4 Stappen om het pictogram 'Deze computer' in Windows 7 in te schakelen

Inhoudsopgave:

4 Stappen om het pictogram 'Deze computer' in Windows 7 in te schakelen
4 Stappen om het pictogram 'Deze computer' in Windows 7 in te schakelen
Anonim

Vanaf Windows 7 heb je waarschijnlijk gemerkt dat er verschillende pictogrammen op het bureaublad ontbreken, vooral als je een upgrade hebt uitgevoerd van een oudere versie van Windows zoals Windows XP. Een van de snelkoppelingen die u in het bijzonder mist, is voor Deze computer, waarmee u snel Windows Verkenner kunt openen om alle harde schijven van uw systeem te zien en de mappen waarin u uw bestanden, programma's en andere bronnen vindt.

Gelukkig is het pictogram niet voor altijd verloren. In feite zou het slechts 30 seconden moeten duren om het weer op uw bureaublad te krijgen.

Vanaf januari 2020 biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor Windows 7. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Voeg het pictogram Mijn computer toe aan het bureaublad van Windows 10

De methode voor het toevoegen van een My Computer-pictogram aan het bureaublad in Windows 10 is uniek voor het besturingssysteem.

  1. Klik met de rechtermuisknop op een ongebruikt gebied van het bureaublad om een menu te openen.
  2. Kies Personaliseer in het menu dat verschijnt.

    Image
    Image
  3. Selecteer Thema's in het linkerdeelvenster.

    Image
    Image
  4. Selecteer Instellingen bureaubladpictogram.

    Image
    Image
  5. Selecteer het Computer selectievakje in het venster Instellingen bureaubladpictogram.

    Image
    Image
  6. Selecteer Toepassen. Er verschijnt een computerpictogram op het bureaublad.

    Als bureaubladpictogrammen niet zichtbaar zijn, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad, kiest u Bekijken en selecteert u Bureaubladpictogrammen weergeven.

De snelkoppeling Deze computer vervangen op het bureaublad van Windows 7 of Windows 8

  1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Personalize in het menu.
  2. Wanneer het configuratiescherm voor personalisatie verschijnt, klikt u op de Change desktop icons link aan de linkerkant om het dialoogvenster Desktop Icon Settings te openen.
  3. Zet een vinkje in het vakje naast Computer. Verschillende andere opties verschijnen in het dialoogvenster en de meeste zijn waarschijnlijk niet aangevinkt, wat betekent dat ze ook niet op het bureaublad worden weergegeven. Vink ook een van de andere opties aan die u wilt inschakelen.

  4. Klik op de OK knop om de wijzigingen op te slaan en het dialoogvenster te sluiten.

Wanneer u terugkeert naar het bureaublad van Windows 7, staat het pictogram Deze computer weer op zijn plaats.

Er is ook een snelkoppeling Deze computer in het startmenu van Windows 7. Het opnieuw toevoegen van de snelkoppeling aan het bureaublad verandert hier niets aan; je hebt slechts twee manieren om toegang te krijgen tot je bestanden en mappen.

Waarom is het pictogram Mijn computer verdwenen?

Begin met Windows XP heeft Microsoft een link naar Deze computer toegevoegd in het Startmenu. Als gevolg hiervan hadden gebruikers twee snelkoppelingen om toegang te krijgen tot hun bestanden en mappen via Deze computer: één op het bureaublad en de andere in het Startmenu.

In een poging om het bureaublad overzichtelijker te maken, koos Microsoft ervoor om het pictogram Deze computer te verwijderen, te beginnen met Microsoft Windows Vista. Samen met deze wijziging heeft Microsoft ook de "Mijn" verwijderd van "Deze computer" en gewijzigd in "Computer".

Aanbevolen: