Waarom de prijs van de stopgezette Apple HomePod nog steeds stijgt

Inhoudsopgave:

Waarom de prijs van de stopgezette Apple HomePod nog steeds stijgt
Waarom de prijs van de stopgezette Apple HomePod nog steeds stijgt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De HomePod op ware grootte werd stopgezet in 2021.
  • Gebruikte prijzen zijn hoger dan de initiële prijs van $300 voor een nieuwe unit.
  • Er is nog steeds geen goed alternatief voor de HomePod.
Image
Image

Toen ze nog te koop waren, kostte Apple's HomePod $ 300 per stuk. Nu is de gemiddelde eBay-verkoopprijs $ 375, en je kunt veel meer betalen dan dat.

De originele HomePod klonk geweldig, maar werd in zo'n laag volume verkocht dat toen Apple stopte met de verkoop in 2021, de resterende voorraad nog steeds een productiedatum van 2018 aangaf. En toch, nu hij niet meer leverbaar is, is de prijs voor gebruikte luidsprekers stijgt. Wat is er aan de hand?

"Voor een kleine categorie gebruikers - te klein om de HomePod op ware grootte als een doorlopend product voort te zetten - was de HomePod de juiste combinatie van functies", schrijft Apple-journalist Jason Snell op zijn persoonlijke blog. "Als het weg is, is er niets in de buurt dat een goede vervanging is."

Culthit

Het voor de hand liggende antwoord is dat de HomePod een cultfavoriet is, een fantastisch product op de verkeerde markt. Een luidspreker van $ 300 vol met kamersensoren die de output kunnen afstemmen op de ruimte, is een koopje. Zelfs als je er twee koopt om een stereopaar te maken, is de prijs laag in vergelijking met veel high-end luidsprekers, waarvan er vele nog steeds niet wedijveren met de HomePod voor geluidskwaliteit.

Helaas werd de HomePod niet verkocht als een high-end hifi-accessoire. Het werd verkocht als een slimme luidspreker, die het opnam tegen goedkope pratende cilinders zoals Amazon's Echo en de verschillende aanbiedingen van Google. En zoals we zagen, wil niemand $ 300 betalen voor een slimme luidspreker. Vooral een waarin de incompetente Siri leeft.

"In vergelijking met andere toonaangevende slimme luidsprekers zoals Amazon's Echo, mist HomePod functionaliteit. De klanten verwachtten veel meer van de luidspreker, maar vonden het sterk afhankelijk van de iPhone voor de meeste van zijn zeer weinige functionaliteiten. de verkoop daalde na de eerste paar weken van hype, "vertelde marketingexpert en smart speaker-gebruiker Peter King via e-mail aan Lifewire.

Als deze theorie klopt, is het logisch dat de vraag hoog blijft, ondanks dat de HomePod nooit goed verkocht toen hij nog leefde. Als je een geweldig klinkende luidspreker met AirPlay-integratie en een stuntelige slimme assistent wilt, is er echt geen alternatief voor de HomePod.

HomePod- alternatieven

Als je op zoek bent naar een goede luidspreker (of luidsprekers) op audiofiel niveau die ook werkt met het AirPlay-protocol voor Wi-Fi-streaming van Apple, heb je niet veel opties. Apple's HomePod mini is prima, maar niet echt geweldig klinkend.

Sonos-speakers werken met AirPlay, dus dat is een optie, maar je beta alt een vergelijkbare of hogere prijs dan voor de HomePod. Of u kunt een bekabelde of Bluetooth-luidspreker kiezen, maar dan verliest u mobiliteit of audiokwaliteit, afhankelijk van uw opstelling.

Mijn voorkeursoptie is om een paar niet-slimme luidsprekers te gebruiken en ze aan te sluiten op iets dat AirPlay kan. Recente Macs kunnen bijvoorbeeld ook fungeren als AirPlay-ontvangers. Ze verschijnen daar in de AirPlay-kiezer van je iPhone, net als elke andere luidspreker. Dit betekent dat uw MacBook Pro als uw luidsprekers zou kunnen fungeren.

Image
Image

Of - en hier wordt het interessant - je kunt alle luidsprekers gebruiken die op die Mac zijn aangesloten. Als je een desktop-Mac permanent hebt aangesloten op een paar high-end studiomonitors, kun je vanaf je iPhone naar die mooie luidsprekers streamen.

Als je geen recente Mac hebt, kun je mogelijk AirFoil gebruiken, een speciale app voor draadloze streaming voor iOS en Mac, van audiosoftware supremos Rogue Amoeba.

HomePod 2.0?

AirPlay naar Mac werkt verrassend goed en je kunt het delen met iedereen in je netwerk. Maar het is nog steeds geen HomePod en vereist dat een Mac permanent beschikbaar is, wat alleen een goedkope optie is als je al een Mac hebt aangesloten op luidsprekers, of als je een reserve-Mac hebt die nieuw genoeg is om dit te ondersteunen.

Maar zal Apple ooit een vervolg maken op de HomePod op ware grootte? Het is mogelijk, maar als het net zo goed klinkt als het origineel, dan zal het ook te duur zijn om te concurreren met andere slimme luidsprekers. Misschien kan Apple Siri er helemaal buiten laten en gewoon een mooie luidspreker maken? Dat zou een duidelijke uitspraak zijn over het doel van het product.

Helaas heeft Apple een geschiedenis van uitstekende mislukkingen op de luidsprekermarkt. De HomePod die we kennen en de eerste meningen over de AirPods Max van $ 600 waren flauw, ondanks hun geweldige geluid. Maar dit dateert uit de iPod Hi-Fi-luidspreker van 2007, die minder dan twee jaar meeging voordat Apple hem gedumpt had.

Aanbevolen: