Tips om je camera veilig in te pakken voor op reis

Inhoudsopgave:

Tips om je camera veilig in te pakken voor op reis
Tips om je camera veilig in te pakken voor op reis
Anonim

Ernstige en amateurfotografen laten hun fotoapparatuur nooit thuis als ze op reis zijn. Reizen biedt een geweldige kans om gedenkwaardige foto's te maken, maar het brengt risico's met zich mee voor die dure uitrusting. Gebruik deze tips om je cameratas in te pakken voor op reis, zodat je fotoapparatuur veilig aankomt.

Draai alles vast voor het inpakken

Image
Image

Zorg ervoor dat alle afdekkingen goed vastzitten op de camera voordat u deze inpakt: USB-poorten, lensdoppen, paneel van het batterijcompartiment, enz. Gedrang en stoten kunnen onderdelen afscheuren of losraken.

Verwijder de lens

Image
Image

Als je met een DSLR-camera vliegt, mag je niet reizen met de lens aan de camerabody bevestigd. Verschuivingen tijdens de vlucht kunnen de draden die de lens op de camera houden, belasten of beschadigen. Draag het apart en zorg ervoor dat alle lensdoppen aan beide uiteinden goed vast zitten.

Bottom Line

Verwijder de batterij en geheugenkaart uit de camera voor op reis. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de camera per ongeluk aangaat en de batterij leegraakt terwijl je onderweg bent. Houd de batterij echter bij de hand; luchthavenpersoneel kan u vragen om te bewijzen dat de camera een werkend apparaat is.

Niet controleren

De Federal Aviation Administration (FAA) staat camera-uitrusting zowel ingecheckt als in handbagage toe, maar controleer je camera-uitrusting niet, indien mogelijk. Draag het naar het vliegtuig. Als je het moet controleren, overweeg dan om een speciale beschermhoes aan te schaffen om het te beveiligen. Neem natuurlijk voor uw vlucht contact op met uw luchtvaartmaatschappij, maar controleer de camera-apparatuur alleen als laatste redmiddel. Zo blijft die dure uitrusting dichtbij, waar je hem in de gaten kunt houden.

Als je door de beveiliging gaat

Image
Image

Als je je camera uit een tas of zak moet halen als je door de beveiliging gaat, zorg er dan voor dat je hem goed vasthoudt. Je zult vrijwel zeker met meerdere objecten jongleren in de haast en stress van het proces, waardoor de kans groter wordt dat de camera v alt.

Maak je geen zorgen dat de beeldapparatuur die op de luchthaven wordt gebruikt, je digitale camera, geheugenkaartgegevens of cameracomponenten beschadigt. Film is echter een ander verhaal. Röntgenbeelden kunnen zowel belichte als onbelichte film beschadigen, dus bewaar die in uw handbagage. De zeefinrichting voor handbagage mag deze niet beschadigen. Als je zenuwachtig bent om film door de beveiliging te dragen, vraag het personeel dan om de film met de hand te inspecteren.

Kies de juiste tas of koffer

Image
Image

Overweeg de aanschaf van een harde hoes met voldoende vulling. Sommige vulling is speciaal gemaakt voor bepaalde soorten lenzen en camerabehuizingen, dus neem even de tijd om de beste voor uw apparatuur te vinden. Houd er rekening mee dat dergelijke gevallen duur kunnen zijn.

Als goedkoper alternatief, kunt u de camera in een soort van opgevulde tas verpakken of hem inpakken voordat hij in uw handbagage gaat. Als je de originele verpakking en doos van je camera nog hebt, overweeg die dan te gebruiken terwijl je op reis bent.

Bewaking tegen lekkage

Image
Image

Als je de camera samen met toiletartikelen in een handbagagetas verpakt, stop hem dan in een afgesloten plastic zak om hem te beschermen tegen morsen.

Bottom Line

Vergeet je batterijlader niet. Je zou het vreselijk vinden om een reis van meerdere dagen gepland te hebben en na de eerste dag een lege batterij te hebben zonder manier om hem op te laden.

En voor het geval dat…

Bescherm dure apparatuur met een verzekering voordat je op reis gaat. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij of agent voor een offerte.

Aanbevolen: