Snelgids voor geavanceerde Evernote-vaardigheden, tips en trucs

Inhoudsopgave:

Snelgids voor geavanceerde Evernote-vaardigheden, tips en trucs
Snelgids voor geavanceerde Evernote-vaardigheden, tips en trucs
Anonim

Zelfs als je Evernote al een tijdje gebruikt, bevat deze lijst met geavanceerde tips en trucs waarschijnlijk een paar die je nog niet hebt gebruikt.

De tips hier verwijzen voornamelijk naar desktopversies van Evernote en schermafbeeldingen zijn gemaakt in macOS. De functies en procedures zijn echter vergelijkbaar tussen platforms en apparaten.

Maak een snelle inhoudsopgave

Image
Image

U kunt een index van verschillende notities maken als een nieuwe notitie. Deze Evernote-truc is zo eenvoudig dat het je zou kunnen inspireren om een reeks actuele notities te maken.

Selecteer gewoon meerdere notities en kies Maak inhoudsopgave Note in het menu dat verschijnt. Het resultaat is een nieuwe notitie met links naar de items die je hebt geselecteerd.

Image
Image

Om meerdere notities in Windows te selecteren, houdt u Control of Command ingedrukt terwijl u ze allemaal selecteert. Druk in MacOS op Command of Shift terwijl u ze selecteert.

Sneltoetsen gebruiken of wijzigen

Image
Image

Sneltoetsen zijn sneltoetsen. Er zijn al Evernote-sneltoetsen voor Mac en Evernote-sneltoetsen voor Windows. Wijzig ze door naar Evernote > Preferences > Keyboard Shortcuts. te gaan

Ontdek de zoekgeheimen van Evernote, inclusief opgeslagen zoekopdrachten

Image
Image

Als je vaak naar dezelfde zoekwoorden zoekt, overweeg dan om ze toe te voegen aan je opgeslagen zoekopdrachten.

Voer uw zoekterm in het zoekvak in (in de rechterbovenhoek van uw scherm), maar druk niet op Enter Selecteer in plaats daarvan Bewerken > Zoek > Bewaar zoekopdracht, en geef de zoekopdracht een naam wanneer daarom wordt gevraagd. U vindt uw opgeslagen zoekopdracht in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt wanneer u in het zoekvak klikt.

Onderzoek en clip gemarkeerde Kindle-tekst naar Evernote

Image
Image

Hoewel apps voor het maken van aantekeningen zoals Evernote niet zo goed zijn voor het opmaken van bibliografische bronnen als gespecialiseerde apps of Microsoft Word, kun je passages die je hebt gemarkeerd in Kindle vastleggen met Evernote's Web Clipper.

Log in op kindle.amazon.com en bezoek Your Highlights. Gebruik dan de Evernote Web clipper om het naar Evernote te sturen.

Notities samenvoegen

Image
Image

Selecteer twee of meer noten. Klik op Samenvoegen in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt.

Voorzichtig samenvoegen: je kunt dit niet ongedaan maken.

Versleutel delen van tekst in Evernote

Image
Image

Klik met de rechtermuisknop op een tekst in een notitie en selecteer Versleutel geselecteerde tekst. Maak een wachtwoord aan dat u zult onthouden. Selecteer de vervolgkeuzepijl voor decoderingsopties.

Helaas kunt u niet een hele notitie versleutelen.

Ontvang je herinneringen elke dag in je e-mail

Image
Image

Ga naar Voorkeuren > Herinneringen > Herinneringsmails ontvangen.

Bewaar bijlagen uit een notitie

Image
Image

Select File > Save Attachments to Folder. Alle bijlagen in de notitie worden opgeslagen op de locatie die u opgeeft in de prompt die volgt.

Gebruik Evernote-sjablonen

Image
Image

Als je hetzelfde formaat herhaaldelijk gebruikt, gebruik of maak dan een sjabloon om tijd te besparen.

Evernote heeft ook een verscheidenheid aan sjablonen beschikbaar op evernote.com/templates. Ga naar de link, zoek degene die je nodig hebt en klik op Sjabloon gebruiken. Het wordt geladen in de webversie van Evernote. Je kunt het daar gebruiken, of het opslaan en gebruiken in de desktopversie.

Het maken van uw eigen sjabloon omvat geen ingebouwde functie maar een methode: kopieer een notitie waarvan u de indeling opnieuw wilt gebruiken en voer de nieuwe informatie, bijlagen, enz. in. Bewaar alle notities die u gebruikt als sjablonen in een map die u daarvoor aanwijst.

Integreer een fysieke notebook met Evernote

Image
Image

Moleskine heeft speciale fysieke notebooks gemaakt die naadloos kunnen worden geïntegreerd met je Evernote-account. Dit betekent dat alle notities, tekeningen, enz. die u in zo'n notitieboek maakt, automatisch worden geüpload en bijgewerkt in uw Evernote-account, beschikbaar vanaf elk apparaat. U kunt zelfs Smart Stickers integreren.

Gebruik Evernote met Post-it Notes

Image
Image

Je kunt de camera van Evernote in de mobiele app gebruiken om je Post-It-notities vast te leggen; Evernote doet de rest, kleurcodering van elke notitie om te helpen bij de organisatie. Het idee is dat je toegang hebt tot al je aantekeningen, geschreven of digitaal, waar je dag je ook brengt.

Gebruik een speciale scanner met Evernote

Image
Image

Speciale scanners zoals de ScanSnap voor Evernote maken het gemakkelijk om papierloos te werken, zodat u documenten rechtstreeks naar Evernote kunt scannen.

Aanbevolen: