Soundcore Liberty Pro 2 Review

Inhoudsopgave:

Soundcore Liberty Pro 2 Review
Soundcore Liberty Pro 2 Review
Anonim

Bottom Line

De indrukwekkende Soundcore Liberty Pro 2 brengt een uitstekende geluidskwaliteit voor een redelijke prijs, maar ze zijn niet zonder hun tekortkomingen.

Soundcore Liberty Pro 2

Image
Image

We hebben de Soundcore Liberty Pro 2 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als het op compromissen aankomt, is de Soundcore Liberty Pro 2 misschien wel de perfecte optie voor echte draadloze oordopjes. Dat is niet lichtvaardig gemaakt - de echte draadloze categorie is zo druk en competitief als ze komen. Soundcore is normaal gesproken een merk dat is gereserveerd voor het lage tot middensegment van de markt, en de prijs van de Liberty Pro's plaatst ze naast andere gemiddeld geprijsde modellen.

De functieset maakt deze oortelefoons echter veel premiumer. De eersteklas batterijduur zorgt ervoor dat deze oortelefoons niet snel dood gaan; de formidabele waterbestendigheid en het unieke ontwerp, de pasvorm en de afwerking zullen die gadget jeuken; en de geluidskwaliteit, hoewel misschien te veel verkocht aan het marketingmateriaal, is zeer indrukwekkend voor de prijs. Dit is hoe de oortelefoons het deden tijdens de dagelijkse tests van mijn week.

Ontwerp: een interessante verandering van tempo

Het uiterlijk van een paar oortelefoons is een belangrijke overweging geworden voor de meeste merken in de ruimte. Apple heeft vastgehouden aan zijn witte, op steel gebaseerde ontwerp, terwijl merken als Sony en Bose nieuwe wegen proberen in te slaan met ovale vormen die zich in je oor verbergen of net buiten zweven. Omdat een product als dit zo klein is, maar veel technologie moet bevatten (Bluetooth-ontvangers, oplaadbare batterijen, microfoons en natuurlijk de luidsprekerdriver), kan hoe een merk ervoor kiest om de behuizing van de oordopjes te ontwerpen een belangrijke overweging worden voor een consument, vooral als je van plan bent deze elke dag te dragen.

De Soundcore Liberty Pro 2-oordopjes proberen je niet de kleinste voetafdruk te geven, omdat elke oordop eigenlijk twee afzonderlijke luidsprekers heeft (meer daarover in het gedeelte over geluidskwaliteit). Als zodanig zijn deze oordopjes zeker aan de grote kant van de markt, maar zijn ze nog steeds kleiner dan aanbiedingen van Sony en Bose. Dat komt omdat Soundcore veel onroerend goed in het oordopje heeft gebruikt en is gegaan met een langwerpig ovaal voor de achterkant van het chassis.

Het tweekleurige grijze kleurenschema is precies in lijn met de rest van de markt, maar de platte, ronde batterijbehuizing die eruitziet als een pillendoosje is niet zoals alles wat ik op de markt heb gezien. Een persoonlijke mening: het Soundcore-logo (met een geaccentueerd "d" er bovenop) ziet er een beetje vreemd uit, en omdat het woordmerk zo groot is op de batterijbehuizing, doet het eigenlijk afbreuk aan wat anders een heel strak pakket zou zijn. De Pro's verdienen hier voldoende punten, anders.

Image
Image

Comfort: een veelzijdige pasvorm

Het verbaast me altijd hoeveel mensen een ondermaatse pasvorm voor hun oordopjes accepteren. De manier waarop een oortelefoon in uw oren zit, is zo belangrijk, want als u ze niet heel lang kunt dragen of, misschien nog erger, als de oortelefoons uit uw oren vallen, kunt u niet genieten van andere functies van de oortelefoons.

Soundcore heeft dit concept ter harte genomen door meer dan een dozijn extra tips, vleugels en maten te geven om uit te kiezen in het pakket. Als je eenmaal de juiste oordopjes en vleugels voor je hebt gevonden, voelt de pasvorm veel persoonlijker aan dan bij veel andere oordopjes. Dat komt omdat Soundcore je twee contactpunten geeft voor een stevige pasvorm - de oordopjes vullen je gehoorgang mooi op voor een goede geluidsisolatie en de zachte, lusvormige vleugel haakt nauwelijks de binnenkant van je buitenoor om ervoor te zorgen dat als de oordop komt los, het zal er niet zo gemakkelijk uitvallen.

Ik hou meestal van een oordopje dat niet zo goed zit als deze. De geknepen, kegelachtige tips van de Bose SoundSport Free zorgen voor een betere luchtstroom in mijn geval, dus ik vind de Liberty Pro 2s een beetje te strak. Maar als je dat niet erg vindt, dan zullen deze waarschijnlijk de comfortbox goed voor je controleren. Het gewicht is een stuk lichter dan ik had verwacht gezien de dual-driver build (het hele pakket is iets meer dan 3 ons inclusief de batterijhouder), wat het comfortniveau mooi rondt.

De behuizing met de Liberty Pro's geeft je veel kwaliteit voor de prijs - het zacht aanvoelende plastic zal niet zo gemakkelijk krassen als een glanzende afwerking en het zacht glijdende deksel wedijvert zelfs met de bevredigende dekselklik van de AirPods.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: nog meer waar voor je geld

De tactiele ervaring met een paar echte draadloze oordopjes is een van de moeilijkste dingen om onder woorden te brengen, maar is toch een van de belangrijkste factoren geworden om tevreden te zijn met je aankoop. De batterijhouder die bij de Liberty Pro 2 wordt geleverd, geeft je veel kwaliteit voor de prijs - het zachte plastic zal niet zo gemakkelijk krassen als een glanzende afwerking en het zacht glijdende deksel wedijvert zelfs met de bevredigende dekselklik van de AirPods. De siliconen tips en vleugels zijn erg zacht en het zacht aanvoelende plastic van de behuizing strekt zich uit over de oordopjes zelf. Het geheel voelt premium aan, wat zeker leuk is om te hebben voor elk paar echte draadloze oordopjes.

In termen van duurzaamheid maak ik me een beetje zorgen over de levensduur van deze oordopjes. Het schuifdeksel van de behuizing, hoewel handig, voelt aan alsof het vatbaar is voor vuilafkrabsels en misschien zelfs fa alt na een heleboel herhalingen van openen en sluiten. De ultrazachte oorvleugels zijn supercomfortabel en zijn absoluut gemaakt van hoogwaardig rubber, maar aan de andere kant ben ik bang dat ze op den duur dun gaan slijten en breken. Ik heb duidelijk geen maanden of zelfs meerdere weken met deze oortelefoons doorgebracht, dus het is moeilijk met zekerheid te zeggen, maar het is iets om in gedachten te houden.

Soundcore heeft hier IPX4-waterbestendigheid opgenomen, wat niet de veiligste is die ik heb gezien op oortelefoons voor deze prijs, maar zal zeker zweet en lichte regen opnemen tijdens trainingen.

Connectiviteit en configuratie: naadloos en stabiel

De installatie van deze oortelefoons was ongeveer net zo naadloos als je zou verwachten. Na het uitpakken, door een oordopje uit de case te trekken, worden ze in de koppelingsmodus gezet. Een klein minpuntje is dat de audiosignalen waarbij de stem je vertelt of de oortelefoons zijn gekoppeld of niet, iets te snel gebeuren wanneer je de oordopjes uit de hoes ha alt. Het is fijn dat er een signaal is in gewoon Engels, maar als het te snel gebeurt, voordat ik het oordopje in mijn oor kan krijgen, dan kan ik het niet horen en schiet het doel voorbij.

Zoals verwacht voor een premium-gerichte oordopjes, gebruiken de Liberty Pro's Bluetooth 5.0 voor veel bereik en stabiliteit van de verbinding, en je krijgt alle Bluetooth-codecs die je hier zou willen hebben van SBC en AAC helemaal naar boven naar aptX-ondersteuning.

Over het algemeen hadden deze oortelefoons de neiging om veel minder te bezwijken voor "andere apparaten" Bluetooth-interferentie dan sommige andere die ik heb geprobeerd. Toegegeven, ik werk de laatste tijd veel thuis en ben daarom niet in de buurt van veel andere oortelefoons. Maar zelfs met meerdere van mijn Bluetooth-apparaten tegelijk verbonden, was de Liberty Pro 2 ijzersterk.

Geluidskwaliteit: Opmerkelijk voor de prijs (en anders)

De geluidskwaliteit van de Liberty Pro 2 is ronduit ongelooflijk. Ik zal eerlijk zijn: ik aarzel om deze oortelefoons lovende recensies te geven, omdat Soundcore erg leunt op wilde marketingclaims om het audiofiele karakter van deze oordopjes te verkopen. De eerste rode vlag is de bewering dat "tien Grammy-winnende producenten deze oortelefoons aanbevelen." Hoewel dit op zich geen specifiek probleem is, is er niet veel meer informatie om die bewering te ondersteunen, en meestal doen merken die "door de producent aanbevolen geluid" aanprijzen, dit omdat de specificaties niet overeenkomen.

De geluidskwaliteit van de Liberty Pro 2 is ronduit ongelooflijk.

Ondanks mijn aarzeling kan ik echter bevestigen dat deze oortelefoons geweldig klinken, en dat is nog voordat je zelfs maar rekening houdt met hun budgetvriendelijke prijskaartje. Dat komt door de "Astria Coaxial Acoustic Architecture". Dat soort opgeblazen marketingpraat is ook iets dat ik meestal niet graag zie in plaats van echte specificaties. Wat die zin echter betekent, is dat Soundcore twee afzonderlijke luidsprekerdrivers heeft geplaatst (een standaard 11m en een Knowles gebalanceerde armatuurdriver), op elkaar uitgelijnd, in elke oordop. Eén driver is uitsluitend gericht op de baskant van het spectrum, terwijl de andere driver zorgt voor middentonen en details.

Soundcore heeft twee afzonderlijke luidsprekerdrivers geplaatst (een standaard 11m en een Knowles gebalanceerde armatuurdriver), boven elkaar uitgelijnd, in elk oordopje. Eén driver is uitsluitend gericht op de baskant van het spectrum, terwijl de andere driver zorgt voor middentonen en details.

Dit is de technologie die je normaal gesproken ziet gebruikt voor bedrade in-ear monitors (je kent die oortjes die je muzikanten op het podium ziet dragen). Het is interessant om te zien dat Soundcore deze pro-technologie heeft gebruikt in echte draadloze oordopjes, omdat de compressie die inherent is aan Bluetooth-connectiviteit meestal veel mooie stuurprogramma's aan het uiteinde van de hoofdtelefoon tenietdoet. Soundcore heeft hier echter ook aan gedacht, omdat ze Qualcomm aptX-stuurprogramma's hebben toegevoegd (waardoor meer verliesvrije overdracht van Bluetooth-audio mogelijk is) om de prestaties te verbeteren. Al met al is het een zeer indrukwekkend pakket.

Image
Image

Batterijlevensduur: zeer indrukwekkend, plus wat toeters en bellen

Alleen al op basis van de cijfers heeft Soundcore hier een behoorlijk aantrekkelijk pakket gepresenteerd op het gebied van de batterij. De oordopjes zelf zouden ongeveer 8 uur ononderbroken speeltijd bieden op een enkele lading, en die levensduur van de batterij verlengt zich tot maar liefst 32 uur als je rekening houdt met de batterijhouder.

Ik kon deze oortelefoons niet volledig leegmaken, maar ik kan anekdotisch zeggen dat die totalen correct waren in mijn dagelijks gebruik. Als je de neiging hebt om luider naar muziek te luisteren, kan ik me voorstellen dat de rijke basrespons van deze oortelefoons de batterij meer zal ontladen, maar gemiddeld gebruik zou je totalen in lijn moeten brengen met wat er wordt geadverteerd.

Wat hier echt opmerkelijk is, is dat de oplaadmogelijkheden van de Liberty Pro's zeer premium zijn. Ze laden op via USB-C en Soundcore adverteert dat de behuizing compatibel is met "snel opladen", hoewel ze geen snelheidsschattingen geven. Toen ik de case direct uit de doos oplaadde, was hij binnen ongeveer 90 minuten weer vol, wat ongeveer gemiddeld is voor oortelefoons als deze.

Wat ik het meest verrassend vond, is dat de batterijhouder zelf Qi-enabled draadloos opladen ondersteunt, wat betekent dat je die case gewoon op dezelfde draadloze oplader kunt laten vallen die je voor je telefoon gebruikt en het zou moeten werken. Dit is eigenlijk een veelgevraagde functie voor echte draadloze oordopjes, omdat zelfs de beste in de branche (van Sony tot de instapmodel AirPods van Apple) deze optie weglaten.

Software en extra functies: enkele mooie trucs die moeilijk te beoordelen zijn

Het jokerteken op deze oortelefoons is de HearID-functie die Soundcore in de ervaring heeft ingebouwd. Download de Soundcore-app, sluit de oortelefoons aan en navigeer vervolgens naar het HearID-gedeelte van de app. Vanaf hier wordt u gevraagd om naar een rustige omgeving te gaan en een reeks tonen in elk oor te spelen en u te vragen het scherm aan te raken wanneer u die tonen wel en niet kunt horen (eigenlijk niet zoals een gehoortest).

Door dit te doen, kan Soundcore uw gehoorgang en uw gehoorcapaciteit hoorbaar in kaart brengen en, theoretisch EQ en het geluid optimaliseren voor uw specifieke gehoor. Dit is in theorie een geweldig idee en ik heb mijn best gedaan om het out-of-the-box geluid te vergelijken met het post-HearID-geluid. Ik denk dat het doorlopen van de HearID-stap hielp om het geluidsbeeld af te ronden en mijn muziek natuurlijker en driedimensionaaler aan te laten voelen, maar dit is moeilijk zeker te weten zonder een schone A/B-test. Het had gewoon een placebo-effect kunnen zijn.

De rest van de functies zijn redelijk te verwachten - de app geeft je enige controle over de connectiviteit van de oortelefoons en je kunt het geluid van de oordopjes handmatig afstemmen op je specifieke smaak. Bovendien is er een "vier microfoonarray" voor telefoongesprekken die redelijk goed werkte de paar keer dat ik het tijdens videogesprekken gebruikte. De bedieningselementen aan boord zijn aan de bovenkant gemonteerde drukknoppen, die ik eigenlijk liever aanraakbedieningen omdat ze gemakkelijker zijn om uw drukken en invoeren te bevestigen.

Prijs: veel, met een klein voorbehoud

Het v alt niet te ontkennen dat, voor de functieset, deze oortelefoons grote waarde bieden voor de gemiddelde consument. Met een winkelprijs van $ 120 is de Liberty Pro 2 behoorlijk goedkoper dan de AirPods op basisniveau, en ver onder andere pro-modellen van Apple, Sony, Jabra en de rest. Er is echter één probleem hiermee.

Al die merken die ik zojuist noemde, zijn grote merken die respect, vertrouwen en cache in de branche hebben vergaard. Als je een manier kunt vinden om het merk uit de vergelijking te halen, zijn de Liberty Pro 2's op alle fronten indrukwekkend. Maar je kunt er niet omheen dat je meer dan $ 100 uitgeeft aan een koptelefoon die is gemaakt door een bedrijf dat het meest bekend staat om zijn batterijbanken en oplaadkabels (Anker is het overkoepelende bedrijf dat Soundcore beheert).

Nogmaals, veel mensen geven niet zoveel om de merknaam, en als jij dat bent, dan zijn deze oortelefoons geweldig. Maar als je de status en de gemoedsrust wilt die je krijgt als je een product koopt van een van de topmerken op het gebied van audiotechnologie, dan ben je meer thuis bij Apple of Sony.

Soundcore Liberty Pro 2 versus Apple AirPods Pro

Het is moeilijk om een echte concurrent voor de Liberty Pro 2 te kiezen, omdat ze zoveel functies bieden waar veel merken uit moeten kiezen. In mijn oren zijn de Liberty-professionals meer in lijn met Apple's Airpods Pro (zie op Apple) omdat ze een vergelijkbaar geluidsspectrum, draadloos opladen en een eersteklas bouwkwaliteit bieden. Je krijgt ruisonderdrukking en de premium uitstraling die inherent is aan de AirPods-familie, maar de dual-driver build interessante EQ-mogelijkheden van de Liberty Pro 2s laten ze naar mijn mening net iets beter klinken.

Een echt verborgen juweeltje voor de echte draadloze oordopjesmarkt

Kortom, slaap niet op de Soundcore Liberty Pro 2. Deze oortelefoons bieden bijna alle functies die je ooit zou willen hebben in een paar echte draadloze oortelefoons (met de bekende uitzondering van ruisonderdrukking), en ze hebben deed het terwijl het erin slaagde de prijs aan de onderkant van het professionele spectrum te houden. De bouwkwaliteit is geweldig, hoewel het op de lange termijn problemen kan opleveren en je moet worstelen met het idee om een "off-brand" product te kopen. Maar verder is de waar voor je geld hier echt ongelooflijk.

Specs

  • Productnaam Liberty Pro 2
  • Productmerk Soundcore
  • SKU B00E8BDS60
  • Prijs $149.99
  • Gewicht 2.25 oz.
  • Productafmetingen 3,25 x 2,25 x 1,25 inch.
  • Levensduur batterij 8 uur (alleen oordopjes) 32 uur (oordopjes en hoesje)
  • Draadloos bereik 40m
  • Garantie 18 maanden

Aanbevolen: