Hoe iCloud-vergrendelde iPhones te ontgrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe iCloud-vergrendelde iPhones te ontgrendelen
Hoe iCloud-vergrendelde iPhones te ontgrendelen
Anonim

Wat te weten

  • Als het uw telefoon is, voert u de Apple ID-gebruikersnaam en het wachtwoord in die voor het eerst zijn gebruikt om deze te activeren.
  • Vraag voor een gebruikte iPhone de oorspronkelijke eigenaar om hun inloggegevens in te voeren, uit te loggen bij iCloud, de Apple ID te verwijderen en het apparaat te wissen.
  • Als je de telefoon niet kunt ontgrendelen, toon dan een geldig aankoopbewijs aan de technische ondersteuning van Apple en kijk of ze je kunnen helpen.

Dit artikel legt uit wat je moet doen als je een iCloud-vergrendelde iPhone hebt, wat betekent dat het activeringsslot is ingeschakeld als antidiefstalmaatregel. Om de telefoon te ontgrendelen en te gebruiken, moet u toegang hebben tot de originele Apple ID-gebruikersnaam en -wachtwoord. Instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 7 en hoger.

Een iCloud-vergrendelde iPhone ontgrendelen

Activeringsslot is een effectieve antidiefstalmaatregel. Uw iPhone of iPad schakelt automatisch het activeringsslot in wanneer Zoek mijn iPhone actief is. Zodra u het activeringsslot inschakelt, kan niemand het apparaat verwijderen, het op een ander account activeren of Zoek mijn iPhone uitschakelen zonder de Apple ID-gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren waarmee de telefoon oorspronkelijk is ingesteld. Als u dit probleem tegenkomt, kunt u het volgende doen:

Als het jouw iPhone is

  1. Om te bepalen of je een iCloud-vergrendelde iPhone hebt, zoek je naar het activeringsslotscherm.

    Image
    Image
  2. Voer de Apple ID-gebruikersnaam en het wachtwoord in die het eerst zijn gebruikt om de telefoon te activeren.
  3. Je iPhone wordt geopend. U moet uw Apple ID-wachtwoord opnieuw instellen als u het bent vergeten.

Als je twee-factorenauthenticatie gebruikt om je Apple ID te beveiligen op iOS 11 of hoger, schakel dan het activeringsslot uit met de toegangscode van je apparaat. Selecteer Ontgrendelen met toegangscode, tik op Gebruik toegangscode voor apparaat en voer vervolgens de toegangscode in.

Als je toegang hebt tot de oorspronkelijke eigenaar van de iPhone

Het proces wordt ingewikkelder als de gebruikersnaam en het wachtwoord niet van jou zijn, bijvoorbeeld als je een gebruikte iPhone hebt gekocht. Als een iPhone iCloud-vergrendeld is met een ander account dan het uwe, en de persoon wiens account oorspronkelijk werd gebruikt fysiek bij u in de buurt is:

  1. Vraag hen om hun Apple ID-accountgegevens op de telefoon in te voeren.
  2. Wanneer de telefoon op het startscherm komt, moeten ze uitloggen bij iCloud:

    • Ga op iOS 10.2 en eerder naar Instellingen > iCloud > Afmelden.
    • Ga op iOS 10.3 en hoger naar Instellingen > [uw naam] > Afmelden.
    Image
    Image
  3. Wanneer ze om hun Apple ID-gebruikersnaam en wachtwoord worden gevraagd, moeten ze deze opnieuw invoeren.
  4. Ze moeten dan de Apple ID van de iPhone verwijderen:

    • Tik op iOS 10.2 en eerder op Afmelden, en tik vervolgens op Verwijderen van mijn iPhone.
    • Op iOS 10.3 en hoger tikt u op Uitschakelen.
  5. Wis de telefoon opnieuw door naar Settings > General > Reset >Wis alle inhoud en instellingen.

    Image
    Image
  6. Wanneer de telefoon deze keer opnieuw opstart, zou je het activeringsslot-scherm niet moeten zien.

Als de oorspronkelijke eigenaar niet in de buurt is

Dat is de makkelijke versie. De iets moeilijkere versie komt wanneer de persoon wiens account je nodig hebt niet fysiek bij je in de buurt is. In dat geval moeten ze het slot verwijderen met iCloud, door dit te doen:

  1. Vraag ze om in te loggen bij iCloud met hun Apple ID.
  2. Selecteer Zoek iPhone.

    Image
    Image
  3. Selecteer Alle apparaten en selecteer vervolgens de iPhone die moet worden ontgrendeld.

    Image
    Image
  4. Selecteer Wissen en volg alle andere aanwijzingen op het scherm.

    Image
    Image
  5. Zodra de vorige eigenaar de telefoon uit zijn account heeft verwijderd, start u de iPhone opnieuw op en ziet u het activeringsvergrendelingsscherm niet wanneer deze opstart.

Als u geen toegang heeft tot het oorspronkelijke account van de telefoon

Als je geen manier hebt om in te loggen met het originele iPhone-account, zit je eigenlijk vast. Activeringsslot is een krachtig en effectief hulpmiddel en u kunt er niet omheen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat gebruikte telefoons niet iCloud-vergrendeld zijn voordat u ze koopt.

De enige overgebleven optie is om contact op te nemen met Apple. Als u Apple een geldig aankoopbewijs kunt overleggen, is het bedrijf mogelijk bereid de telefoon voor u te ontgrendelen. Ontvang een ontvangstbewijs of ander aankoopbewijs en neem vervolgens contact op met Apple voor technische ondersteuning om te zien of zij u kunnen helpen.

Zijn alle iCloud-vergrendelde telefoons gestolen?

Alleen omdat een iPhone een activeringsslot-bericht weergeeft, betekent dat niet per se dat deze is gestolen. Het is mogelijk om het activeringsslot per ongeluk in te schakelen. Enkele situaties waarin dit kan gebeuren zijn:

  • Vergeten Zoek mijn iPhone uit te schakelen voordat je de iPhone wist.
  • Vergeten om uit te loggen bij iCloud voordat je de iPhone wist.
  • Als uw Apple ID is uitgeschakeld.

In die gevallen krijg je het scherm Activeringsvergrendeling wanneer je de telefoon opnieuw probeert in te stellen. Deze fouten komen nogal eens voor bij het kopen van gebruikte iPhones.

iCloud-vergrendeling is ook een teken dat u moet controleren of een iPhone is gestolen. Als je een gebruikte iPhone koopt, vraag dan of het activeringsslot is uitgeschakeld, en zo niet, koop de telefoon dan niet.

Over sites die iCloud beloven: ontgrendel een iPhone

Als je over dit onderwerp hebt gegoogled, ben je waarschijnlijk tientallen sites en forumberichten tegengekomen die beweren dat andere bedrijven iCloud-vergrendelingen kunnen omzeilen. Sommigen noemen zichzelf "officiële" ontgrendelingen. Wat ze ook zeggen, het zijn allemaal oplichters die geld willen krijgen voor een dienst die ze niet kunnen bieden. De enige weg rond een iCloud-slot is de originele Apple ID die is gebruikt om de telefoon te activeren.

Deze diensten die beweren iCloud-sloten te omzeilen, zijn over het algemeen ofwel alleen op zoek naar uw geld, of ze zijn mogelijk betrokken bij een nog complexere frauderegeling.

Een paar diensten kunnen het activeringsslot omzeilen, maar daarbij verbreken ze de verbinding van je telefoon met Apple. U kunt het besturingssysteem niet bijwerken of de telefoon niet opnieuw activeren nadat u de gegevens hebt gewist, naast andere beperkingen. Dat zijn behoorlijk grote nadelen, en het is moeilijk in te zien hoeveel ze het waard zijn.

FAQ

    Hoe krijg ik mijn iCloud-account ontgrendeld?

    Als u zich niet kunt aanmelden bij iCloud, stelt u uw Apple ID-wachtwoord opnieuw in of herstelt u uw Apple-account. Als uw Apple ID is uitgeschakeld, moet u mogelijk contact opnemen met Apple.

    Hoe zet ik iCloud uit op mijn iPhone?

    Als u iCloud op uw iPhone wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen, tikt u op uw naam en tikt u op Afmelden. Voer uw Apple ID in en tik op Uitschakelen. Ga op oudere iPhones naar Instellingen > iCloud > Afmelden > Verwijderen van Mijn iPhone.

    Hoe ontgrendel ik mijn iPhone?

    Om een door een provider vergrendelde iPhone te ontgrendelen, moet je contact opnemen met de provider met de gegevens van de accounthouder en het IMEI-nummer. Providers hebben verschillende processen en beleidsregels voor het ontgrendelen van telefoons.

Aanbevolen: