Waar is het Show Desktop-pictogram in Windows 7 en hoger

Inhoudsopgave:

Waar is het Show Desktop-pictogram in Windows 7 en hoger
Waar is het Show Desktop-pictogram in Windows 7 en hoger
Anonim

Show Desktop is een snelkoppeling die alle geopende vensters minimaliseert om de bureaubladachtergrond zichtbaar te maken. Op die manier kun je snel een bestand pakken of nog een ander programma starten vanuit de altijd handige bureaubladruimte in Windows.

Leer waar u de snelkoppeling Windows Show Desktop kunt vinden.

Vanaf januari 2020 biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor Windows 7. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Waar is de Windows Show Desktop Shortcut?

De knop Bureaublad weergeven is een kleine rechthoek in de rechterbenedenhoek van het Windows-bureaublad. Het is veel kleiner dan het was in Windows 7, maar als u op de strook aan het einde van de taakbalk klikt, worden alle geopende Windows geminimaliseerd en krijgt u onmiddellijk toegang tot het Windows-bureaublad.

Image
Image

Krijg een kijkje op het bureaublad

In Windows 7 kun je de muisaanwijzer over het pictogram bewegen, een kleine rechthoek helemaal aan de rechterkant van de taakbalk, zonder erop te klikken om een Aero Peek snel te krijgen weergave van het bureaublad. Beginnend met Windows 8 en doorgaand met Windows 10, is de Show Desktop Peek optie standaard uitgeschakeld.

De optie om Peek in te schakelen om een voorbeeld van het bureaublad te bekijken, bevindt zich in het Taakbalkinstellingen menu.

  1. Klik met de rechtermuisknop op een ongebruikt gebied van de taakbalk. Kies Taakbalkinstellingen onderaan het menu dat verschijnt. Het venster Taakbalkinstellingen wordt geopend.

    Image
    Image
  2. Schakel de schakelaar met het label Gebruik Peek om een voorbeeld van het bureaublad te bekijken wanneer u uw muis naar de knop Bureaublad weergeven aan het einde van de taakbalk beweegt naar Aan.

    Image
    Image
  3. Sluit het Instellingen venster. Wanneer u naar de knop Bureaublad weergeven wijst, worden alle geopende vensters transparant, zodat u het bureaublad kunt bekijken zonder de vensters te verkleinen.

Windows Show Desktop Keyboard Shortcut

Een ander alternatief is om een sneltoets te gebruiken. In plaats van met je muis te tikken, tik je gewoon op een speciale toetscombinatie op je toetsenbord.

  • In Windows 10 en Windows 7 drukt u op Windows-toets + D om alle geopende vensters te minimaliseren en het bureaublad te bekijken.
  • In Windows 8 of 8.1, druk op Windows-toets + M om alle geopende vensters te minimaliseren en het bureaublad te bekijken.

Klik met de rechtermuisknop op Windows Show Desktop Shortcut

Als dat nog niet genoeg was, hebben Windows 10-gebruikers ook een derde optie om het bureaublad weer te geven.

  1. Klik met de rechtermuisknop op een ongebruikt gebied van de taakbalk.
  2. In het contextmenu dat verschijnt, selecteer Toon het bureaublad. Alle geopende vensters worden geminimaliseerd en het bureaublad verschijnt.

    Image
    Image
  3. Om de vensters die u gebruikte opnieuw te openen, klikt u nogmaals met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u Show Open Windows.

    Image
    Image

U kunt de snelkoppelingen op het bureaublad in combinatie gebruiken, bijvoorbeeld door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken om het bureaublad weer te geven en vervolgens op het pictogram Bureaublad weergeven uiterst rechts te klikken om de vensters te openen terug.

Aanbevolen: