaxy S10+ Snapdragon 855 biedt. De Galaxy S10+ (bekijk op Amazon) biedt ook een paar andere voordelen, zoals een scherm met een hogere resolutie. Maar de camera van de P30 Pro overtreft de Galaxy S10+ enigszins, vooral voor nachtelijke foto's. De S10 Plus heeft een indrukwekkende 10,0 MP en een 8,0 MP camera aan de voorkant, en een 12,0 MP, 16,0 MP en 12,0 MP camera aan de achterkant. De Galaxy S10+ maakt uitstekende foto's, maar ze bieden niet de details en diepte die je krijgt van de Leica quad-camera van de P30 Pro, vooral 's nachts.

Ik vond het echt beter dan mijn iPhone

De Huawei P30 Pro ha alt alles uit de kast, met een levendig scherm en een camera die zeker indruk zal maken.

Specs

  • Productnaam P30 Pro
  • Product Merk Huawei
  • UPC B07Q2WPMNB
  • Prijs $860.00
  • Gewicht 1,1 lbs.
  • Kleur Silver Frost, Aurora en Zwart
  • Processor HUAWEI Kirin 980 Octa-core processor
  • RAM 8GB RAM en 256GB opslag
  • Cameraresolutie Leica Quad-camera aan de achterkant, 32 MP-camera aan de voorkant
  • Waterbestendigheid IP68
  • Connectiviteit 802.11 a/b/g/n/ac (wave2), 2,4 GHz en 5 GHz, Bluetooth 5.0, BLE, SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC en HWA Audio
  • Mobiele connectiviteit 3G, 4G
  • Batterijcapaciteit 4200 mAh
  • Batterijfuncties Huawei SuperCharge, Huawei Wireless Quick Charge
  • Wat is inbegrepen Telefoon (ingebouwde batterij), oplader, Type-C-kabel, Type-C-oortelefoons, snelstartgids, uitwerptool, garantiekaart

Aanbevolen: