Hoe iCloud voor Windows te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe iCloud voor Windows te gebruiken
Hoe iCloud voor Windows te gebruiken
Anonim

iCloud is de cloudopslagservice van Apple voor het maken van back-ups van gegevens en het synchroniseren ervan tussen apparaten zoals uw Mac-computer, iPhone en iPad. Het is mogelijk om toegang te krijgen tot uw iCloud op een Windows-pc; er kunnen echter enkele beperkingen zijn, afhankelijk van de versie van Windows die u gebruikt.

De informatie in dit artikel is van toepassing op computers en tablets met Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Image
Image

Hoe werkt iCloud op Windows?

Alles wat je nodig hebt om toegang te krijgen tot iCloud op een Windows-apparaat is een Apple ID en wachtwoord, die je al zou moeten hebben als je ooit een Apple-product hebt gehad of iTunes hebt gebruikt. Er is een iCloud voor Windows-programma exclusief beschikbaar voor Windows 10, maar degenen die Windows 7 of Windows 8 gebruiken, hebben nog steeds toegang tot iCloud via internet.

Je hebt toegang tot de iCloud-website vanaf elk apparaat met internettoegang, inclusief Chromebooks en Android-telefoons.

Hoe iCloud op pc te gebruiken met een webbrowser

Om toegang te krijgen tot iCloud op elke pc, logt u in op de iCloud-website met uw Apple ID en wachtwoord in een webbrowser.

Image
Image

Vanaf de iCloud-website hebt u toegang tot de volgende Apple-apps en -services en kunt u deze beheren:

  • Mail
  • Contacten
  • Kalender
  • Foto's
  • iCloud Drive
  • Notities
  • Herinneringen
  • Pagina's
  • Cijfers
  • Keynote
  • Vind vrienden
  • Zoek iPhone
  • Instellingen

Hoewel niet zo soepel als hun zelfstandige app-tegenhangers, zijn de meeste web-apps op de iCloud-website volledig functioneel en geeft u toegang tot informatie en media en kunt u waar nodig wijzigingen aanbrengen. U kunt iPhone-contacten toevoegen aan of verwijderen uit de app Contacten, en foto's en video's kunnen worden geüpload of gedownload van Apple Photos.

Image
Image

Helaas kan de iCloud-website niet rechtstreeks communiceren met uw Windows-apparaat. Hoewel u bijvoorbeeld handmatig foto's kunt uploaden naar de Foto's-app op de website, is het niet mogelijk om de bestanden van uw computer automatisch te synchroniseren met iCloud op de achtergrond. Voor deze functie moet je de iCloud voor Windows-app installeren.

Hoe iCloud voor Windows te krijgen

iCloud voor Windows is een officiële Apple-app voor Windows 10 waarmee gegevens kunnen worden gesynchroniseerd tussen uw pc en uw iCloud-account. De iCloud voor Windows-software kan gratis worden gedownload van de officiële Apple-website. Het wordt soms ook geleverd met iTunes, dus misschien heb je het al op je pc geïnstalleerd. U kunt controleren of het is geïnstalleerd door de zoekfunctie in de Windows-taakbalk te gebruiken.

Nadat u iCloud voor Windows hebt geïnstalleerd, logt u in met uw Apple ID en wachtwoord. U wordt gevraagd om te bevestigen of u gegevens voor iCloud Drive, Foto's en Bladwijzers wilt synchroniseren.

Uw Apple ID moet gekoppeld zijn aan een iOS- of macOS-apparaat om iCloud voor Windows 10 te gebruiken.

Hoe werken iCloud-foto's op Windows 10?

Door iCloud voor Windows te installeren, wordt er een nieuwe map iCloud-foto's gemaakt op uw Windows-apparaat. Afhankelijk van de opties die zijn gekozen tijdens het instellen van iCloud, kan deze map worden gebruikt voor het bekijken van bestanden van uw gekoppelde iCloud-apparaten, of voor het uploaden van bestanden van Windows naar uw iCloud-account.

Selecteer Options naast Photos tijdens het instellen om aan te geven hoe u wilt dat deze nieuwe map werkt.

Image
Image

Er verschijnt een nieuw menu met een lijst met opties. Dit is wat elke optie mogelijk maakt:

  • iCloud-fotobibliotheek: upload alle media die zijn opgeslagen in de map iCloud-foto's op uw Windows 10-apparaat automatisch naar uw iCloud-account. U kunt deze bestanden dan bekijken op uw Apple-apparaten. Eenmaal ingeschakeld, verschijnen er extra opties waarmee u kunt aanpassen hoe uw bestanden worden geüpload en gedownload.
  • Mijn fotostream: Fotostream downloadt uw recente foto's van uw andere gekoppelde iCloud-apparaten voor weergave op uw Windows 10-apparaat. Het zal ook uw recente foto's uploaden van de iCloud-foto's-map op Windows naar iCloud.
  • Download nieuwe foto's en video's naar mijn pc: download automatisch foto's en video's van de iCloud-service naar de map iCloud-foto's. Deze optie is alleen zichtbaar als de optie iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld.
  • Houd origineel met hoge efficiëntie indien beschikbaar: download de originele versies van bestanden die niet zijn gecomprimeerd of waarvan de belichting of kleuren zijn gewijzigd. Deze optie is alleen zichtbaar als de optie iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld.
  • Upload nieuwe foto's en video's vanaf mijn pc: Upload nieuwe bestanden van je pc naar iCloud. Schakel het uit als u alleen video's en foto's wilt bekijken die op uw iOS-apparaten zijn gemaakt. Deze optie is alleen zichtbaar als de optie iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld.
  • iCloud Photo Sharing: bekijk foto's en video's die door anderen zijn gemaakt en laat ze bestanden toevoegen aan de gekozen map zodat u ze kunt bekijken.

Selecteer Change naast elke optie om een andere map te kiezen voor iCloud-foto- en videosynchronisatie. Zorg ervoor dat u Toepassen selecteert om uw voorkeuren op te slaan.

Image
Image

Hoe de nieuwe iCloud-mappen te vinden

Als u de iCloud voor Windows-app instelt, worden iCloud-foto's en iCloud Drive-mappen op uw Windows 10-apparaat gemaakt. Elke map synchroniseert bestanden en gegevens naar uw iCloud-account en verbonden apparaten, afhankelijk van uw geselecteerde voorkeuren.

Beide mappen worden automatisch vastgemaakt aan het menu Snelle toegang in Verkenner. U kunt de manier waarop deze mappen gegevens synchroniseren op elk moment wijzigen door de iCloud voor Windows-app te openen en de instellingen te wijzigen zoals hierboven beschreven.

Zodra je iCloud voor Windows hebt ingesteld, hoef je de app alleen nog te gebruiken om je voorkeuren te beheren. Al uw bestandsbeheer vindt plaats in de nieuwe mappen.

Aanbevolen: