Hoe u uw Samsung Galaxy-telefoon kunt ontgrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Samsung Galaxy-telefoon kunt ontgrendelen
Hoe u uw Samsung Galaxy-telefoon kunt ontgrendelen
Anonim

Als je een smartphone koopt, is het apparaat meestal vergrendeld op het netwerk van de koerier. Dat betekent dat de telefoon alleen kan werken met de provider waar je de telefoon hebt gekocht, zelfs als deze compatibel is met een ander netwerk. Als u weet hoe u een Samsung-telefoon kunt ontgrendelen, kunt u deze gebruiken met uw provider naar keuze.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Samsung Galaxy-smartphonemodellen.

Hoe u uw Samsung Galaxy IMEI-nummer kunt krijgen

Je hebt het IMEI-nummer van je apparaat nodig om aan de slag te gaan. U kunt dit nummer vinden in de instellingen van uw apparaat, of u kunt het volgende doen:

  1. Open je telefoon-app op het toetsenbord.
  2. Type 06. Je telefoon gaat onmiddellijk naar een scherm met de IMEI- en MEID-nummers.
  3. Schrijf het hele IMEI-nummer op (ook al heb je meestal alleen de eerste 15 cijfers nodig) en tik vervolgens op OK om terug te keren naar het toetsenbord van de telefoon.

    Het IMEI-nummer wordt ook wel het serienummer genoemd, soms vermeld als S/N, op sommige Samsung Galaxy-apparaten.

    Image
    Image

Ontgrendel je Samsung Galaxy-telefoon via je provider

Om je telefoon te ontgrendelen via je provider, moet je normaal gesproken de eigenaar van het apparaat zijn. Sommige vervoerders hebben zelfs een bepaalde tijd nodig om te passeren nadat er voor is betaald. Neem contact op met je provider of kijk op de website of je telefoon in aanmerking komt. U moet uw IMEI bij de hand hebben en mogelijk moet u ook accountwachtwoorden en andere identiteitsverificatie opgeven.

Als uw apparaat in aanmerking komt, kan uw provider uw apparaat mogelijk ontgrendelen voor gebruik met andere simkaarten zonder dat u iets hoeft te doen. Als alternatief kunnen ze een ontgrendelingscode verstrekken die u moet invoeren wanneer u de simkaart van een andere provider plaatst.

Gebruik een ontgrendelingsservice van derden

Als je telefoon niet in aanmerking komt voor ontgrendeling door je provider, zijn er websites die ontgrendelcodes verkopen. U moet de informatie van uw apparaat verstrekken, inclusief de fabrikant, het model en het IMEI-nummer. Binnen een dag of twee ontvang je je ontgrendelingscode in je e-mailinbox. Wanneer u een simkaart van een andere provider plaatst, wordt u gevraagd de ontgrendelingscode in te voeren.

Er zijn eindeloze opties, dus zorg ervoor dat de service die u selecteert positieve recensies heeft en legitiem is. Een van de best beoordeelde en meest betrouwbare is UnlockRiver. Dergelijke services kosten u doorgaans tussen de $ 50 en $ 150 per ontgrendelingscode. U hoeft uw telefoon maar één keer te ontgrendelen, maar elk apparaat moet afzonderlijk worden ontgrendeld.

Zodra je Galaxy-telefoon is ontgrendeld, zou je simkaarten van elke provider in elk land moeten kunnen gebruiken.

Image
Image

Ontgrendel je Samsung Galaxy bij een reparatiewerkplaats

Sommige telefoonreparatiewinkels ontgrendelen telefoons tegen betaling. Normaal gesproken moet u uw apparaat een dag of twee bij de winkel achterlaten, en het kost u ongeveer dezelfde kosten als het gebruik van een online service. De meeste reparatiewerkplaatsen gebruiken gewoon een ontgrendelingswebsite om een code te genereren om je apparaat te ontgrendelen, dus het is geen aanbevolen optie als je het prettig vindt om het zelf te doen.

Aanbevolen: