Hoe Google Pixel te ontgrendelen zonder wachtwoord

Inhoudsopgave:

Hoe Google Pixel te ontgrendelen zonder wachtwoord
Hoe Google Pixel te ontgrendelen zonder wachtwoord
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik vingerafdruksensor/gezichtsontgrendeling indien beschikbaar. Zo niet, reset en herstel je telefoon.
  • Navigeer naar de website van de Pixel-reparatietool, sluit je Pixel aan via USB en volg de aanwijzingen op het scherm om te resetten.
  • Telefoon > uitschakelen houd Power ingedrukt en Volume omlaag > Herstelmodus > druk op Power en Volume omhoog > Wipe data/factory reset.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Google Pixel kunt ontgrendelen zonder het wachtwoord, inclusief tips voor het ontgrendelen van je Pixel-telefoon als je het wachtwoord bent vergeten en wat je moet doen als je de telefoon niet kunt ontgrendelen.

Hoe ontgrendel je een Google Pixel als je je wachtwoord bent vergeten?

Als je het wachtwoord van je Google Pixel bent vergeten, zijn er een paar manieren om het te ontgrendelen. Deze opties zijn alleen beschikbaar als u ze instelt voordat u uw wachtwoord bent vergeten.

Als je geen van de alternatieve ontgrendelingsmethoden hebt ingesteld voordat je het wachtwoord voor je Google Pixel bent vergeten, dan is er geen manier om het te ontgrendelen.

Dit zijn de verschillende manieren waarop u een Google Pixel kunt ontgrendelen zonder het wachtwoord:

  • Vingerafdruksensor: Elke Pixel-telefoon heeft een vingerafdruksensor, afgezien van de Pixel 4. De sensor bevindt zich in het scherm van de Pixel 6 en aan de achterkant van andere Pixels. Je kunt met je vingertop de sensor aanraken om je Pixel te ontgrendelen als deze functie is ingeschakeld.
  • Gezicht ontgrendelen: Pixel 4 bevat een functie voor gezichtsontgrendeling. Als je dit instelt voordat je je wachtwoord bent vergeten, kun je je Pixel oppakken en voor je gezicht houden om hem te ontgrendelen.
  • Patroonontgrendeling: Als u patroonontgrendeling heeft ingeschakeld, kunt u het door u gekozen patroon op het vergrendelscherm traceren in plaats van een wachtwoord in te voeren.

Hoe ontgrendel je een Google-telefoon zonder wachtwoord?

De enige manier om zonder wachtwoord of alternatieve ontgrendelingsmethode weer toegang tot je telefoon te krijgen, is door de fabrieksinstellingen te herstellen. Als je een back-up van je telefoon hebt gemaakt voordat je het wachtwoord bent vergeten, kun je deze herstellen nadat je de fabrieksinstellingen hebt hersteld.

Er zijn drie manieren om een Google Pixel opnieuw in te stellen als je het wachtwoord bent vergeten. U kunt de webgebaseerde Pixel-reparatietool van Google, Google Find My Phone gebruiken, of u kunt de ingebouwde herstelmodus van de telefoon gebruiken. De webgebaseerde tool is de beste optie omdat het de nieuwste versie van Android installeert naast het terugzetten naar de fabrieksinstellingen van je telefoon. Als je de andere opties gebruikt, moet je Android handmatig bijwerken nadat je je telefoon hebt gereset.

Voor de Google Find My Phone-optie moet je toegang hebben tot je Google-account, terwijl de andere twee methoden fysieke toegang tot je Pixel-telefoon vereisen.

Een Pixel-telefoon ontgrendelen met de Pixel Repair Tool

De Pixel-reparatietool is voornamelijk bedoeld voor het updaten van Android als je problemen hebt, maar het kan je telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen als je je wachtwoord bent vergeten. Het is functioneel vergelijkbaar met resetten met Google Find My Phone of het systeemherstelmenu, maar het installeert de nieuwste versie van Android naast het resetten van je telefoon.

Google raadt u aan een back-up van uw Pixel te maken voordat u de reparatietool gebruikt, maar dat is niet mogelijk als u uw pincode of wachtwoord niet weet en de telefoon niet kunt ontgrendelen. Als je nog nooit een back-up van je Pixel hebt gemaakt, gaan al je gegevens verloren wanneer je de Pixel opnieuw instelt.

Zo ontgrendel je een Pixel-telefoon met de Pixel-reparatietool:

  1. Navigeer op uw computer naar de Pixel-reparatietoolsite met een compatibele webbrowser.
  2. Klik op Selecteer uw provider.

    Image
    Image
  3. Selecteer uw provider.

    Image
    Image
  4. Klik Aan de slag.

    Image
    Image
  5. Zet je telefoon uit.
  6. Klik op Volgende.

    Image
    Image
  7. Houd de power en volume down knoppen op je Pixel ingedrukt totdat de telefoon wordt ingeschakeld en naar de Fastboot-modus gaat.
  8. Gebruik de volumeknoppen om Rescue Mode te markeren en selecteer deze met de aan/uit-knop.
  9. Sluit je telefoon aan op je computer met een USB-kabel.
  10. Ga terug naar de Pixel-reparatiewebsite op uw computer en klik op Telefoon verbinden.

    Image
    Image
  11. Klik op Fabrieksinstellingen herstellen en opnieuw installeren.

    Image
    Image

    Een fabrieksreset verwijdert alle gegevens van je telefoon en installeert de nieuwste versie van Android. Als je geen back-up van je telefoon hebt gemaakt, raak je je foto's, instellingen en andere informatie op de telefoon kwijt.

  12. Klik op Bevestigen.

    Image
    Image
  13. Laat je Pixel aangesloten op je computer tijdens het reset- en herinstallatieproces.
  14. Nadat het proces is voltooid, kunt u uw back-up herstellen als u die heeft.

Een Google Pixel terugzetten naar de fabrieksinstellingen met Google Find My Device

Als je de pincode bent vergeten om je Pixel te ontgrendelen, kun je de fabrieksinstellingen herstellen via de Google Find My Device-website.

Als je deze methode gebruikt, wordt de versie van Android hersteld die bij je telefoon is geleverd. U moet updates handmatig downloaden en installeren, naast het herstellen van uw back-up als u die heeft.

  1. Navigeer naar de Google Find My Device-website.
  2. Klik op uw telefoon in de linkerbovenhoek van de site.

    Image
    Image
  3. Klik Apparaat wissen.

    Image
    Image
  4. Klik nogmaals op Apparaat wissen.

    Image
    Image

    Je telefoon wordt gereset nadat je deze stap hebt voltooid, waarbij alle gegevens die op de telefoon zijn opgeslagen worden gewist.

  5. Nadat je je Pixel opnieuw hebt ingesteld, moet je hem instellen en je back-up installeren als je die hebt.

Een Google Pixel terugzetten naar de fabrieksinstellingen met behulp van de herstelmodus

Als je je Pixel hebt, kun je de fabrieksinstellingen herstellen met de herstelmodus. Deze modus is rechtstreeks in de telefoon ingebouwd en u hebt er zelfs toegang toe als u het wachtwoord of de pincode van uw telefoon bent vergeten.

Als je deze methode gebruikt, wordt de versie van Android hersteld die bij je telefoon is geleverd. U moet updates handmatig downloaden en installeren, naast het herstellen van uw back-up als u die heeft.

Hier leest u hoe u een pixel terugzet naar de fabrieksinstellingen met behulp van de herstelmodus:

  1. Zet je telefoon uit.
  2. Houd volume omlaag en power. ingedrukt
  3. Gebruik de volumeknoppen om Herstelmodus te markeren en selecteer deze met de aan/uit-knop.
  4. Houd power ingedrukt, druk op volume omhoog en laat beide tegelijk los.
  5. Select Wipe data/factory reset.
  6. Selecteer Fabrieksinstellingen herstellen.

    Hiermee worden alle gegevens die op uw telefoon zijn opgeslagen permanent gewist.

  7. Wacht tot de reset is voltooid en selecteer Systeem nu opnieuw opstarten.
  8. Je telefoon zal opnieuw opstarten en dan kun je hem instellen of een back-up herstellen als je die hebt.

FAQ

    Hoe maak ik een screenshot op een Google Pixel?

    Als u een schermafbeelding wilt maken op een Google Pixel als u Android 11 of nieuwer gebruikt, drukt u op de knoppen Power en Volume omlaag tegelijkertijd. Het scherm knippert wanneer de schermafbeelding wordt gemaakt. Als u Android 9 of 10 gebruikt, houdt u de Power-knop ingedrukt en kiest u Screenshot

    Hoe kan ik een opname screenen op een Google Pixel?

    Om uw scherm op een Google Pixel op te nemen, veegt u twee keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm en selecteert u Schermopname Mogelijk moet u naar rechts vegen om deze optie te vinden. Als u de optie voor schermopname niet ziet, tikt u op Bewerken en sleept u Schermopname naar Snelle instellingen.

    Hoe schakel ik Live Caption op een Google Pixel uit?

    Als u uw instellingen voor Google Pixel Live Caption wilt wijzigen, drukt u op de knop Volume en drukt u vervolgens op Live Caption onder de volumeregelaars. Hiermee wordt de functie in- of uitgeschakeld. Je kunt het bijschriftvak ook aanraken en vasthouden en het omhoog of omlaag slepen om het te verplaatsen.

Aanbevolen: