Hoe Windows 10-apps te updaten

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 10-apps te updaten
Hoe Windows 10-apps te updaten
Anonim

Windows 10-apps worden automatisch of handmatig bijgewerkt. U kunt ook een combinatie van beide methoden gebruiken, afhankelijk van wanneer u specifieke app-updates wilt installeren. Hier leest u hoe u apps op Windows 10 kunt bijwerken met beide methoden.

Automatische updates van Windows 10 in- en uitschakelen

Standaard controleert en installeert Windows 10 automatisch meerdere keren per dag app-updates terwijl uw apparaat is verbonden met internet.

Schakel deze functie in vanuit de Microsoft Store-app door op het ellipsmenu te klikken, Instellingen te selecteren en de onderstaande schakelaar aan te passen Apps automatisch bijwerken.

Hoe u Windows 10-apps handmatig kunt bijwerken

Als je automatisch bijwerken voor apps op je Windows 10-tablet of computer hebt uitgeschakeld, kun je apps handmatig bijwerken in de Microsoft Store-app.

Installeer handmatig updates als je een specifieke app-update wilt direct nadat deze is uitgebracht of als je een trage internetverbinding hebt die het downloaden van bestanden niet aankan terwijl je andere taken uitvoert.

  1. Open de Store-app.
  2. Klik op het weglatingsteken in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Klik in het vervolgkeuzemenu op Downloads en updates.

    Image
    Image
  4. Klik op Updates ophalen.

    Het apparaat moet verbonden blijven met internet zodat Windows 10 updates kan detecteren en downloaden.

    Image
    Image
  5. De Store-app scant op updates voor alle geïnstalleerde apps. Als een app-update wordt gedetecteerd, wordt deze automatisch door de update geïnstalleerd. Als de apps up-to-date zijn, verschijnt er een bericht You're good to go.

    Als je werd verteld dat er een nieuwe versie van een app beschikbaar is, maar deze niet verscheen toen je de bovenstaande stappen uitvoerde, wordt de update geleidelijk uitgerold naar gebruikers per regio, apparaattype of besturingssysteem versie. Wacht in de meeste gevallen 24 uur voordat u opnieuw op de update controleert.

    Image
    Image
  6. Als er updates beschikbaar zijn, wordt de voortgang van het downloaden en installeren voor elke app weergegeven op hetzelfde scherm als de knop Updates ophalen. Sluit desgewenst de Store-app. De updates worden op de achtergrond geïnstalleerd.

Hoe niet-Microsoft Store-apps te updaten

De Microsoft Store werkt alle Windows 10-apps bij die u ervan hebt gedownload. Het werkt ook apps bij die op je computer of tablet waren geïnstalleerd voordat je het kocht, zolang die apps maar in de Store staan vermeld.

Als u wilt weten of een app wordt ondersteund door de Microsoft Store, zoekt u naar de naam van de app met behulp van de tool Search in de rechterbovenhoek van de app.

Hoewel de meeste moderne Windows 10-apps de Microsoft Store gebruiken, doen sommige apps die zijn ontworpen voor oudere versies van het Windows-besturingssysteem dat niet. Verschillende moderne apps, zoals de Brave-webbrowser en Exodus cryptocurrency-portemonnee, kunnen alleen worden gedownload van de officiële websites.

Apps zoals deze installeren updates meestal via een of meer van de volgende methoden.

  • Automatisch bij opstarten: De meeste apps controleren op een update kort nadat ze zijn geopend, zolang er een internetverbinding is. Sommige downloaden en installeren de update op de achtergrond, terwijl andere een pop-upbericht weergeven waarin u wordt gevraagd de app-update te bevestigen.
  • Handmatige updatecontrole: Veel apps hebben een link in een optiemenu dat handmatig controleert op updates. De Mozilla Firefox-browser biedt bijvoorbeeld een Check for updates knop op de Options > Algemene instellingen scherm.
  • Volledige herinstallatie: Sommige apps kunnen geen updates installeren en vereisen een download van de nieuwere versie van de software. De app geeft meestal een melding met een link naar de download.

Moet ik al mijn apps handmatig of automatisch bijwerken?

Er zijn verschillende voordelen als u uw Windows 10-apparaat apps automatisch laat bijwerken.

  • Nieuwe functies: je beschikt over de nieuwste app-functies zodra een update is uitgebracht.
  • Betere beveiliging: Nieuwere versies van apps zijn doorgaans veiliger dan oudere versies.
  • Meer vrije tijd: U besteedt geen tijd aan het zoeken naar en installeren van updates.

Sommige mensen controleren om de volgende redenen liever handmatig op updates met Windows 10:

  • App-educatie: door handmatig te controleren op updates, weet je welke apps zijn bijgewerkt.
  • Ontvang app-updates snel: het handmatig starten van een updatecontrole is handig als u minuten nadat een update is gestart een nieuwe versie van een specifieke app wilt.
  • Traag internet of hardware: Automatische updates kunnen oudere apparaten en internetsnelheid vertragen als meerdere apps tegelijkertijd worden bijgewerkt. Als u automatische updates uitschakelt, kunt u apps handmatig bijwerken wanneer u uw Windows 10-computer of -tablet niet gebruikt.

Aanbevolen: