10 geweldige iPad-snelkoppelingen om uw leven gemakkelijker te maken

Inhoudsopgave:

10 geweldige iPad-snelkoppelingen om uw leven gemakkelijker te maken
10 geweldige iPad-snelkoppelingen om uw leven gemakkelijker te maken
Anonim

De iPad wordt niet geleverd met een handleiding, hoewel je er een kunt downloaden van de website van Apple, maar hoeveel van ons doen dat eigenlijk? De iPad is altijd een gemakkelijk apparaat geweest om op te pakken en te gebruiken, maar het zit ook boordevol coole functies die je misschien niet kent.

Zet een extra app in het Dock

Image
Image

De gemakkelijkste snelkoppeling is niet altijd de meest voor de hand liggende, en dat geldt voor de iPad. Wist je dat je maximaal vijf van je favoriete apps in het dock onder aan het scherm kunt persen? Dit zorgt voor een geweldige snelkoppeling, zodat je de app snel kunt starten, waar je ook bent op je iPad. Je kunt zelfs een map op het dock plaatsen, wat erg handig kan zijn als je veel apps hebt die je regelmatig gebruikt.

Spotlight-zoekopdracht gebruiken om apps te vinden

Image
Image

Over het starten van apps gesproken, je kunt er snel een vinden zonder door pagina's en pagina's naar een pictogram te zoeken, met dank aan Spotlight Search, dat toegankelijk is door met je vinger naar rechts te schuiven terwijl je op het startscherm bent. Zoeken met Spotlight vindt en start een app, ongeacht waar deze zich op uw iPad bevindt. Typ de naam in of druk op de microfoon en spreek het uit, tik vervolgens op het app-pictogram wanneer het in de resultatenlijst verschijnt.

Het verborgen controlecentrum

Image
Image

Het Control Center biedt toegang tot enkele van de meest gebruikelijke instellingen van de iPad. Je krijgt toegang door naar beneden te vegen vanaf de bovenkant van een iPad met iOS 13 of iOS 12 of omhoog vanaf de onderkant van de iPad waar het scherm de schuine kant raakt in eerdere versies van het besturingssysteem. Wanneer u vanaf deze rand begint en uw vinger omhoog beweegt, onthult het bedieningspaneel zichzelf.

De meest populaire bedieningselementen op dit paneel zijn de muziekinstellingen, waarmee u het volume kunt verhogen of verlagen en nummers kunt overslaan. U kunt deze bedieningselementen ook gebruiken om Bluetooth in of uit te schakelen, de helderheid van de iPad te wijzigen of de rotatie te vergrendelen tussen andere instellingen.

Het virtuele touchpad

Image
Image

Een van de beste toevoegingen aan het besturingssysteem van de iPad van de afgelopen jaren is het virtuele touchpad. De iPad is een beetje onhandig in het omgaan met de cursor. Dit is vooral het geval wanneer u helemaal naar de linker- of rechterrand van het scherm moet gaan. Het virtuele touchpad lost dit probleem op door het schermtoetsenbord van de iPad te laten fungeren als een touchpad wanneer je er twee vingers op plaatst. Dit maakt het gemakkelijk om de cursor naar een exacte positie in de tekst te verplaatsen of om snel een tekstgedeelte te markeren.

Voeg uw eigen sneltoetsen toe

Image
Image

Soms kan de autocorrectiefunctie u in de weg zitten wanneer u op de iPad typt, maar u kunt deze aanpassen zodat deze voor u aan het werk gaat. Als u naar Instellingen gaat> General > Keyboard , je zult een knop vinden waarmee je je eigen snelkoppeling kunt toevoegen. Met deze functie kun je een sneltoets typen, zoals je initialen, en die sneltoets laten vervangen door een zin, zoals je volledige naam.

Schud om ongedaan te maken

Image
Image

Over typen gesproken, er is een gemakkelijke manier om een gemaakte fout ongedaan te maken. Net zoals pc's een functie voor bewerken en ongedaan maken hebben, kunt u met de iPad ook uw laatste stukje typen ongedaan maken door ermee te schudden. U wordt gevraagd te bevestigen of u het typen ongedaan wilt maken.

Split het toetsenbord in tweeën

Image
Image

Als je beter kunt typen met je duimen dan met je vingers, vind je het schermtoetsenbord van de iPad misschien iets te groot. Gelukkig is er een optie in de instellingen om het toetsenbord van de iPad in tweeën te splitsen, zodat je duimen gemakkelijker toegang hebben. U hoeft niet door de instellingen van de iPad te zoeken om deze specifieke functie te vinden. Je kunt het activeren door met je vingers naar buiten te knijpen als het toetsenbord wordt weergegeven, waardoor het toetsenbord in twee helften op je scherm wordt gesplitst.

Tik op een woord om de definitie te krijgen

Image
Image

Je kunt snel de definitie van een woord opzoeken op je iPad. Tik en houd je vinger op het woord totdat het vergrootglas verschijnt; til dan uw vinger op. Er verschijnt een menu met de vraag of u de tekst naar het klembord wilt kopiëren of de tekst wilt definiëren. Als u definieert, krijgt u de volledige definitie van het woord. Deze functie werkt ook in andere apps zoals Boeken.

Download eerder gekochte apps

Image
Image

Heb je ooit een app verwijderd, van gedachten veranderd en hem terug gewild? U kunt niet alleen eerder gekochte apps gratis downloaden, maar de App Store maakt het proces eenvoudig. In plaats van te zoeken naar de afzonderlijke app in de winkel, kun je rechtsboven op je Profile-pictogram tikken en vervolgens Purchased selecteren. Niet op deze iPad tab bovenaan het scherm beperkt het tot apps die je hebt verwijderd.

Snelle screenshots maken

Image
Image

Als je een screenshot van het scherm van je iPad wilt maken, kun je dat doen door snel op de Home- en Sleep/Wake-knoppen tegelijk te drukken. De schermafbeelding gaat naar je Foto's-app, waar je kunt kiezen om deze met anderen te delen.

Als je iPad geen home-knop heeft, maak dan een screenshot door tegelijkertijd op de bovenste knop en de volume-omhoogknop te drukken.

Aanbevolen: