Verklarende woordenlijst digitale camera: camera met vaste lens

Inhoudsopgave:

Verklarende woordenlijst digitale camera: camera met vaste lens
Verklarende woordenlijst digitale camera: camera met vaste lens
Anonim

De term camera met vaste lens kan verschillende betekenissen hebben. Sommige camera's met een vaste lens zien er hetzelfde uit als digitale spiegelreflexcamera's (DSLR), maar er is één groot verschil: een camera met een vaste lens kan geen verwisselbare lenzen gebruiken.

De informatie in dit artikel is in grote lijnen van toepassing op verschillende soorten camera's. Bekijk de individuele productspecificaties voordat u een aankoop doet.

Image
Image

Wat is een camera met vaste lens?

Camera's met een vaste lens variëren in grootte van vintage modellen met grote beeldsensoren tot kleine point-and-shoot-apparaten. Mobiele camera's zijn technisch gezien vaste lenscamera's, maar de term wordt meestal gebruikt om grotere camera's te beschrijven die op DSLR's lijken.

Camera's met een vaste lens hebben meestal grote zoomlenzen en ze kosten meestal meer dan modellen voor beginners. Sommige camera's met een vaste lens kunnen hun zoom- en groothoekmogelijkheden iets vergroten door het gebruik van conversielenzen, maar dit is zeldzaam.

Bottom Line

De meest eenvoudige camera's met vaste lens bieden meestal een soort optische zoominstelling. Goedkope modellen zijn vaak dun en de lens trekt zich terug in de camerabody wanneer deze wordt uitgeschakeld, zodat u de camera in uw zak kunt dragen. De Canon PowerShot SX620 HS-camera is bijvoorbeeld een standaardmodel met vaste lens dat een 18x optische zoomlens biedt.

Premium camera's met vaste lens

Geavanceerde camera's met vaste lens kunnen worden geleverd met een kleinere zoomlens, maar ze hebben een wijd open diafragma. Dit geeft de fotograaf meer flexibiliteit, inclusief de mogelijkheid om de achtergrond onscherp te maken. Dergelijke geavanceerde camera's met vaste lens hebben ook een grote beeldsensor. Dit soort camera's, zoals de Fujifilm XF1, zijn meestal duur.

Brugcamera's met vaste lens

Brugcamera's dienen als een brug voor een gemiddelde fotograaf die wil migreren van een beginnerscamera naar een DSLR. Deze camera met een vaste lens met grote zoom kan instellingen bereiken die moeilijk te evenaren zijn met een ander type camera, zelfs een DSLR. De Canon SX70 HS-camera is zo'n model en biedt een 65x optische zoominstelling.

Aanbevolen: