Hoe een opname op een laptop te screenen

Inhoudsopgave:

Hoe een opname op een laptop te screenen
Hoe een opname op een laptop te screenen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer op een Windows-laptop de Windows + G toets om de Xbox Game Bar te openen en activiteit in een geopende app vast te leggen.
  • Druk op een Apple-laptop Shift + Command + 5 om de schermafbeelding te openen Toolbar.
  • Of, op een Mac, open QuickTime Player vanuit de map Programma's en selecteer File > Nieuwe schermopname.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het scherm kunt opnemen op een Windows-laptop of een Mac-notebookcomputer van de afgelopen jaren.

Hoe een opname op een Windows-laptop te screenen

De onderstaande stappen laten zien hoe je de Game Bar gebruikt voor een snelle schermopname op een Windows-laptop. Deze functie maakt deel uit van Windows 10 en is van toepassing op alle populaire laptopmerken zoals Dell, HP, Lenovo, enz.

Opmerking:

De Xbox Game Bar kan het bureaublad (zonder geopende programma's) of de bestandsverkenner niet opnemen. De schermopnameknop is grijs op deze twee interfaces. Het werkt op elke andere app op het bureaublad die focus heeft.

  1. Ga naar Instellingen > Gaming.
  2. Controleer op het Xbox Game Bar-scherm of de tuimelschakelaar voor het opnemen van gameclips is ingeschakeld.

    Image
    Image
  3. Sluit Settings af en open de app die je wilt opnemen.
  4. Druk tegelijkertijd op Windows-toets + G om de overlap van de spelbalk bovenaan het pc-scherm te openen.

    Image
    Image
  5. Selecteer het Capture pictogram om de Capture-widget aan de zijkant weer te geven.

    Image
    Image
  6. Selecteer het microfoonpictogram zodat de gamebalk geluid of uw verhaal kan opnemen. Zet het op mute voor stille opnames.

    Image
    Image
  7. Selecteer de Start recording knop (of druk op Win + Alt +R ) om een schermopname te starten.

    Image
    Image
  8. Een kleine Capture Status widget wordt aan de zijkant geopend om de verstreken opnametijd en de Stop Recording knop weer te geven.

    Image
    Image
  9. Selecteer de Stop Recording knop om de opname te stoppen. Selecteer de Opgenomen melding van gameclip als deze de galerij lijkt te openen en je opname te bekijken. U kunt ook Show all captures selecteren in het Capture-venster.

    Image
    Image
  10. Het Gallery venster toont de huidige opname en alle eerder opgeslagen opnames. Speel de huidige opname af of selecteer een oudere opgeslagen opname. Gebruik het Pencil icoon om je bestanden desgewenst te hernoemen. Om het videobestand te openen in de map Opnames in Verkenner, selecteert u het Bestandslocatie openen pictogram of Openen in Verkenner pictogram. Alle video-opnames worden opgeslagen als MP4-bestanden.

    Image
    Image

Tip:

Je kunt instellingen configureren op de Xbox Game Bar en zelfs een screenshot maken.

Hoe een opname op een Mac-laptop te screenen

Apple-laptops hebben geen Xbox Game Bar, maar ze hebben twee methoden voor het opnemen van schermen die handig en beter zijn.

  • De Screenshot-werkbalk
  • De QuickTime Player

De Screenshot-werkbalk is beschikbaar in macOS Mojave of hoger. De QuickTime Player werkt met alle macOS-versies.

De Screenshot-werkbalk gebruiken om uw scherm op te nemen

Neem het hele scherm of een geselecteerd deel van het scherm op met de Screenshot-werkbalk.

  1. Druk op Shift + Command + 5 om de screenshot te openen werkbalk en een selectie-overlay op het scherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer Record Full Screen om een schermopname te maken van het hele bureaublad of de Record Selected Portion knop om een kleiner gebied op te nemen. Voordat u op de knop Geselecteerd gedeelte opnemen drukt, sleept u de grenzen van het selectievak om een gebied van het scherm te definiëren dat u wilt opnemen. U kunt het selectievak ook vanuit de vier hoeken naar een andere plek slepen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Options om een vervolgkeuzemenu te openen. Gebruik de keuzes om een andere opslaglocatie in te stellen, op te nemen met de microfoon ingeschakeld en de opname te starten na een vooraf gedefinieerd interval.

    Image
    Image
  4. Selecteer Record om de schermopname te starten. Druk op de Esc toets als u de opname wilt annuleren.
  5. Druk op de Stop knop op de menubalk om de opname te stoppen of gebruik de Command + Control+ Esc sneltoets.

    Image
    Image
  6. Een miniatuur van de video verschijnt in de rechterbenedenhoek van het scherm. De volgende acties zijn afhankelijk van hoe u de opname wilt gebruiken.

    • Veeg de miniatuur naar rechts om de opname op te slaan.
    • Klik op de miniatuur om de opname te openen en af te spelen. U kunt de Trim-knop gebruiken om de opname bij te snijden of de Share-knop selecteren om deze te delen.
    • Sleep de miniatuur om de opname naar een ander document of een andere locatie te verplaatsen (zoals een chatvenster of de Prullenbak).
    • Control-klik de miniatuur voor meer opties uit het rechtsklikmenu.

De QuickTime Player gebruiken om je scherm op te nemen

Als je macOS Mojave of eerder hebt, gebruik dan QuickTime Player om je scherm op te nemen. In nieuwere versies van macOS opent het selecteren van Nieuwe schermopname in de QuickTime Player de Screenshot-werkbalk.

  1. Open QuickTime Player vanuit de map Programma's.
  2. Selecteer File > New Screen Recording in de menubalk (of druk op Control + Command + N).

    Image
    Image
  3. De Screenshot Toolbar werkt precies zoals hierboven beschreven. Neem het hele scherm op of neem een geselecteerd gedeelte op. Gebruik de Options vervolgkeuzelijst om een instelling te wijzigen voordat u het scherm opneemt.
  4. Selecteer de Stop knop op de menubalk. QuickTime Player opent de opname automatisch in de QuickTime Player en slaat deze op als een MOV-bestand op de standaardlocatie (die u kunt wijzigen via Opties).
  5. Selecteer Edit in het menu om eenvoudige bewerkingen uit te voeren. Selecteer bijvoorbeeld Trim om uw schermopname in te korten.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe kan ik een opname screenen op een iPhone?

    Als u een schermopname wilt maken op een iPhone met iOS 14 of hoger, voegt u eerst de functie voor schermopname toe aan het Control Center: tik op Settings > Control Center> tik op Toevoegen (plus teken) naast Schermopname Open vervolgens het Control Center, houd het Record pictogram ingedrukt > tik op microfoon pictogram > Start Recording Ga vervolgens naar het scherm of de schermen die u wilt opnemen. Om de opname te stoppen, tikt u op het rode Record pictogram of statusbalk bovenaan het scherm.

    Hoe kan ik een opname screenen op een Android?

    Om een schermopname te maken op een Android, veegt u twee keer omlaag vanaf de bovenkant van het scherm > tikt u op Schermopname Als u de optie Schermopname niet ziet, tikt u opBewerken en sleep Schermopname naar het gebied Snelle instellingen . Navigeer waar u wilt opnemen en tik op Start

Aanbevolen: