De vele afsluitopties in Windows 7 begrijpen

Inhoudsopgave:

De vele afsluitopties in Windows 7 begrijpen
De vele afsluitopties in Windows 7 begrijpen
Anonim

Windows 7 ondersteunt verschillende statussen voor als je niet achter je computer zit, en ze zijn niet allemaal hetzelfde. Sommige methoden helpen u uw computer volledig af te sluiten, terwijl een andere ervoor zorgt dat het lijkt alsof uw pc is uitgeschakeld, maar in feite klaar is om in een oogwenk in actie te komen.

De sleutel tot het afsluiten van uw Windows 7-computer bevindt zich in het menu Start. Klik op de Start knop in Windows 7 en je ziet onder andere de afsluitknop rechtsonder. Naast die knop staat een driehoek; klik op het driehoekje om de andere afsluitopties weer te geven.

Vanaf januari 2020 biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor Windows 7. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Image
Image

Afsluiten

Als u op de knop Shutdown zelf klikt, zonder op het driehoekje te klikken en de andere opties te openen, beëindigt Windows 7 alle huidige processen en wordt de computer volledig afgesloten. Normaal gesproken volgt u deze procedure om uw werkcomputer aan het eind van de dag uit te schakelen, of uw thuiscomputer voordat u naar bed gaat.

Bottom Line

De Herstart-knop start je computer opnieuw op (dit wordt soms een "warme start" of "soft boot" genoemd). Dat betekent dat het je informatie op de harde schijf opslaat, de computer even uitzet en dan weer aan. Deze procedure wordt meestal gebruikt na het oplossen van een probleem, het toevoegen van een nieuw programma of het aanbrengen van een configuratiewijziging in Windows waarvoor opnieuw opstarten vereist is. Opnieuw opstarten is vaak nodig in scenario's voor probleemoplossing. Als uw pc iets onverwachts doet, zou dit eigenlijk altijd uw eerste toevlucht moeten zijn om te proberen het probleem op te lossen.

Slaap

De slaapoptie zet je computer in een laag stroomverbruik, maar schakelt hem niet uit. Het belangrijkste voordeel van Sleep is dat u snel weer aan het werk kunt, zonder dat u hoeft te wachten tot de computer volledig is opgestart, wat enkele minuten kan duren. Door op de aan/uit-knop van de computer te drukken, wordt deze normaal gesproken uit de slaapstand gehaald en is hij binnen enkele seconden klaar om te werken.

Slaap is een goede optie voor die keren dat je voor een korte periode niet achter je computer zit. Het bespaart stroom en helpt u snel weer aan het werk. Deze modus laat de batterij langzaam leeglopen; als je een laptop gebruikt en weinig stroom hebt, kan deze modus er uiteindelijk toe leiden dat je computer zichzelf uitschakelt. Met andere woorden, controleer hoeveel batterijvermogen je laptop nog heeft voordat je in slaapstand gaat.

Sluimerstand

Sluimerstand is een compromis tussen volledig afsluiten en slaapstand. Het onthoudt de huidige staat van uw bureaublad en sluit de computer volledig af, waarbij actief geheugen naar schijf wordt weggeschreven. Dus als je bijvoorbeeld een webbrowser, een Microsoft Word-document, een spreadsheet en een chatvenster hebt geopend, zou de computer worden uitgeschakeld terwijl je onthoudt waar je aan werkte. Wanneer u vervolgens opnieuw opstart, wachten die applicaties op u, precies waar u was gebleven. Handig, toch?

Sluimerstand is voornamelijk bedoeld voor laptop- en netbookgebruikers. Als je voor een langere periode niet bij je laptop bent en je je zorgen maakt over het leegraken van de batterij, dan is dit de optie om te kiezen. Het gebruikt geen stroom, maar onthoudt nog steeds wat je aan het doen was. Het nadeel is dat je moet wachten tot je computer helemaal opnieuw is opgestart als het tijd is om weer aan het werk te gaan.

Aanbevolen: