Hoe een opname op uw Mac te screenen

Inhoudsopgave:

Hoe een opname op uw Mac te screenen
Hoe een opname op uw Mac te screenen
Anonim

Misschien wil je je Mac-scherm vastleggen om problemen op te lossen, te delen of les te geven. Wat de reden ook is, het is niet moeilijk om een schermopname te maken of vast te leggen op je Mac. U hebt zelfs geen software van derden nodig, hoewel er schermopnamesoftware beschikbaar is als u dat wilt. Hier leest u hoe u een opname op Mac kunt screenen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Mac OS X Panther (10.3) en hoger.

Hoe u uw hele Mac-scherm kunt vastleggen

Een enkele toetsenbordopdracht maakt een momentopname van alles op het scherm van je Mac, inclusief het menu bovenaan. Druk hiervoor op Command+Shift+3.

In nieuwere versies van macOS verschijnt een voorbeeld van de afbeelding in de rechterbenedenhoek van uw scherm. Van daaruit kun je de schermafbeelding rechtstreeks naar een e-mail, sms of ander programma slepen als het klaar is om te gebruiken zoals het is.

Image
Image

Als je het voorbeeld mist, zal het systeem de schermafbeelding standaard op het bureaublad opslaan. De titel is " Screenshot [Date] at [Time]," bijvoorbeeld, "Screenshot 2020-07-07 at 1.52.03 PM."

Houd Control ingedrukt terwijl je de schermafbeelding maakt om deze naar het klembord te kopiëren. Je kunt deze snelkoppeling gebruiken, of je nu het hele scherm vastlegt of slechts een deel ervan.

Om te voorkomen dat het bureaublad rommelig wordt, kun je de opslaglocatie voor schermafbeeldingen wijzigen om een speciale map te maken die je gemakkelijk kunt legen.

Hoe u een deel van het scherm van uw Mac kunt vastleggen

Misschien wil je gewoon een momentopname maken van een specifieke sectie, en je kunt daar ook een toetsenbordopdracht voor gebruiken. Dit is wat je moet doen:

  1. Zorg ervoor dat het element dat u wilt vastleggen zichtbaar is op het scherm.
  2. Druk op Command+Shift+4 op je toetsenbord.
  3. Er verschijnt een reeks dradenkruizen met enkele cijfers ernaast. Die cijfers komen in pixels overeen met de coördinaten van het vizier op het scherm.

    Image
    Image
  4. Klik en sleep een vak om het gebied te selecteren dat u wilt vastleggen. De cijfers naast het dradenkruis veranderen om de afmetingen van uw selectie weer te geven, nog steeds in pixels.

    Om uw selectie opnieuw uit te voeren terwijl u deze maakt, houdt u Space ingedrukt en sleept u het vak naar een nieuw startpunt. Je kunt deze aanpassingen zo vaak maken als je nodig hebt voordat je de schermafbeelding opslaat.

    Image
    Image
  5. Laat de muisknop los om de schermafbeelding te maken. Er verschijnt een voorbeeld in de rechterbenedenhoek van het scherm, of u kunt het later vinden op de opslaglocatie (standaard het bureaublad).

    Om opnieuw te beginnen, drukt u op Esc om te annuleren en drukt u nogmaals op de toetsenbordcombinatie om de vastlegmodus opnieuw te openen.

    Image
    Image

Een specifiek venster vastleggen in macOS

Je hoeft niet handmatig te selecteren om de inhoud van een enkel venster vast te leggen. Je kunt de inhoud ook snel kopiëren met een extra toetsenbordcommando.

  1. Trek de inhoud die u wilt kopiëren omhoog.
  2. Druk op Command+Shift+4 op uw toetsenbord om de opnamemodus te openen.
  3. Druk op Space. Het vizier verandert in een camera.

    Image
    Image
  4. Plaats de cursor op het venster dat u wilt vastleggen. Het venster krijgt een lichte blauwe markering. Maak je geen zorgen, de blauwe tint zal er niet zijn wanneer je de afbeelding vastlegt.

    Het venster dat u vastlegt, hoeft niet het actieve venster te zijn.

    Image
    Image
  5. Klik op het venster om het vast te leggen. Druk op Esc om te annuleren.

    Standaard bevat een schermafbeelding van een venster een witte achtergrond met een "schaduw" onder de afbeelding. Om alleen het venster op te slaan, houdt u Option ingedrukt wanneer u op het venster klikt.

Een screenshot maken met de macOS Screenshot-app

In macOS Mojave (10.14) en hoger heb je toegang tot nog meer opties met een speciale Screenshot-app. Naast statische screenshots kun je ook opnemen wat er op je scherm gebeurt.

  1. Druk op Command+Shift+5 op uw toetsenbord om de Screenshot-interface te openen.
  2. Er verschijnt een kleine menubalk onder aan het scherm. De eerste drie opties zijn voor statische screenshots.

    • Gehele scherm vastleggen: maak direct een screenshot van alles wat zichtbaar is op uw scherm.
    • Geselecteerd venster vastleggen: maak een screenshot van een enkel venster. Houd nogmaals Control ingedrukt terwijl u op het venster klikt om de achtergrond van de uiteindelijke afbeelding te verwijderen.
    • Geselecteerd gedeelte vastleggen: sleep een vak naar buiten om een specifiek deel van het scherm te markeren en pak alleen dat gebied.
    Image
    Image
  3. Het Options menu rechts van de opnameknoppen bevat verschillende instellingen.

    • Opslaan in: kies een optie uit de lijst om macOS te vertellen waar je schermafbeeldingen en opnamen moeten worden opgeslagen. Gebruik Andere locatie om naar een specifieke map te bladeren.
    • Timer: Stel een vertraging in tussen het moment waarop u op een opnameknop drukt en het moment waarop de opname plaatsvindt.
    • Microphone: Kies de geluidsinvoer, indien aanwezig, voor schermopnamen. Meestal zie je Geen of de interne hardware van je Mac, maar als je een USB-microfoon hebt aangesloten, kun je dat ook kiezen. Je kunt deze instelling niet wijzigen wanneer een schermopname actief is.
    • Show Floating Thumbnail: Schakel in of de voorbeeldafbeelding al dan niet wordt weergegeven nadat u een screenshot of opname hebt gemaakt.
    • Onthoud laatste selectie: Selecteer deze optie om Screenshot te vertellen om hetzelfde selectievak te gebruiken voor volgende opnames. Deze instelling bespaart tijd als je meerdere foto's van hetzelfde gebied maakt.
    • Toon muisaanwijzer/Toon muisklikken: Houd deze instelling uitgeschakeld om uw aanwijzer onzichtbaar te maken in schermafbeeldingen en opnames.
    Image
    Image
  4. Uw Mac slaat schermopnamen op dezelfde locatie op als schermafbeeldingen.

Hoe u uw scherm opneemt met de macOS Screenshot-app

De ingebouwde Screenshot-app bevat ook opties voor het vastleggen van een video van alles wat je doet. Schermopnames zijn handig om processen te demonstreren en deelbare instructievideo's te maken. Hier leest u hoe u er een kunt maken met de Screenshot-app.

  1. Druk op Command+Shift+5 op uw toetsenbord om de Screenshot-interface te openen.
  2. De pictogrammen in het tweede paneel (de vierde en vijfde knop van links) regelen schermopnamen, en ze zijn vergelijkbaar met de opties die je hebt bij het maken van een stilstaand screenshot.

    • Gehele scherm opnemen: Begin met het opnemen van alles wat zichtbaar is op uw scherm. Terwijl je aan het opnemen bent, kun je schakelen tussen vensters en programma's en je Mac gebruiken zoals je dat normaal zou doen.
    • Geselecteerd gedeelte opnemen: sleep een vak naar buiten om aan te geven welk deel van het scherm moet worden opgenomen.

    Je kunt een schermopname niet gemakkelijk beperken tot een enkel venster zoals je kunt met een screenshot, maar je kunt een kader rond dat venster tekenen om vergelijkbare resultaten te krijgen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de opname-optie die u wilt gebruiken, markeer het gedeelte van uw scherm dat u wilt vastleggen (indien nodig) en klik vervolgens op de knop Record helemaal rechts van de Screenshot-balk.

    Druk op Esc om te annuleren.

    Net als bij stilstaande schermafbeeldingen, kun je je selectie aanpassen door Shift ingedrukt te houden en het vak te verplaatsen.

  4. Terwijl Screenshot je scherm vastlegt, gebruik je je Mac zoals je normaal zou doen. Je kunt nog steeds screenshots maken terwijl je een opname maakt.
  5. Klik op de knop Stop in de menubalk om het opnemen van uw hele scherm of een deel ervan te stoppen.

    U kunt ook de Screenshot-app opnieuw openen door op Command+Shift+5 te drukken en op de knop Stop te drukken, die het scherm vervangt opname-opties.

    Image
    Image
  6. Uw Mac slaat schermopnamen op in dezelfde map als schermafbeeldingen (of welke locatie u ook kiest in het menu Opties). Hun namen volgen het formaat " Schermopname [Datum] om [Tijd], " bijvoorbeeld, "Schermopname 2020-07-07 om 1.52.03 PM."

Hoe u uw scherm kunt opnemen zonder de Screenshot-app

Als je macOS High Sierra (10.13) of eerder gebruikt, heb je geen toegang tot de Screenshot-app, maar je kunt nog steeds je scherm opnemen met Quicktime Player. Selecteer hiervoor File > New Screen Recording.

U kunt ook op Control+Command+N op uw toetsenbord drukken.

Image
Image

Net als in Screenshot, kunt u uw scherm geheel of gedeeltelijk opnemen. Druk op de Stop knop in de menubalk om de opname te stoppen. Je Mac bewaart schermopnamen die je in Quicktime maakt op dezelfde locatie als schermafbeeldingen.

Aanbevolen: