Waarom sommige mensen nog steeds van Apple's iPod houden

Inhoudsopgave:

Waarom sommige mensen nog steeds van Apple's iPod houden
Waarom sommige mensen nog steeds van Apple's iPod houden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple stopt met de iPod-reeks, maar veel fans houden nog steeds van de gadgets.
  • De iPod wordt gebruikt op scholen en om kinderen bezig te houden zonder internet.
  • Veel iPod-gebruikers zeggen dat ze muziek meer waarderen zonder een draadloze verbinding.
Image
Image

Apple heeft misschien de iPod-line-up opgegeven, maar veel gebruikers zeggen dat ze de iconische muziekspeler niet loslaten.

De Cupertino-gigant heeft onlangs aangekondigd dat het stopt met de iPod touch omdat de mogelijkheden ervan beschikbaar zijn in veel andere producten, zoals de iPhone. De touch is het laatste apparaat van het iPod-merk en is sinds 2019 niet meer vernieuwd. Maar sommige gadgetfans zeggen dat de iPod niet gemakkelijk te vervangen is.

"Een van de belangrijkste redenen waarom ik het liever op mijn telefoon heb, is dat ik veel nummers heb die niet beschikbaar zijn op streamingplatforms", vertelde gitaarleraar Andy Fraser aan Lifewire in een e-mailinterview. "Veel rariteiten, b-kantjes, live optredens, enz., die ik niet op Spotify of Apple Music kan krijgen. Ik heb ook het gevoel dat ik anders naar muziek luister met mijn iPod. Ik heb de neiging om albums volledig door te spelen en mezelf onder te dompelen meer in de muziek, terwijl ik bij het streamen vanaf mijn telefoon eerder willekeurig van nummer naar nummer spring."

Einde van een tijdperk

De iPod was niet de eerste draagbare mp3-speler toen hij in oktober 2001 werd geïntroduceerd, maar het eenvoudige en effectieve ontwerp was een hit. Sindsdien heeft Apple tientallen varianten van de iPod uitgebracht, waaronder de Shuffle, de nano en de touch, en sindsdien zijn ze allemaal uitgefaseerd.

De iPod touch van de laatste generatie is geprijsd vanaf $ 199 en heeft een 4-inch display en een A10 Fusion-chip. De touch is nog steeds te koop zolang de voorraad strekt.

Het kan psychologisch zijn, maar met mijn iPod, omdat het alleen om de muziek gaat, niets anders, heb ik het gevoel dat de manier waarop ik die muziek consumeer ook anders is.

"Muziek is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van onze kern bij Apple, en door het naar honderden miljoenen gebruikers te brengen op de manier waarop de iPod meer impact had dan alleen de muziekindustrie - het herdefinieerde ook hoe muziek wordt ontdekt, beluisterd, en gedeeld, "zei Greg Joswiak, senior vice president Worldwide Marketing van Apple, in een persbericht. "Vandaag de dag leeft de geest van iPod voort. We hebben een ongelooflijke muziekervaring geïntegreerd in al onze producten, van de iPhone tot de Apple Watch tot HomePod mini, en op Mac, iPad en Apple TV."

Greg McDonough, een leraar aan de Lake Forest Country Day School in Illinois, zei via e-mail dat de beperkte mogelijkheden van de iPod Touch een voordeel zouden kunnen zijn.

"Ik heb geen apparaat met telefoonmogelijkheden nodig (of wil dit zelfs niet). We gebruiken de iPod Touch voor een groot aantal verschillende innovatie-/ontwerpactiviteiten, waaronder virtual reality, augmented reality en toegang tot exclusieve iOS-apps, " hij voegde toe. "De prijs van de iPod Touch stelde ons in staat om een set apparaten in de klas te krijgen. Door elke leerling toegang te geven tot zijn eigen iPod tijdens activiteiten in de hele klas, is ze veel gemakkelijker te gebruiken voor zowel onze docenten als studenten. De iPod Touch is een ongelooflijk robuust apparaat voor een geweldige prijs. Ik ben teleurgesteld dat het weggaat."

Minder is meer

Grenzen kunnen soms goed zijn als het gaat om technologie en kinderen. Veel ouders zeggen dat ze hun kinderen liever een iPod geven in plaats van een smartphone, omdat ze niet willen dat ze onbeperkte toegang tot internet hebben.

Schrijver Kris Silvey kocht zijn twee kinderen elk een iPod omdat hij wilde dat ze een persoonlijk apparaat hadden voor lange reizen. Hij zei dat de iPods geweldig zijn voor het kijken naar films en het spelen van educatieve games en dat ze een lange batterijduur hebben.

"Ik heb de iPod 7 speciaal voor hen gekregen omdat deze compatibel is met Apple Arcade (die kan worden gedeeld met het familieprofiel), " zei Silvey. "Ik was het ook zat dat ze er de hele tijd met mijn iPad vandoor gingen. Als een bonus, als de kinderen naar logeerpartijen gaan, kunnen ze ze meenemen en ons een bericht sturen en zich verbonden voelen."

Ook voor volwassenen is een deel van de aantrekkingskracht van de iPod dat het ontbreken van een internetverbinding op het apparaat betekent dat het minder afleidend kan zijn dan een telefoon. Fraser gebruikt een 6e generatie iPod 120GB Classic en zei dat hij het eenvoudige ontwerp waardeert.

"Het kan psychologisch zijn, maar met mijn iPod, omdat het alleen om de muziek gaat, niets anders, heb ik het gevoel dat de manier waarop ik die muziek consumeer ook anders is", voegde Fraser eraan toe. "Alsof ik er meer aandacht aan geef."

Als je je iPod wilt vasthouden, is er een actieve online community van enthousiastelingen die nog steeds mogelijkheden aan hun gadgets toevoegen. U kunt moderne gemakken zoals Bluetooth toevoegen aan oudere iPods met wat hulpmiddelen en knowhow. En als doe-het-zelf niet jouw ding is, kun je kant-en-klare, op maat gemaakte iPod classic-modellen kopen, sommige gaan voor zo veel als dit voorbeeld van $ 769 met een enorme geheugen van twee terabyte die meer kost dan een huidige low-end iPhone.

Aanbevolen: